Mark odbiegasz od tematu, zorganizowanie mistrzostw POLSKI a połączenie federacji to 2 różne rzeczy!
Przywołujesz tu liczby i piszesz o niechęci, a czy ktoś z PFO zadał pytanie zarządowi PFHPO? Coś Ci wiadomo na ten temat?
Czy uważasz że bez połączenia federacji 2 kluby z różnych federacji nie mogą zorganizować wystawy ?? Na początek nie musi to być ogólnopolska wystawa wystarczy regionalna.
Tak jak
jot-ka11 napisał mogą to być otwarte mistrzostwa, tylko nie wiem dlaczego dopisał cytuje
polscy hodowcy np.z PFHPO? a przecież według
Mark-a w PFO jest więcej ludzi
Więcej ludzi to chyba więcej rąk do pracy i chyba więcej wiedzy merytorycznej, więcej doświadczenia na temat organizacji takich przedsięwzięć

ehhhhh Panowie dla mnie nudne jest przepychanie się która federacja powinna się przyłączyć do której, która jest lepsza, czy też która powinna zorganizować OTWARTE MISTRZOSTWA POLSKI
prawdą jest taka że żadna z federacji nie ma prawdziwych sędziów ekspertów, ani żadna nie posiada odpowiednich materiałów szkoleniowych, a z tymi standardami COM też nie jest tak wesoło wszędzie - ale to może moje zdanie.
To jest gorzka prawda jeśli nie zaczniemy działać i zmieniać świadomości hodowców będzie Źle. Nigdy nie będzie prawdziwych Ornitologicznych Mistrzostw Polski, chyba że KANARKOWE MISTRZOSTWA POLSKI, większa część hodowców w PFO (w sumie w Polsce chyba też) to tzw "Kanarkarze", a gdzie papugi, gołębie egzotyczne, drób egzotyczny i chyba najmniejsza grupa

drobnej egzotyki. Ale jeśli nie można zorganizować Ornitologicznych Mistrzostw Polski to może jest szansa na małe ogólnopolskie specjalistyczne wystawy, np. Kanarków Harceńskich czy też Zeberki Australijskiej.