Sarenzir
Uczeń2
Nowy użytkownik

Sosnowiec
Wiadomoci: 258
|
 |
« : Padziernika 02, 2012, 03:43:04 » |
|
Od kilku dni szczęśliwie mieszkam z kanarkiem koloru pomarańczowy nieintensywny, nie rasowy samczyk. Zarejestrowałam się na forum ze względu na duży zasób wiedzy i doświadczonych Hodowców Zachwycają mnie kanarki barwne, glostery oraz timbradory ( mój kanarek podobnie śpiewa co mnie bardzo cieszy : ) ) Nie myślę w tej chwili o hodowli, tylko o zapewnieniu jak najlepszych warunków mojemu pupilowi. W przyszłości myślę o wolierce i kilku samiczkach "do patrzenia" . Jako amatorka, mam kilka pytań - niestety nie mogę ich zadać w odpowiednim dziale- np o różne grubości żerdek w klatce, etc.. Czy ktoś mógłby mi pomóc w temacie zadawania pytań w odpowiednim miejscu etc? Czy te tematy sa zamknięte? nIe chciałbym pisać i tworyć stu tysięcy nowych wątków i bałaganić na forum. pozdrawiam Sarenzir ps. czy nie ma możliwości edycji postów? jestem dyslektyczką i czasami dopiero po opublikowaniu posta widzę swoje błędy -jak w przypadku postu powyżej, nie wszystko podkreśla mi na czerwono
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Siwobrody
Uczeń1
Nowy użytkownik
'Las Kabatos' :)
Wiadomoci: 365
'kundelki' też są ok!
|
 |
« Odpowiedz #1 : Padziernika 02, 2012, 03:52:32 » |
|
Witaj Sarenzir, miło że zapisałaś sie do 'pozytywnie zakręconych'  Cierpliwie czytaj, rozgladaj się i z czasem dostaniesz status uczniowski, a wtedy wszystkie wątki będę stały przed Tobą otworem  Tu chyba jest to opisane najlepiej? http://kanarki.eu/index.php/topic,2017.0.htmlZa nim wyslesz wiadomość mozesz zobaczyć podgląd i wyłapać błędy, ja tak się staram robić. I pytaj nie krygujac się wcale, tu jest kupa fajnych ludzi  Powodzenia Siwobrody
|
|
|
|
|
|
|
|
|
klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
Katowice
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 2 068
http://glostery.katowice.pl
|
 |
« Odpowiedz #2 : Padziernika 02, 2012, 03:52:58 » |
|
Witam, zapraszam do działu "przedszkole", potem "szkoła", tam możesz zadawać pytania. Edycji nie ma, ale jest przycisk "podgląd" - bardzo się przydaje przy sprawdzaniu  pozdrawiam Mariusz
|
|
|
|
|
|
|
|
|
stanley
Uczeń1
Nowy użytkownik
Wiadomoci: 114
Pozdrawiam
|
 |
« Odpowiedz #3 : Padziernika 02, 2012, 04:25:32 » |
|
polecam opcje "szukaj" tak najszybciej znajdziesz co potrzebujesz, wpisująć konkretna fraze
witam
|
|
|
|
|
|
ciesz się zdrowiem, ale pamiętaj, że niedługo umrzesz
"jesteście ważniejsi niż wiele wróbli, u Was nawet włosy na głowie są policzone" - Pan Jezus
|
|
|
Sarenzir
Uczeń2
Nowy użytkownik

Sosnowiec
|
 |
« Odpowiedz #4 : Padziernika 02, 2012, 08:46:39 » |
|
Serdecznie dziękuję za odpowiedzi . Już wszystko jasne w takim wypadku  Forum czytałam jeszcze przed tym jak Fabi u mnie zamieszkał, ale im więcej wiedzy tym więcej pytań  .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Siwobrody
Uczeń1
Nowy użytkownik
'Las Kabatos' :)
Wiadomoci: 365
'kundelki' też są ok!
|
 |
« Odpowiedz #5 : Padziernika 10, 2012, 12:22:24 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
michel
Uczeń1
Nowy użytkownik
Wiadomoci: 153
|
 |
« Odpowiedz #6 : Padziernika 10, 2012, 08:11:10 » |
|
Witam! Całkowicie się z tobą Siwobrody zgadzam ! Najpierw była jedna klatka z parką kasztanów na kuchennej szafce,potem mały regał na ganku! A teraz żona pogoniła mnie do kotłowni, już zająłem 3/4 powierzchni. Aż boję się myśleć do jakich rozmiarów dojdzie ta epidemia! 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sarenzir
Uczeń2
Nowy użytkownik

Sosnowiec
|
 |
« Odpowiedz #7 : Padziernika 10, 2012, 08:17:50 » |
|
Drogi Kolego Siwobrody, Fakt że miłość do kanarków leci u mnie w tempie zastraszającym. Niemniej jednak większy ze mnie wciąż gawędziarz, niż opiekun, o hodowcy nie wspominając i myślę że trochę ten stan potrwa. Musze przejść najpierw fazę fascynacji , bo co chwilę "odkrywam Amerykę" , poznając nową fantastyczną odmianę kanarka.. niby wszystkie są wymienione na liście, niby o nich czytałam, oglądałam ale... Nie spodziewam się przestać podskakiwać z emocji na widok pięknego kanarka, ale mam chociaz nadzieję, że zacznę podskakiwać w jakimś konkretnym kierunku Co prawda... mieszkanie mam umeblowane expeditami z ikea.. jakby tak dać w każdej przegródce kratę z przodu i z tylu i szuflade , z okienka wychodzi zgrabna pojedynka, a okienka można też łączyć robiąc lęgówki hahahahaaha ... http://www.ikea.com/us/en/catalog/products/40047675/Nie zrobię tego ,nie miałabym gdzie podziać się z książkami, nie mam też jeszcze aż taki potrzeb żeby mieć 50 ptaków, ale jeśli przeszła mi przez myśl ta wizja, to rzeczywiście jest to dość spektakularny postęp chorobowy
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sarenzir
Uczeń2
Nowy użytkownik

Sosnowiec
|
 |
« Odpowiedz #8 : Padziernika 10, 2012, 08:33:56 » |
|
o matko.. ale miałabym gdzie dostawić taki http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70103085/wymiary podwójnego okienka to 68 x 35 x 35 ? nad czym ja się zastanawiam...aaaaCzy tu znajduje się jakiś lekarz? nie będę wchodzić na forum częściej niż raz dziennie.. nie będę wchodzić na forum częściej niż raz dziennie...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cieslm
Uczeń1
Nowy użytkownik
Dzierżoniów
Wiadomoci: 185
CIH C033
|
 |
« Odpowiedz #9 : Padziernika 10, 2012, 08:43:16 » |
|
zobaczymy ,zobaczymy 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
michel
Uczeń1
Nowy użytkownik
Wiadomoci: 153
|
 |
« Odpowiedz #10 : Padziernika 10, 2012, 08:58:50 » |
|
Droga Sarenzir ! Na tę chorobę nie ma ,ani lekarza ni lekarstwa . Ja na regał hodowlany przerobiłem meblościnke pokojową! Ma Luba też mi proponowała leczenie ,ale znikąd pomocy! 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sarenzir
Uczeń2
Nowy użytkownik

Sosnowiec
|
 |
« Odpowiedz #11 : Padziernika 10, 2012, 09:31:03 » |
|
Ma Luba też mi proponowała leczenie ,
Dobrze że jestem starą panną, przynajmniej jeden problem z głowy 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Chiara
Go
|
 |
« Odpowiedz #12 : Padziernika 11, 2012, 11:57:19 » |
|
Witaj Sarenzir- ja już Ci pisałam i "wróżyłam" w wątku o łączeniu o regaliku  ... Nie chcę podkręcać atmosfery (i tak gorącej) ale koszta wypadną Ci mniejsze (niż przy kupnie kilku klatek- koszt jednej klatki w zoologu to ponad 100zł). Zajrzyj sobie na stronę www.glosterek.com bodajże- lecę do pracy więc póŹniej ew. Ci podlinkuję- tam są szuflady, fronty i wszystko w przystępnych cenach. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
Katowice
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 2 068
http://glostery.katowice.pl
|
 |
« Odpowiedz #13 : Padziernika 11, 2012, 12:14:52 » |
|
Podejrzewam, że chodziło o stronę http://www.glosterek.pl/
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sarenzir
Uczeń2
Nowy użytkownik

Sosnowiec
|
 |
« Odpowiedz #14 : Padziernika 11, 2012, 01:57:34 » |
|
Tak, ja generalnie myślałam nie o gotowych klatkach, tylko o wykonaniu czegoś na wymiar, po podpowiedziach - najlepiej z możliwością dzielenia. Najbardziej nurtuje mnie kwestia mojego chłopaka.. Niby czytam wypowiedzi hodowców że kanarki nie są stadne ale zaraz potem czytam o dzikich kanarkach że poza lęgami żyją w stadach, że kanarek przedkłada ptasie towarzystwo nad ludzkie ... i nie wiem co mu zaproponować za towarzystwo. Stąd pomysł był z bastardem z którym nie mógłby się rozmnażać , a miałby towarzystwo w swojej klatce. Wczoraj wisiał głowa w dół nad basenikiem i się na niego gapił, dzisij co chwile do niego wpada z impetem i się kapie  Nowy element został przyjęty z entuzjazmem znaczy się  W dodatku poukładał sobie wszystkie piórka i rzeczywiście wygląda po kąpieli schludniej
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|