Bloom
Uczeń1
Nowy użytkownik
Wiadomoci: 30
|
 |
« : Stycznia 30, 2012, 10:44:29 » |
|
Witam wszystkich miłośników kanarków i ptaków egzotycznych. Na forum jestem nowy i mam nadzieje ze będe mógł skorzystać z doświadczenia bardziej doświadczonych kolegów z forum.
Trochę o mnie.
Jestem z Warszawy..konkretnie z Gocławia. Swoja przygode z kanarkami i innymii drobnymi ptakami rozpocząłem kilka lat temu ale nigdy ze względu na ograniczone warunki mieszkalne nie mogłem sobie pozwolić na wieksza gromade pupili(choć w akademiku zdarzyło się mieć 8 kanarków harceńskich) ;P. W tym roku zamierzam rozpoczać przygode związaną z bastardami a konkretnie mutacjami Szczygłów hodowlanych i kanarków. Jestem w trakcie nabywania odmiany Szczygla syberyjskiego i samiczek kanarków. Mam nadzieje ze znajda sie na forum osoby gotowe poruszyćna forum ten jakze szeroki temat.
Jeszcze raz witam wszystkich i gratuluje pomyslu stworzenia takiego forum!!!
Fxbloom
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ziabak
Uczeń1
Nowy użytkownik
Warszawa
Wiadomoci: 158
|
 |
« Odpowiedz #1 : Stycznia 30, 2012, 11:03:50 » |
|
Witaj  Cieszę się, że kolejny miłośnik ptaków jest z Warszawy - jeszcze trochę a może zaczniemy się spotykać na pogadanki o ptakach, wymieniać doświadczenia 
|
|
|
|
|
|
pozdrawiam - Monika
|
|
|
Bogusław
Uczeń2
Nowy użytkownik

Warszawa
Wiadomoci: 273
|
 |
« Odpowiedz #2 : Stycznia 31, 2012, 08:37:37 » |
|
Witam kolejnego zakręconego ziomala , nasze grono ciągle się powiększa. Oby tak dalej.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Siwobrody
Uczeń1
Nowy użytkownik
'Las Kabatos' :)
Wiadomoci: 365
'kundelki' też są ok!
|
 |
« Odpowiedz #3 : Stycznia 31, 2012, 01:23:50 » |
|
Pozdrowienia z Kabatów!  Choć Gocław nie jest mi obcy wychowywałem się na Grochowie więc w... "parafi sąsiedniej"  Dobrze że warszawiaków i warszawianek oczywiscie też, przybywa! Siwobrody
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rafcio181
Go
|
 |
« Odpowiedz #4 : Stycznia 31, 2012, 01:25:46 » |
|
Witamy krawaciarza  To rośnie grupka fanatyków ze stolicy- tak trzymać 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tomek_wawa
Uczeń1
Nowy użytkownik
Warszawa
Wiadomoci: 42
|
 |
« Odpowiedz #5 : Stycznia 31, 2012, 01:38:25 » |
|
żoliborz wita nowego kolegę i życzy udanych lęgów
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pandan0
Redaktor
Nowy użytkownik
Warszawa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 148
|
 |
« Odpowiedz #6 : Stycznia 31, 2012, 02:42:44 » |
|
Witam i cieszę się, że grono warszawiaków się rozrasta! życzę powodzenia w hodowli ptaków i żebyśmy byli w kontakcie. Pozdrawiam serdecznie
|
|
|
|
|
|
|
|
|
WIL.K.
Uczeń2
Nowy użytkownik

Warszawa
Wiadomoci: 278
|
 |
« Odpowiedz #7 : Stycznia 31, 2012, 04:20:03 » |
|
Witam Pozdrawiam z Wilanowa. życzę powodzenia i sukcesów w hodowli ptaków o których wspomniałeś na wstępie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bloom
Uczeń1
Nowy użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #8 : Lutego 01, 2012, 11:53:08 » |
|
Wielkie dzięki wszystkim:D
Rozpoczynajać współprace zapytam od razu..... Ma ktoś może wsród Was białą samiczke lub mozaike do sprzedania? Preferowany odbior w Warszawie:)
Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Siwobrody
Uczeń1
Nowy użytkownik
'Las Kabatos' :)
Wiadomoci: 365
'kundelki' też są ok!
|
 |
« Odpowiedz #9 : Lutego 01, 2012, 12:23:07 » |
|
A może chcesz żółtą samiczkę z zieloną koronką? Dobra nioska  Jeśli to Ci wyślę fotki na priva. Dzobrego dzionka Siwobrody
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bloom
Uczeń1
Nowy użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #10 : Lutego 01, 2012, 01:05:51 » |
|
Dzięki za propozycje ale zależy mi na białym ubarwieniu. Ideałem byłabym biała samiczka wodnotokowa lub własnie mozaika niestety cięzko juz dostać:/
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Chiara
Go
|
 |
« Odpowiedz #11 : Lutego 01, 2012, 02:38:37 » |
|
Pozdrowienia z Ursynowa  . Też jestem nowa na forum i mam jak na razie tylko parkę kanarków (kolorowych). Mam nadzieję, że ta nasza warszawska grupka będzie się wymieniać doświadczeniami a może i ptakami w przyszłości  . Miałabym też pytanie- czy należysz do PZHKiPE? Jeżeli tak, miałabym prośbę o udostępnienie ich adresu, bo chciałabym się zapisać do Związku. Moje kanarki mają obrączki, chociaż samiczka sklepowa, więc chyba nie będzie problemu?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bogusław
Uczeń2
Nowy użytkownik

Warszawa
Wiadomoci: 273
|
 |
« Odpowiedz #12 : Lutego 01, 2012, 05:41:44 » |
|
Witam. Z tego co mi wiadomo to w Warszawie nie ma oddziału PZHKiPE jest za to Polski Związek Ornitologiczny który spełnia tą samą funkcję.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bloom
Uczeń1
Nowy użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #13 : Lutego 01, 2012, 06:23:46 » |
|
Dokładnie. http://pzornitologiczny.pl/Mają spotkania we wtorki o 17 na ul. Lipskiej z tego co pamietam.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Chiara
Go
|
 |
« Odpowiedz #14 : Lutego 02, 2012, 04:12:13 » |
|
Witam. Z tego co mi wiadomo to w Warszawie nie ma oddziału PZHKiPE jest za to Polski Związek Ornitologiczny który spełnia tą samą funkcję.
Rozumiem, ale czy tak samo można u nich wyrobić obrączki i daje uprawnienia do udziału w wystawach?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|