Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 07:33:14 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj poznasz wszystko o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1] 2   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Polski program do prowadzenia hodowli ptaków egzotycznych - darmowa wersja  (Przeczytany 14125 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
mojahodowla
Amator
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 2

« : Maja 17, 2011, 09:01:04 »

Witam serdecznie Szanowne Forum,

Na wstępie chciałbym przeprosić, że mój pierwszy post na forum ma charakter reklamowy, ale dotyczy on przedmiotu, który może zainteresować szanowne grono hodowców, a dodatkowo jest to pierwszy tego typu produkt na polskim rynku - dlatego pozoliłem sobie wysłać ten post. Dodatkowo podstawowa wersja mojego programu z możliwością tworzenia listy ptaków dostępna jest zupełnie za darmo.

Otóż jestem autorem pierwszego w Polsce programu do prowadzenia hodowli kanarków oraz papug. Program Moja Hodowla Ptaki Egzotyczne umożliwia wirtualne prowadzenie hodowli ptaków. Jego  zadaniem jest wspomaganie funkcjonowania hodowli wszystkich ras. Umożliwia między innymi -  tworzenie listy ptaków, tworzenie pełnych notatek z rozdziałem ich  na kategorie, prowadzenie ewidencji leczenia i suplementacji ptaka, dodawanie nieograniczonej liczby zdjęć do każdego ptaka, a także unikalną funkcję dodawanie innych dokumentów - np. próbki śpiewu lub wideo ptaka.

Program umożliwia także wydruki list ptaków wraz z ich zdjęciami, moduł do łączenia ptaków pary, wydruk kart parowania(Ze zdjęciami rodziców i młodych po nich oraz ich notatkami), wyświetlanie pełnego drzewa genealogicznego ptaka i wiele więcej. Więcej informacji i szczegółów odnośnie nowej wersji programu 3.0 znajdą Państwo na stronie

http://www.ptakiegzotyczne.mojahodowla.net

Pozdrawiam,
Dawid.

Marcin
Uczeń3
Nowy użytkownik

Cyprzanów
Tytuły: Hodowca Roku 2010
Wiadomoci: 351

Kanarki: żółte, białe recesywne

« Odpowiedz #1 : Maja 18, 2011, 02:24:44 »

"MOJA HODOWLA 3.0". Sam z niego korzystam, jest bardzo wygodny w obsłudze. Wszystko jest przejrzyste, bardzo dużo ciekawych i pomocnych w hodowli opcji. polecam ten program  Umiech

CIH F-047
malypro
Uczeń4
Nowy użytkownik

woj. śląskie
Tytuły: Hodowca Roku 2017
Wiadomoci: 452

lizard, czerwona i żółta mozaika

« Odpowiedz #2 : Maja 24, 2011, 08:46:23 »

Ja również polecam ten program.Jak dotąd nie mam z nim problemów.

mojahodowla
Amator
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 2

« Odpowiedz #3 : Czerwca 29, 2011, 05:32:29 »

Witam wszystkich

Dzisiaj udostępniłem nową wersja programu oznaczona numerkiem 3.1. Zmian sporo. Darmowa wersja ciągle jest dostępna do testowania i prowadzenia listy ptaków wedle kategorii. Odblokowany jest też notatnik. Teraz instalator bez konieczności ściągania przez rapidshare. Wystarczy tylko kliknąć tutaj i instalować program.

Jeśli chodzi o zmiany to jest ich sporo. Wypunktuje tylko najważniejsze

- Nowy znacznie ładniejszy interfejs programu

- Nowy funkcjonalny panel podglądu ptaka. Po jego wybraniu z listy możemy zobaczyć jego rodziców, zobaczyć drzewo genealogiczne, partnerów, potomstwo oraz braci i siostry ptaka. To unikalna cecha programu, której nie ma w innych tego typu programach.

- Zakładka "Partnerzy i potmostwo", która wyświetla wszystkich partnerów oraz młode, które dany ptak z nim posiada. Oczywiście można drukować listę młodych oraz partnerów. Lista może zawierać zdjęcia rodziców i wszystkich potomków z wybranym partnerem.

- Nowa zakładka "Bracia i siostry". Można sprawdzić braci i siostry ptaka oraz filtrować ptaki z tego samego lęgu lub braci przyrodnich ze wszystkich lęgów.

- Dodałem pole Liczba jaj przy dodawaniu pary

- Program zyskał możliwość wydruku rodowodów, w tym rodowodów ze zdjęciem ptaka oraz jego rodziców. Teraz przy sprzedaży ptaka można wydrukować jego rodowód ze zdjęciami rodziców. Istnieje funkcja zmiany rodowodu podczas wydruku - dopasowania rozmiaru zdjęcia, zmiany tekstu itd Umiech

- Ostatni smaczek to pole do wpisania krótkiego opisu ptaka. Dzięki temu pod listą po jego wybraniu szybko zorientujemy się z którym kanarkiem mamy do czynienia. Możemy wpisać np. informacje od kogo został zakupiony lub informacje na temat osiągnięć wystawowych. Co więcej opis ten jest wykorzystywany nie tylko do wyświetlania go pod listą. Dostępny jest przy podglądzie drzewa genealogicznego, przy wyborze ptaka do pary(szybciej się zorientujemy jakie ptaki parować) oraz przy np. wyborze młodego do pary lęgowej.

Aktualizacja jest prosta - wystarczy ściągnąć i zainstalować program.

Pozdrawiam

zbyszek P011
Amator
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 6

« Odpowiedz #4 : Czerwca 29, 2011, 09:17:40 »

Witam
Ja również korzystam z tego programu i jestem zadowolony. Porałem właśnie nową wersję i zabieram się za jej testowanie Umiech Polecam program, bo fajny.

bodzio
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Podkarpackie
Wiadomoci: 82

« Odpowiedz #5 : Stycznia 03, 2012, 07:30:30 »

Mam pytanie czy ktoś aktualnie używa programu do prowadzenia hodowli Co?

Tomek_wawa
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Warszawa
Wiadomoci: 42

« Odpowiedz #6 : Stycznia 03, 2012, 09:54:00 »

Witam ja testuje ten program w wersji darmowej , myślełem nad jego zakupem ale jest tam kilka błędów i niedociągnięć u mnie np. jak wejde w edycje ptaka to potem zanika kolor i rasa i trzeba od nowa wpisywać . Ogólnie gdyby nie było tych błędów to programik bardzo fajny i prosty w obsłudze , może tylko wersja darmowa tak dziala ale jak narazie nie kupie . Pozdrawiam

Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
*

Łódź
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 2 752

« Odpowiedz #7 : Stycznia 04, 2012, 12:40:32 »

Myślę, że możecie tutaj pisać uwagi o działaniu programu. Po to własnie jest chyba ten wątek. Pomoże to i Wam i twórcy programu w uzyskaniu dzieła, którego oczekujecie i które jest Wam potrzebne.

bodzio
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Podkarpackie
Wiadomoci: 82

« Odpowiedz #8 : Stycznia 04, 2012, 01:15:25 »

Masz rację Jacky. Nie chodzi nawet konkretnie o ten program tylko czy ktoś może kożysta z jakiejś elektronicznej ewidencji i hodowli. Jeśli tak to mile widziane opinie i ewentualne wnioski do poprawek.

Piwek89
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Tytuły: Hodowca Roku 2011
Wiadomoci: 150

« Odpowiedz #9 : Stycznia 04, 2012, 05:06:58 »

Zaczynam się bawić wersją płatną, i również jest błąd o którym pisał Tomek, jak się wchodzi w edycje ptaka to znika kolor i rasa. Może niby mały szczegół, ale w użytkowaniu strasznie wyprowadzający z równowagi.

tango1780
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 24

« Odpowiedz #10 : Stycznia 07, 2012, 10:47:49 »

czy istnieje jakiś inny program darmowy do prowadzenia "ewidencji hodowli"??

holahola1
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Warszawa
Wiadomoci: 209

« Odpowiedz #11 : Stycznia 08, 2012, 12:10:40 »

Czy program działa na Mac OS 10.7 ?

klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Katowice
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 2 068

http://glostery.katowice.pl

« Odpowiedz #12 : Listopada 13, 2012, 08:38:09 »

Zainstalowałem sobie wersję testową. Oto moje uwagi:
1) program instaluje się na c:\ zamiast standardowo c:\Program Files
2) nie wiadomo skąd wziął się opis "pies/suka" w programie o ptakach
3) Podczas dodawania ptaka TAB przeskakuje niektóre pola, tak samo Dodawanie nowego klienta i pewnie w pozostałych formatkach
4) W okienkach dodawania opcji "wybierz kolory/rasa" itp. można wpisać 2 razy to samo, np. "Gloster", a wtedy ostatniego wpisu nie da się skasować. Tak samo program głupieje przy znakach ' " * itp.
5) Notatki - nie wiadomo która grupa notatek teraz się wyświetla - trzeba klikać, żeby to sprawdzić
6) to co koledzy pisali - w trakcie edycji znika wypełnienie pól: nr chipu, barwa, rasa, podgatunek, odmiana, nr klatki, właściciel, genotyp, fenotyp,  układ zdjęcia itp.
7) W trakcie edycji nie działa ikona "?"
8 ) Przeglądając np. "transakcje" można wybrać z menu "edycja aktualnie zaznaczonego ptaka" - jakiego ptaka? System wybierze ostatniego czy dowolnego z listy, na którego trafi?
9) Niektóre pola są obcinane, np. wpisane imię "Gloster" wyświetla się jako "Gloste"
10) Po wybraniu opcji Zmień w zarządzaniu listą klientów pojawia się przycisk "dodaj klienta"
11) W obsłudze klientów są pola Kraj i Województwo, ale program nie zapamiętuje ich wartości, a nie znalazłem obsługi słownikowej tych pól
12) Po otwarciu zakładki "notatnik osobisty" pojawia się "nie można wyświetlić strony"
13) Strona główna - czy wiesz że - klikanie poprzednia / następna niczego nie zmienia
14) W większości list wyboru pojawia się pusty wpis na początku
15) Dodawanie nowej pary - przyciski "+" nic nie robią, po kliknięciu na "wybierz samca" pojawia się okno wybór ptaka - przycisk "drukuj rodowód" nie działa
16) po skorzystaniu z funkcji "szukaj ptaka" program się "wysypał"
17) przy wykonywaniu kopii bazy danych pojawia się błąd "nie można skopiować plik: nie można odczytać z pliku lub dysku Źródłowego"
18) można dodać klienta z wszystkimi polami pustymi
19) opcje, które aktualnie nie są dostępne nie zmieniają koloru - stąd wrażenie jakby część programu w ogóle nie działała

sprawdzana wersja - 3.2

sprawdzałem tak na szybko, żeby zobaczyć czy będzie mi odpowiadał.
Według mnie program należy mocno dopracować, przykro mi.

JAD
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Tytuły: Hodowca Roku 2013
Wiadomoci: 243

« Odpowiedz #13 : Listopada 13, 2012, 09:04:14 »

Obejrzyj sobie to: www.birdsevolutionpro.com

klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Katowice
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 2 068

http://glostery.katowice.pl

« Odpowiedz #14 : Grudnia 02, 2012, 10:18:30 »

Program całkiem niezły, jednak ceny nie na nasze możliwości, niestety.
życzą sobie ok. 3 kanarków opłaty Umiech

Strony: [1] 2   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!