Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 10, 2025, 05:05:58 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj znajduje się kopalnia wiedzy o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: 1 kanarek prosba o pomoc  (Przeczytany 5035 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
BarteX
Amator
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 2

« : Maja 25, 2011, 04:07:24 »

witam mam takie pytanie: chciałbym zakupic sobie kanarka. Tylko nie wiem jakie warunki beda dla niego najlepsze? jaka klatka(wielkosc) i czy kanarek w klatce wytrzyma z 1 kotem?

Bogusław
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Warszawa
Wiadomoci: 273

« Odpowiedz #1 : Maja 25, 2011, 07:58:18 »

Ja bym nie ryzykował trzymać kanarka w klatce z kotem.

zaba89
Go
« Odpowiedz #2 : Maja 25, 2011, 08:56:15 »

witam mam takie pytanie: chciałbym zakupic sobie kanarka. Tylko nie wiem jakie warunki beda dla niego najlepsze? jaka klatka(wielkosc) i czy kanarek w klatce wytrzyma z 1 kotem?

Wiekszosc odpowiedzi na twoje pytania znajdziesz na tym wortalu,bo jest duzo tematow o warunkach do trzymania ptakow,jakie klatki, co warto wiedziec itp itd, tylko trzeba dobrze poszukac i napewno zrozumiale przeczytac:)

a co do trzymania kanarka w klatce z 1 kotem to raczej kot nie wytrzyma w klatce Jzyk a to tak tylko na marginesie. Umiech

BarteX
Amator
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 2

« Odpowiedz #3 : Maja 25, 2011, 09:41:37 »

tak wyszło  Duy umiech Duy umiech Nie chodzi mi o to czy jest wogole sens myslec o kanarku przy kocie

Damian908
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Olkusz - Niesułowice
Wiadomoci: 481

« Odpowiedz #4 : Maja 25, 2011, 11:14:07 »

Myślę że , jeśli pokażesz kotu że , nie może tykać kanarka to potem nie dotknie twojego pupila. Ja swojemu kotu '' przylałem '' to teraz aż dziwne ale ani nie wejdzie do ptaszarni a jak już wejdzie to na dosłownie parę sekund bo gdy tylko w przelotce któryś kanarek przeleci to kot ucieka. Jeśli nie chce ci się szukać to napiszę ci tutaj wymiary klatki : 30 / 30 / 40 mniej więcej możesz sobie kupić taką klatkę dla 1 kanarka choć jeśli tylko chcesz możesz jak najbardziej większą . Na pewno lepiej się będzie czuł kanarek jeśli będzie miał gdzie rozprostować skrzydła. Na tym forum jest dużo napisane np o wymiarach klatek więc jeśli będziesz chciał pisać następny wątek na inny temat to sprawdz czy nie ma już takiego lub podobnego na forum. Pozdrawiam Mrugnicie

Sygnum - D027
Siwobrody
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

'Las Kabatos' :)
Wiadomoci: 365

'kundelki' też są ok!

« Odpowiedz #5 : Maja 26, 2011, 10:26:43 »

Tak, tak Kolego, ja też p[olecam wnikliwą lekturę i studiowanie tego portalu! To KOPALNIA wiedzy.
Ja jestem tu kilka miesięcy i kupę informacji pozyskałem Umiech

Z serca więc polecam i pozdrawiam.

Są w życiu sprawy ważne i ważniejsze.
Zapraszam na www.schpolnoc.pl
holahola1
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Warszawa
Wiadomoci: 209

« Odpowiedz #6 : Maja 26, 2011, 11:33:01 »

Ja mam kota psa i kanarki i udaje się trzymać a nawet odchować młode.
Musisz jednak pamiętać że kot jest tylko kotem i zawsze będzie polował Smutny

Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
*

Łódź
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 2 752

« Odpowiedz #7 : Maja 26, 2011, 11:38:43 »

Ja swojemu kotu '' przylałem '' to teraz aż dziwne ale ani nie wejdzie do ptaszarni a jak już wejdzie to na dosłownie parę sekund bo gdy tylko w przelotce któryś kanarek przeleci to kot ucieka.

Takich metod wychowawczych na kotach oczywiście nie polecamy, ale myślę, że Bartex możesz pogodzić zamiłowanie do kotów z zamiłowaniem do ptaków. Wszystko zależy przecież od Ciebie. Wprawdzie nie wiem, jakimi warunkami dysponujesz, ale wielu hodowców ptaków ma też koty czy psy i jakoś udaje im się to utrzymać.

sebas
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

woj.lubelskie
Wiadomoci: 129

« Odpowiedz #8 : Lipca 04, 2011, 10:22:18 »

Witaj u mnie w domu jest całe zoo Duy umiech. Mamy 2 koty, psa, królika miniaturkę (do niedawna były trzy), kanarki, akwarium i jeszcze myszoskoczki. Zwierzęta trzeba przyzwyczaić od początku do siebie i trochę popracować nad nimi, ale potem już jest raczej bezproblemowo. My z naszymi zwierzętami rozmawiamy one bardzo dużo rozumieją. A koty są bardzo mądre i jak im tłumaczyć to szybko pojmą o co chodzi. Oczywiście kota musisz mieć na oku i kontrolować jego zachowanie, a jak kanarek lata to kota zamykaj w innym pokoju. Moje koty są przy obrączkowaniu kanarków, karmieniu, szczepieniu itp. ale jednak trzeba uważać bo jak ptak nagle się zerwie to jednak może wziąć górę instynkt. Często jest tak, że kanarek lub mysz zwieje z klatki ale koty go nie ruszają, najczęściej uciekają do innego pokoju. Mama zauważyła, że jak młode opuszczają gniazda to koty są najbardziej zainteresowane i próbują polować. Teraz wszystkie odsadzone młode są w klatkach stojących nisko tak, że koty mają je pod nosem i straciły zainteresowanie nimi. Kanarki mam od kilku lat, jak przywiozłem pierwsze to koty były zachwycone "nową zabawką" i na wszelkie możliwe sposoby próbowały się dostać do klatki (a kanarki bały się kota i tłukły się po całej klatce) to jak będziesz miał jakieś pytania w tym temacie to pisz na priw. chętnie pomogę rozwiązać problemy ptasio - kocie. A jak będziesz szukał kanarka to najlepiej z domu, gdzie było jakieś zwierzę to będzie mniej strachliwy.

Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!