Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 07:15:25 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj poznasz wszystko o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: 1 [2] 3   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Mistrzostwa Polski Kananarka Wodnotokowego  (Przeczytany 23026 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
tymm
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Tytuły: Hodowca Roku 2012
Wiadomoci: 376

« Odpowiedz #15 : Listopada 29, 2012, 06:16:19 »

Ja uważam, że PFO jako organizacja należąca do COM robi ważniejsze i "prawdziwsze" Mistrzostwa Polski. Uważam, że są to mistrzostwa o wiele bardziej prestiżowe Umiech

yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski
Tytuły: Hodowca Roku 2014
Wiadomoci: 1 984

« Odpowiedz #16 : Listopada 29, 2012, 06:58:07 »

Wg mnie mistrzostwa PFO powinny być jedynymi mistrzostwami Polski honorowanymi przez organizacje hodowców polskich i zagranicznych.

kanarki.com.pl
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 170

« Odpowiedz #17 : Listopada 29, 2012, 08:27:46 »

Witam. Umiech
Według mnie organizatorzy z CANARI dali sami plamę robiąc w ten sam czas konkursy
Tym bardziej że jednak do PFO należy większość stowarzyszeń
Ciekawe jak z frekwencją
Pozdrawiam.
Mariusz Spoko

Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
*

Łódź
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 2 752

« Odpowiedz #18 : Listopada 29, 2012, 11:11:19 »

Z tego co wiem to oba konkursy są otwarte na wszystkich hodowców. Hodowcy z północnej Polski wybierają się do Ostrowa Wielkopolskiego, a hodowcy z południa do Czeladzi. Oba konkursy będą oceniane przez ekspertów z zagranicy posiadających uprawnienia do ocen międzynarodowych (i o ile się nie mylę, to obaj eksperci są ekspertami OMJ). Mistrzostwa Ostrowskie mają jednak pewną przewagę nad tymi z Czeladzi. Po pierwsze są starszą imprezą, po drugie, są medialnie lepiej nagłośnione, a po trzecie ekspert komentuje swoją ocenę, praktycznie na bieżąco. Przewagą Czeladzi będzie szkolenie na temat hodowli i śpiewu kanarków wodnotokowych.

Ważne jednak dla hodowców, że wreszcie w sekcji B zaczęło się coś dziać!

dzidziat
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 60

« Odpowiedz #19 : Listopada 30, 2012, 07:13:33 »

Jacky         Przewagą Czeladzi będzie szkolenie na temat hodowli i śpiewu kanarków wodnotokowych , moje pytanie jest takie, czy nie zrzeszony może uczestniczyć w takim szkoleniu?                                                                                                             

NORWIK 24
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Wiadomoci: 208

« Odpowiedz #20 : Listopada 30, 2012, 08:19:59 »

Witam. Umiech
A co sądzicie o sytuacji jaka nastapiła w tym roku tz 2012 z Konkursem Kanarka Wodnotokowego
Są organizowane i przez PFO i przez CANARIE
A żeby było ciekawiej prawie w tym samym terminie.
Więc co teraz będzie 2 Mistrzów Polski i 2 Mistrzostwa Polski Kanarka Wodnotokowego.
Co o tym sądzicie drodzy koledzy i drogie koleżanki.
Pozdrawiam.
Mariusz Spoko
PFO skopiowało konkurs kanarka wodnotokowego od konkurencyjnej organizacji. PFO nie posiada wyłączności na tytuł Mistrza Polski. Więc odpowiadając na zadane pytanie należy jasno powiedzieć: Mistrzów Polski w śpiewie kanarka tokowego może być wielu! Może czas pomyśleć o jednym :-).

lorysa
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Nowy Sącz
Wiadomoci: 33

« Odpowiedz #21 : Listopada 30, 2012, 10:48:35 »

Witam tytuł Mistrza Polski Kananarka Wodnotokowego nie nadaje PFHPO tylko Canaria poniewarz taka organizacja jak PFHPO nie istnieje w tej federacji zostało tylko Małopolskie Stowarztszenie z tego co się dowiedziałem to cały zarząd Federacji zrezygnował, Tak więc tytuł Mistrza Polski Kanarka Wodnotokowego nadaje PFO a Canaria może co najdalej nadać tytuł Mistrza Stowarzyszenia Śpiewu  Kanarka Wodnotokowego

Włodarz Przemek
dzidziat
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 60

« Odpowiedz #22 : Grudnia 01, 2012, 08:47:26 »

Gdzie mogę dowiedzieć się czy mogę uczestniczyć w szkoleniu jako nie zrzeszony? mam do Czeladzi ponad 500 km tam i z powrotem.

Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
*

Łódź

« Odpowiedz #23 : Grudnia 03, 2012, 10:09:20 »

Witam. Umiech
A co sądzicie o sytuacji jaka nastapiła w tym roku tz 2012 z Konkursem Kanarka Wodnotokowego
Są organizowane i przez PFO i przez CANARIE
A żeby było ciekawiej prawie w tym samym terminie.
Więc co teraz będzie 2 Mistrzów Polski i 2 Mistrzostwa Polski Kanarka Wodnotokowego.
Co o tym sądzicie drodzy koledzy i drogie koleżanki.
Pozdrawiam.
Mariusz Spoko

Z zakulisowych plotek wiem, że ważniejszy będzie ten konkurs w którym udział weŹmie Marian Rychcik. To On dyktuje standardy jesli chodzi o wodnotoki w Polsce.

Lukas
Redaktor
Użytkownik
*

Lasocice/Nysa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 746

Z066

« Odpowiedz #24 : Grudnia 03, 2012, 10:16:10 »

Z zakulisowych plotek wiem, że ważniejszy będzie ten konkurs w którym udział weŹmie Marian Rychcik. To On dyktuje standardy jesli chodzi o wodnotoki w Polsce.

Jak to rozumieć ?

yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski

« Odpowiedz #25 : Grudnia 03, 2012, 10:26:50 »

Jak to rozumieć ?

Ano tak, że jak na razie w naszym kraju standardy nadal dyktują hodowcy, a nie - tak jak powinno być - powołane ku temu organizacje... Hańba!  Duy umiech
Jakby PFO miało większe uznanie wśród hodowców, to ani pan Marian R., ani żaden inny hodowca nie zastanawiałby się, w których zawodach wziąć udział. Ale na uznanie trzeba zasłużyć...

Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
*

Łódź

« Odpowiedz #26 : Grudnia 03, 2012, 10:34:15 »

Jak to rozumieć ?

Używając słowa standardy miałem na myśli przecieranie ścieżek w hodowli wodnotoków. To właśnie ten hodowca od dłuższego już czasu popularyzuje wodnotoki w Polsce. Jego ptaki są najbardziej cenione i posiadają dobry śpiew.

Ano tak, że jak na razie w naszym kraju standardy nadal dyktują hodowcy, a nie - tak jak powinno być - powołane ku temu organizacje... Hańba!

Nie wiem czy są już standardy wodnotoków wydane przez PFO. Podejrzewam, że nie.

Jakby PFO miało większe uznanie wśród hodowców, to ani pan Marian R., ani żaden inny hodowca nie zastanawiałby się, w których zawodach wziąć udział. Ale na uznanie trzeba zasłużyć...

To w moim przekonaniu jest ciągły dylemat czy uczestniczyć w wystawie ogólnej w Czeladzi czy w wystawie specjalistycznej w Ostrowie Wielkopolskim?

yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski

« Odpowiedz #27 : Grudnia 03, 2012, 10:39:23 »

Nie byłoby takich dylematów, gdyby jedna, nadrzędna organizacja organizowała obie wystawy, oczywiście w różnych terminach.

kanarki.com.pl
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 170

« Odpowiedz #28 : Grudnia 04, 2012, 03:29:57 »

Witam. Umiech
Osobiście rozmawiałem z Marianem i wiem że na początku zapisał się na konkurs w CANARI
Ale jak się dowiedział że PFO organizuje także taki konkurs to zrezygnował i zdecydował się na konkurs PFO w Czeladzi.
Delikatnie mówiąc również miał dość dyskusji że tamten konkurs nieważny,że sędzia nie miał prawa oceniać itd itd.
Sami wiecie o czym mówię ponieważ i takie opinie padały na naszym forum.
A więc  podjął decyzję że skoro należy do PFO to i na konkursie w PFO wystawi swoje ptaki.
Pozdrawiam.
Mariusz Spoko

Granos
Go
« Odpowiedz #29 : Grudnia 04, 2012, 03:52:16 »

Ano tak, że jak na razie w naszym kraju standardy nadal dyktują hodowcy, a nie - tak jak powinno być - powołane ku temu organizacje... Hańba!

Nie wiem czy są już standardy wodnotoków wydane przez PFO. Podejrzewam, że nie.

Na stronie PFO jest info ,że an stoisku w Czeladzi będą sprzedawane standardy dla wodnotoków więc chyab już są.

Strony: 1 [2] 3   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!