Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 11, 2025, 03:58:08 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj znajduje się kopalnia wiedzy o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: 1 [2]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Jakie jest dzienne zapotrzebowanie ptaka na pożywienie (proszę o dokładne odp.)?  (Przeczytany 7983 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
rafcio181
Go
« Odpowiedz #15 : Stycznia 10, 2012, 05:27:39 »

Deli Nature 55 swoim składem jest przeznaczona dla kanarków kształtnych a z tego co mi wiadomo to kanarki kolorowe to niekształtne Chichot

Bogusław
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Warszawa
Wiadomoci: 273

« Odpowiedz #16 : Stycznia 10, 2012, 07:42:34 »

Witam.
Koledzy myślę że ani 55 nie zaszkodzi kolorowym ani 53 kształtnym. Poza tym na pewno różnica będzie między glosterem a paryskim oba są kształtne , a również miedzy żółtym a czerwono-czarnym nie wspominając już o białym.

Damian908
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Olkusz - Niesułowice
Wiadomoci: 481

« Odpowiedz #17 : Stycznia 10, 2012, 08:14:47 »

Bogusław masz rację . Tutaj można by zacząć grubszą dyskusję lecz tematem wątku jest : dzienne zapotrzebowanie ptaka na pożywienie. Myślę , że Rafciowi181 chodziło o to , że dla Glosterów najlepsza mieszanka jest 55 a nie , że zaszkodzi kolorowym czy na odwrót 53 kształtnym . Można by założyć nowy temat : Jaka karma dla jakiej rasy czy coś w tym stylu Umiech , mógłby być to ciekawy temat Umiech

Sygnum - D027
rafcio181
Go
« Odpowiedz #18 : Stycznia 10, 2012, 10:34:58 »

Dokładnie , Damian908. Nie będę się wypowiadał na temat innch ptaków. Piszę co wiem o glosterach. Luka, oczywiście może podawać tą mieszankę innym ptakom, ponieważ sam mam jedna mozaikę i szkoda kupować innej karmy jaką stosuje, więc nic się dzieję.
W 55 jest mniej nasion oleistych czyli tłustych którymi łatwo zapasać glostera- o to mi chodziło.

Lukas
Redaktor
Użytkownik
*

Lasocice/Nysa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 746

Z066

« Odpowiedz #19 : Stycznia 11, 2012, 12:24:14 »

rafcio181 trzeba było tak napisać odrazu, chciałem wyjaśnić bo nie wiedziałem czy ty jesteś w błędzie. Na forum jest wiele osób zaczynających swoją przygodę z kanarkami i takie posty mogą ich wprowadzić w błąd chodŹby w ten sposób że po przeczytaniu takiego posta poprostu "zgłupieją" i będą szukać mieszanek po numerach a jeśli trzyma się w domu pojedyncze kanarki dla przyjemności to każda mieszanka jest dobra, nie zważając na rasę.

rafcio181
Go
« Odpowiedz #20 : Stycznia 11, 2012, 07:40:10 »

I tu się z Toba Luka zgodze w 100%. Dla jednego czy nawet dwóch ptaków wystarczy mieszanka zakupiona np. w Kakadu lub innym zoologicznym. Ale jeśli chodzi o większą liczbe ptaków doradzałbym specjalistyczne mieszanki.

Strony: 1 [2]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!