Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 11, 2025, 03:57:16 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj znajduje się kopalnia wiedzy o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: 1 [2]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Kąpiel kanarka  (Przeczytany 14922 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
sebas
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

woj.lubelskie
Wiadomoci: 129

« Odpowiedz #15 : Grudnia 26, 2011, 06:34:16 »

U mnie folię spożywczą jak malarską skubały. Już lepiej się sprawdzały pocięte na paski butelki plastikowe i wplecione w pręty. Potrzeba matką wynalazku.

Pandan0
Redaktor
Nowy użytkownik
*

Warszawa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 148

« Odpowiedz #16 : Grudnia 26, 2011, 07:21:45 »

Dobrze, że uzmysłowiłeś mi sprawę jakości folii. Zapomniałem podać, że stosowałem potem grubą folię ogrodniczą i z tym rodzajem plastiku to nie było problemów, jak sięgam pamięcią.

rafcio181
Go
« Odpowiedz #17 : Grudnia 26, 2011, 08:40:41 »

Nie myślicie że folia czy plastik w czasie skubania może dotrzeć jakiś skrawek i zaszkodzić naszemu pupilowi? Ja bym zawiesił kordonek.

Fiolka
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 17

« Odpowiedz #18 : Grudnia 26, 2011, 10:03:47 »

Ja bym zawiesił kordonek.
a co to?

Ja chce tylko dawać na czas kąpieli Jzyk

rafcio181
Go
« Odpowiedz #19 : Grudnia 27, 2011, 03:44:41 »

Poprawka Umiech nie przyczytalem do końca o co chodzi Umiech ale już to naprawiam- jak napisał Pandan0, zastosuj grubą przezroczystą folie i powinno pomóc zaciekom, ale możesz również dostać w sklepach zoologicznych tzw. baseniki, które są obudowane platikową kopułką.
Przepraszam jeszcze raz za mój błąd.

APW
Amator
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 2

« Odpowiedz #20 : Stycznia 08, 2012, 09:07:54 »

Ja mam nieco inny poblem. Mój kanarek oczywiście uwielbia się kąpać - w poidle. Ma szczęście, bo mieszka sobie w klatce po papudze, więc ma - jak na kanarkowe standardy - mnóstwo miejsca, ale odziedziczył również poidło, które jest dość szerokie: w sam raz kanarkowi sprawdza się jako półka z wodą, bo wygląda mniej więcej TAK. Za nic nie chce zrezygnować z kąpania się w tym poidle. Wstawiony basenik do kąpieli po początkowym zaciekawieniu kompletnie zignorował, bez wchodzenia do środka. Obawiam się, że nauczy(-ł?) się ignorować basenik. Dlatego chcę zmienić poidło na węższe -coś TAKIEGO licząc, że wówczas wybierze jednak basenik.

Zauważyłem powyżej, że zasugerowano zmniejszenie ilości wody w baseniku. Ile powinno jej być? Ile Wasi pupile tolerują jako przyczynek do dobrej zabawy?

rafcio181
Go
« Odpowiedz #21 : Stycznia 08, 2012, 10:26:23 »

Koniecznie zmień na mniejsze poidełko przeznaczone dla małych ptaków- ponieważ ptak kąpiący się w poidle oczyszcza się z różnego rodzaju brudu, po czym póŹniej wchłania to przez picie do organizmu co napewno nie jest zdrowe. Zignorowanie kanarka do baseniku spowodowane jest prawdopodobnie zbyt wielką ilością nalanej wody- nalej tak ok. 2 cm. Pamiętaj że kanarki najchętniej kąpią się rano.

APW
Amator
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 2

« Odpowiedz #22 : Stycznia 08, 2012, 12:40:16 »

Zdecydowanie nie musi to być zdrowe. Poidło wymienione. W basenie nigdy nie było 2 cm wody, więc to chyba jednak nie to. Póki co uzbrajam się w cierpliwość.

Strony: 1 [2]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!