Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 08:09:01 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj pogłębisz swą wiedzę o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: 1 [2]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Co jest nie tak??  (Przeczytany 12256 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
neon
Go
« Odpowiedz #15 : Czerwca 08, 2008, 06:41:00 »

Wszystko przebiega bez zarzutów.lizardziątką dziś mija 4 doba,wola pełne samiczka uwija sie jak w ukropie tylko samczyk dostaje od czsu do czasu lekki łomot,ale nie jest to sytuacja tak poważna,aby wymagała mojej interwencji.W klatce jajówka,kiełki,gryt.minerały i witaminy oraz mieszanka,wszystkiego pod dostatkiem.A odnośnie tego trzeciego jajeczka to sytuacja analogiczna jak w poprzednim legu piskle niedorozwiniete,oczywiście usunąłem z gniazda aby wszystko było należycie.tak na marginesie to bardzo nurtuje mnie to zagadnienie własnie co to może być??Nabyłem specjalny nawilzacz powietrza,aby nie było sucho w pomieszczeniu gdzie buszują kanarki.

Rafał
Uczeń4
Nowy użytkownik

Warszawa
Wiadomoci: 311

« Odpowiedz #16 : Czerwca 08, 2008, 09:34:40 »

Świetne wieści! Bardzo się cieszę, ze wszystko jest OK! Teraz tylko patrzec i podziwiać jak rosną - a rosną w ekspresowym tempie Umiech Raz jeszcze gratulacje Neon!

Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
*

Łódź
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 2 752

« Odpowiedz #17 : Czerwca 09, 2008, 08:41:36 »

Te niedorozwinięte pisklęta w jajkach to może jakaś osobliwa wada samiczki, która nierówno wysiaduje jajka lub popełnia jakiś błąd przy wysiadywaniu. Masz jeszcze jakieś inne samiczki, które wysiadują w tym samym pomieszczeniu? Jeśli nie to możesz przekonać się o tym dopiero w przyszłym sezonie lęgowym. Hodowla kanarków to przede wszystkim cierpliwość.

Gratuluję udanego lęgu Umiech!

neon
Go
« Odpowiedz #18 : Czerwca 09, 2008, 04:17:19 »

Dzięki Jacky,a odnośnie pytania to mam inne samiczki w tym pomieszczeniu(ale nie lizard) i jest wszystko ok.

neon
Go
« Odpowiedz #19 : Czerwca 17, 2008, 09:53:50 »

Wszystko przebiega ,bez zarzutów młode lizardziątka mają się dobrze juz wygladają z gniazka i obserwują świat a jak się zbliże do klatki to stosują metodę strusia czyli chowają głowe w gniazdo,po wstępnym wybarwieniu widać że będzie to jeden ptaszek złoty a drugi srebrny,włączyłem do diety delikatne zielonki ze swego ogródka młodą sałatke ,szpinaczek i szczawik(małe ilości) oraz rdest ptasi ale z rdestem jest w tym roku problem zawsze było go dużo na działce a teraz ze świeca szukać więc stosuje rdest suszony taki ze sklepu ekologicznego do tego jeszcze cukinie no wprost za nią przepadają jak położe plasterek to jest tak wydziobany i zostawiona obwódka.Mam jeszcze takie zapytanko odnośnie barwienia jaki pigment jest stosowany dla wybarwienia lizardów ja używam BLATTNERa Pigment Extra Premium Naturprodukt aller Melaninkanarien und Lizardkanarien dodawany do jajówki nie wiem czy wystarczy?

Mark
Administrator
Użytkownik
*

Częstochowa
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 709

« Odpowiedz #20 : Czerwca 17, 2008, 09:53:25 »

Cieszę się neon że lizardziątka rosną Ci dobrze.Jak już wcześniej pisałem nie polecam  podawania w okresie lęgów żadnych zielonek.Lizardów się nie barwi żadnymi barwnikami,preparat ,który stosujesz jest prawdopodobnie preparatem dla dla kanarków melaninowych,który ma uwydatnić ich melanine.Jedyne co warto podawać lizardom ale już w okresie ich pierzenia to preparaty na bazie alg morskich,które stosuje się w celu ściemnienia ich części rogowych czyli dziobów i pazurów ,ja stosuje preparat Super Pigment Plus,który jest naturalnym preparatem na bazie alg morskich.

Strony: 1 [2]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!