Spójrz na moją wypowiedz jeszcze raz

chodzi mi o używanie haseł których mogą nie znać nasi starsi użytkownicy forum.. Ułatwmy im czytanie a nie nam pisanie . Ja po prostu pisze swoje wypowiedzi a nie pisze i potem sprawdzam swoje każde słowo czy dobrze ortograficznie napisałem i nie czepiaj się 1 błędu. Sprawdz sobie mój wiek a potem mów że emerytura

Szczerze mówiąc - mało mnie obchodzi, że nie czaisz skrótów powszechnie używanych w necie. Jeśli chcesz się czepiać takich rzeczy, to przed "których" daje się przecinek, przed "a" zazwyczaj daje się przecinek itp.
Nie wiem po co te bzdety się pojawiły, kompleksy jakieś, czy po prostu coś Cię wkurza?
Jak czegoś nie czaisz - masz do tego google i duuuużo czasu na obczajenie. A jak nie chce Ci się sprawdzać, to po cholerę zarzucasz mi, że mi się nie chce pisać, żeby Twój stetryczały łeb zaczaił?

W końcu Ty masz masę czasu na "obczajenie".
BTW przed "że" zawsze daje się przecinek, przed "a" bardzo często i pisze się "sprawdŹ", ale to pewnie błąd na klawiaturze.
Generalnie musiałbym użyć dość dosadnego słowa w tej bezsensownej dyskusji Damianku, ale już nie te lata.