Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 07:44:31 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj pogłębisz swą wiedzę o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1] 2   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Co to za odmiana?  (Przeczytany 10499 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
serinus
Amator
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 2

« : Wrzenia 13, 2012, 01:32:52 »

Dzień dobry,

Będę bardzo wdzięczny za pomoc w rozpoznaniu co to za odmiana kanarka.

Być może jest to mieszaniec, ale chciałbym się upewnić.

Zdjęcia nie są najlepszej jakości. Mam nadzieję, że jednak coś na nich widać.

robertrosinski
Uczeń3
Nowy użytkownik

czestochowa
Wiadomoci: 217

« Odpowiedz #1 : Wrzenia 14, 2012, 05:12:32 »

Witaj serinus.Według mnie jest to kanarek czerwono-czarny tzw.kasztan tylko bez farby to wyczytałem ze zdjęć.Pozdrawiam  RR. Z politowaniem

R038
serinus
Amator
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 2

« Odpowiedz #2 : Wrzenia 14, 2012, 11:38:50 »

Dziękuję za odpowiedŹ. Teraz spróbuję znaleŹć mu samiczkę.

Umiech

Catura
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Katowice
Wiadomoci: 14

« Odpowiedz #3 : Stycznia 05, 2013, 01:18:04 »

Proszę o rozpoznanie.

Sarenzir
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Sosnowiec
Wiadomoci: 258

« Odpowiedz #4 : Stycznia 05, 2013, 09:19:42 »

W tym oświetleniu na  żółtego jest za pomarańczowy ,więc albo to jest czerwony niebarwiony , albo mieszaniec i już taki pomarańczowy zostanie Umiech  Chyba że przekłamuje tu trochę oświetlenie . Mój Fabik ma taki kolor, tyle że jest nieintensywny a Twój wygląda mi na intensywnego . Swoją drogą śliczny Umiech

Catura
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Katowice

« Odpowiedz #5 : Stycznia 05, 2013, 10:21:10 »

W tym oświetleniu na  żółtego jest za pomarańczowy ,więc albo to jest czerwony niebarwiony , albo mieszaniec i już taki pomarańczowy zostanie Umiech  Chyba że przekłamuje tu trochę oświetlenie . Mój Fabik ma taki kolor, tyle że jest nieintensywny a Twój wygląda mi na intensywnego . Swoją drogą śliczny Umiech

Gdy kupiłam Pyrka miał bardziej intensywny kolor, po pierzeniu zbladł, kolor biegnie bardziej ku pomarańczy niż żółci. W rzeczywistości jest nieco bladszy niż na zdjęciu.
Dziękuję w imieniu Pyrcia za uznanie Umiech)

Sarenzir
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Sosnowiec

« Odpowiedz #6 : Stycznia 06, 2013, 10:26:10 »

Zbladł po pierzeniu, bo zapewne brakło w kramie w trakcie pierzenia również naturalnych barwników, albo  w sklepie dostawał barwniki i bez sztucznych barwników zrobił się bledszy. Skoro wpada w pomarańcz to zdecydowanie albo jest niewybarwionym czerwonym kanarkiem , albo takim pośrednim-  mieszańcem, który  się będzie zabarwiał na pomarańczowo , ale za mało przyswaja barwnik żeby się zrobić czerwony. Mój Fabik, dostaje teraz w trakcie pierzenia czerwone jajko-  za mało barwnika żeby się zrobił czerwony ,ale jego pomarańczowy kolor się pogłębia. Nie wiem czy  gdybym podawała więcej barwnika zrobiłby się czerwony- bo jest kundelkiem Umiech . Sprawdzę następnym razem.  Generalnie czerwonym kanarkom z tego co wyczytałam należy  poza okresem pierzenia również regularnie podawać wraz z karmą barwnik ( mniejsze ilości niż w trakcie pierzenia ) aby utrzymały swoją barwę .

zaba89
Go
« Odpowiedz #7 : Stycznia 06, 2013, 11:22:10 »

co to za odmiana? mhhh raczej kundelek:)

Catura
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Katowice

« Odpowiedz #8 : Stycznia 06, 2013, 11:51:54 »

Strasznie dużo tutaj informacji, spędzam godziny na czytaniu, jeszcze do barwników nie dotarłam ale z pewnością przestudiuje temat Umiech Uczę się od podstaw także troszkę to potrwa. Tak czy siak, dziękuję za odpowiedzi. Kundelek czyli mieszaniec tak?

klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Katowice
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 2 068

http://glostery.katowice.pl

« Odpowiedz #9 : Stycznia 06, 2013, 01:35:49 »

Kundelek czyli mieszaniec tak? [/i]

Tak, ale nie przejmuj się - tutaj kanarki są dzielone na idealnie czysto rasowe i kundelki Mrugnicie
A czasami kundelki (hodowcy wybaczą herezję) są bardziej kolorowe niż "rasowce", a Twój jest bardzo ładny.
Wiadomości naprawdę sporo, ale już po kilku miesiącach da się je ogarnąć Duy umiech

Catura
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Katowice

« Odpowiedz #10 : Stycznia 06, 2013, 06:26:02 »

@klapuch  zupełnie się nie przejmuję chciałam się tylko upewnić. Nie szkodzi, że jest kundelkiem ;] w niczym mi to nie przeszkadza,  nie mam zamiaru hodować kanarków jak i jeŹdzić na wystawy. Jest moim pierzastym przyjacielem lecz miło by było wiedzieć jakiej odmiany Mrugnicie

zaba89
Go
« Odpowiedz #11 : Stycznia 06, 2013, 07:59:36 »

nie przejmuj sie ze to kundelek:) kazdy zaczynal kiedys i zapewne od takich ptakow zaczynal hodowle:) wiec spokojnie, ucz sie, czytaj, chlon wiedze i obys szybko duzo spraw pojol:) powodzenia i pozdrawiam:)

Siwobrody
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

'Las Kabatos' :)
Wiadomoci: 365

'kundelki' też są ok!

« Odpowiedz #12 : Stycznia 06, 2013, 08:53:14 »

Halo, halo!!!

Chciałem tylko powiedzieć że KUNDELKI TEż S¡ OK!

A jak mówią mądrzy ludzie rasa kundelkowa wykazuje, jako mieszanka między rasowa w każdym gatunku,
w sposób nie budzący wątpliwości wyższy wskażnik KIQ w przypdku ptaszorków oczywiście!  Duy umiech

I uprzejmie proszę niedeprecjonować słowa i pojęcia KUNDELEK!!!

Siwobrody - Miłośnik kundelkowy!

Są w życiu sprawy ważne i ważniejsze.
Zapraszam na www.schpolnoc.pl
Sarenzir
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Sosnowiec

« Odpowiedz #13 : Stycznia 06, 2013, 09:52:58 »

No pewnie że KUNDELKI są OK  Duy umiech
Dzięki temu mój kolorowy kanarek śpiewa głosem timbradora  Duy umiech Serge - rasowy  czerwony , nie ma takiej szansy  Duy umiech

tango1780
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 24

« Odpowiedz #14 : Stycznia 12, 2013, 12:01:08 »

Witam
Kanarki ładne
Ja też posiadam tylko kundelki i nie dodaje żadnych dodatkowych barwników, bo te kolorki które mi udaje się otrzymać moim zdaniem i zdaniem znajomych są bardzo ładne i przynajmniej po wypierzeniu się nie tracą na intensywności  Mrugnicie

Strony: [1] 2   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!