Marcin
Uczeń3
Nowy użytkownik

Cyprzanów
Tytuły: Hodowca Roku 2010
Wiadomoci: 351
Kanarki: żółte, białe recesywne
|
 |
« : Padziernika 30, 2011, 02:36:41 » |
|
Chciałbym poznać opinie na temat tej wystawy (organizacja, itp) od użytkowników tego forum, którzy wystawiali swoje ptaki. Co przypadło wam do gustu, a co trzeba poprawić?
|
|
|
|
|
|
 CIH F-047
|
|
|
malypro
Uczeń4
Nowy użytkownik

woj. śląskie
Tytuły: Hodowca Roku 2017
Wiadomoci: 452
lizard, czerwona i żółta mozaika
|
 |
« Odpowiedz #1 : Padziernika 30, 2011, 09:38:34 » |
|
Ogólnie - OK. jedynie co mnie rozczarowało to to, że sędziowie z Niemiec oceniali tylko glostery ( z racji tego, że z oceną tych ptaków jest zawsze najwięcej kontrowersji - tak mi powiedział skarbnik KHKK ). Resztę ptaków ocieniali Panowie Zawadzki i Byś. Ja sugerując się plakatem byłem przekonany, że wszystkie ptaki będą oceniane przez Niemców. "28 paŹdziernik 2011 (piątek)
· Od godz. 800 Ocena – Ocenę przeprowadzą sędziowie z Niemiec!"coś w stylu słynnego cytatu "lub czasopisma"  poza tym OK. ukłony i podziękowania dla organizatorów.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Andrzej
Uczeń3
Nowy użytkownik

Wiadomoci: 113
|
 |
« Odpowiedz #2 : Padziernika 30, 2011, 12:44:17 » |
|
Witam, Rzadko bywam tutaj ostatnimi czasy, chociaz czytam Wasze uwagi kiedy tylko czas mi pozwala. chciałbym odnieść się do wypowiedzi mojego poprzednika, czując sie poniekąd winnym za to zdanie mówiące o ocenie ptaków przez niemieckich sędziów. To ja na stronie PFO napisałem to zdanie, tworząc dla Waszej informacji harmonogram wystaw organizoanych przez stowazryszenia członkowskie PFO i oddziały tych stowarzyszeń. W zasadzie nie potrafię wytłumaczyć dlaczego nie umiesciłem tam np. słów: 'między innymi". Trochę broni mnie fakt, ze do konkursu zgłoszono grubo ponad 650 ptaków i czterem niemieckim sędziom trudno byłoby ocenić ptaki w jednym dniu. Jako polskich sędziów wyznaczono na ten konkurs pp. Zawadzkiego i Bysia. Są to sędziowie naprawdę z górnej półki, którzy sędziowali również poza granicami Polski, mając uprawnienia nadane przez OMJ. Nota bene sędziowie z Niemiec kosztowali KHKK bardzo duzo pieniędzy, więc oprócz rekordów w postaci ilości zgłoszonych ptaków i ilości wystawców (52 hodowców) padł jeszcze jeden rekord w postaci dołożenia do tej wystawy sporej kasy ze strony organizatora, czyli KHKK. O tym jednak powinien opowiedzieć Prezes Klubu i na pewno to zrobi przy najblizszej okazji.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Marcin
Uczeń3
Nowy użytkownik

Cyprzanów
|
 |
« Odpowiedz #3 : Padziernika 30, 2011, 07:07:30 » |
|
Z tego co pamiętam to niemieccy sędziowie oceniali nie tylko glostery ale i bordery miniaturowe, koroniaki niemiecki jak i garbusy japońskie.
|
|
|
|
|
|
 CIH F-047
|
|
|
Marcin
Uczeń3
Nowy użytkownik

Cyprzanów
|
 |
« Odpowiedz #4 : Padziernika 30, 2011, 07:17:06 » |
|
Średnio każdy sędzia z Niemiec ocenił ok 120 ptaków. co wg mnie jest stanowczo za dużo. Ale chcieliśmy z Tomkiem żeby jak najwięcej ptaków było ocenionych właśnie przez naszych niemieckich gości.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Padziernika 30, 2011, 10:29:49 wysane przez Jacky »
|
|
 CIH F-047
|
|
|
Marcin
Uczeń3
Nowy użytkownik

Cyprzanów
|
 |
« Odpowiedz #5 : Padziernika 31, 2011, 06:59:47 » |
|
|
|
|
|
|
|
 CIH F-047
|
|
|
|
zaba89
Go
|
 |
« Odpowiedz #6 : Listopada 01, 2011, 07:18:30 » |
|
Witam niestety nie moglem uczestniczyc w tegorocznej wystawie, chcialbym sie dowiedziec czy sa juz spisane i opublikowane wyniki tegorocznej wystawy. Jesli juz sa to bede wdzieczny o opublikowanie wynikow. Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lorysa
Uczeń1
Nowy użytkownik
Nowy Sącz
Wiadomoci: 33
|
 |
« Odpowiedz #7 : Listopada 01, 2011, 07:30:28 » |
|
Witam ja myśle że relacja z XIII PPKK na stronach PFO jest raczej nie na miejscu większość Stowarzyszeń lub Klubów ma swoje strony www i to tam można sobie zamieszczać zdięcia i relacje z wystaw. A jeśli na stronie PFO można to zrobić na pewno moje stowarzyszenie to uczyni i zapraszam wszystkie stowarzyszenia należące do PFO o zrobienie relacji z wystawy w tak obszernym formacie jak to uczynił KHKK myśle,że wszyscy będą traktowani równo Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
Włodarz Przemek
|
|
|
sebas
Uczeń1
Nowy użytkownik
woj.lubelskie
Wiadomoci: 129
|
 |
« Odpowiedz #8 : Listopada 01, 2011, 08:55:59 » |
|
Pierwszy raz brałem udział w tak dużej wystawie. Według mnie wszystko przebiegało sprawnie. Chciałbym tylko żeby na wszystkich kartach ocen były dopisane numery obrączek, bo miałem pożyczane klatki i punkty dwóch ptaków dopasowywałem sobie według zdjęć. Bardzo podobało mi się że na Śląsku tak dużo ludzi przychodzi na wystawy i tyle dzieci bierze udział w konkursach. Trochę się bałem jak inni hodowcy przyjmą "nowego" ale było bardzo miło. No i moje ptaki miały na regałach super sąsiadów 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jot-ka11
Redaktor
Aktywny użytkownik
Częstochowa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 1 140
|
 |
« Odpowiedz #9 : Listopada 01, 2011, 09:55:19 » |
|
Lorysa, nie rozumiem co widzisz niestosownego w tej fotorelacji? To był konkurs o zasięgu ogólnokrajowym, czyli strona PFO jest dobrym miejscem do jej zaprezentowania.Spróbuj, może zdjęcia z Waszej imprezy też da się tam zamieścic. Uważam, że bardzo dobrym pomysłem było przeniesienia giełdy z głównego hallu, jak również prezentacja poszczególnych hodowców na fotografiach.W moim odczuciu tegoroczny PPKK był imprezą bardzo udaną.Gratulacje i podziękowania dla organizatorów.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lorysa
Uczeń1
Nowy użytkownik
Nowy Sącz
Wiadomoci: 33
|
 |
« Odpowiedz #10 : Listopada 01, 2011, 10:05:53 » |
|
Z całą pewnością to uczynie przecież w PFO nie ma równych i równiejszych to każde stowarzyszenie czy klub może mieć tam fotorelacje
|
|
|
|
|
|
Włodarz Przemek
|
|
|
Balcar
Uczeń3
Nowy użytkownik

Orzesze-Królówka
Wiadomoci: 219
|
 |
« Odpowiedz #11 : Listopada 01, 2011, 10:50:04 » |
|
Tak w skrócie: do konkursu zgłoszono 684 ptaki (126 kolekcje i 180 pojedynek) i jest to dokładnie o 100 ptaków więcej od naszego rekordu z 2007 roku. Zdecydowana większość do oczywiście glostery. Oto wyniki: http://khkk.republika.pl/wyniki2011.pdflorysa nie rozumiem twojej złośliwości, prosiłem Jacka o takie fotki z myślą o stronie KHKK, umieścił je na stronie PFO bo miał jako autor pełne do tego prawo. A ty szukasz trochę dziury w całym. Podejrzewam że z relacją z waszej wystawy nie będzie problemu żeby umieścić na stronie PFO więc twoje oburzenie (może zazdrość) mnie trochę dziwi. sebas Nie na wszystkich kartach już były pisane numery obrączek bo już nie było na to czasu. We Włoszech i w Niemczech chyba też nie pisze się na kartach numerów obrączek i wg mnie na naszych kartach też to jest zbędne. malypro Niestety nie stać było nas na sprowadzenie 6 sędziów z Niemiec a na taką ilość ptaków to jest już kompletne minimum więc musieliśmy dobrać polskich ekspertów. Wiem, że napisałem: "Ocenę przeprowadzą sędziowie z Niemiec!" w informatorze ale proszę nie traktować tego jak "chwyt marketingowy" ale moją pomyłkę w opisie. Na wystawie pojawiło się kilka niedociągnięć ale myślę że wszędzie się jakieś zdarzają. Gratulacje dla użytkowników forum, którzy wystawiali ptaki na XIII PPKK, a było ich dość sporo bo około 12 osób.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Marcin
Uczeń3
Nowy użytkownik

Cyprzanów
|
 |
« Odpowiedz #12 : Listopada 01, 2011, 11:25:57 » |
|
Gratulacje dla użytkowników forum, którzy wystawiali ptaki na XIII PPKK, a było ich dość sporo bo około 12 osób. Przyłączam sie do gratulacji. 
|
|
|
|
|
|
 CIH F-047
|
|
|
JAD
Uczeń2
Nowy użytkownik

Tytuły: Hodowca Roku 2013
Wiadomoci: 243
|
 |
« Odpowiedz #13 : Listopada 01, 2011, 11:41:24 » |
|
Również gratuluję sukcesów użytkownikom forum.
lorysa powtórzę za jot-ka11 Puchar Polski jest konkursem otwartym, w którym biorą udział hodowcy z wielu stowarzyszeń. Zdjęcia przedstawiają hodowców między innymi z różnych oddziałów PZHKiPE (Opole, Częstochowa i inne), z Egzoty, Canarii, warszawskiego PZO, KHKK może jeszcze z innych stowarzyszeń, nie wiem. Ta relacja to nie relacja klubu tylko moja - osoby która poświęciła kupę własnego czasu na realizację serwisu federacji. Nie rozumiem problemu jaki masz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zaba89
Go
|
 |
« Odpowiedz #14 : Listopada 02, 2011, 01:16:24 » |
|
Dziekuje za zamieszczenie linka z wynikami. Gratulacje dla panow hodowcow za wystawienie bardzo ladnych ptakow na wystawie. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|