yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski
Tytuły: Hodowca Roku 2014
Wiadomoci: 1 984
|
 |
« Odpowiedz #30 : Padziernika 12, 2012, 01:54:22 » |
|
Chyba zrobił się off-topic A co to znaczy???
|
|
|
|
|
|
|
|
|
stanley
Uczeń1
Nowy użytkownik
Wiadomoci: 114
Pozdrawiam
|
 |
« Odpowiedz #31 : Padziernika 12, 2012, 02:02:13 » |
|
off topic - rozmowa nie na temat
|
|
|
|
|
|
ciesz się zdrowiem, ale pamiętaj, że niedługo umrzesz
"jesteście ważniejsi niż wiele wróbli, u Was nawet włosy na głowie są policzone" - Pan Jezus
|
|
|
Sarenzir
Uczeń2
Nowy użytkownik

Sosnowiec
Wiadomoci: 258
|
 |
« Odpowiedz #32 : Padziernika 12, 2012, 03:41:30 » |
|
To był na tyle ciekawy off topic, że absolutnie mi nie przeszkadza  Gorzej z szukającymi informacji  . Klapouch, tak myślałam żeby oddzielać samczyka na okres lęgów, ale to bym się musiała w takim wypadku zdyscyplinować z długością dnia dla nich Stronka bardzo fajna, ogólnie jest kilka firm które robią i fronty i szuflady na wymiar, bardzo się z tego cieszę  .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
Katowice
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 2 068
http://glostery.katowice.pl
|
 |
« Odpowiedz #33 : Padziernika 12, 2012, 04:23:46 » |
|
Klapouch, tak myślałam żeby oddzielać samczyka na okres lęgów, ale to bym się musiała w takim wypadku zdyscyplinować z długością dnia dla nich Teoretycznie tak, praktycznie - nie koniecznie. Przy "normalnym" posiadaniu kanarka (nie hodowli) nie zależy na wzmocnieniu okresu pobudzania - ludzie trzymają kanarki w pokoju i tyle. Zazwyczaj długość dnia jest podobna (np. od 8:00 do 23:00) więc i kanarek nie jest mocno "usypiany" w okresie jego zimy i pobudzany w okresie lata i w rezultacie może nie pobudzić się na tyle, że zacznie fazę lęgów.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Siwobrody
Uczeń1
Nowy użytkownik
'Las Kabatos' :)
Wiadomoci: 365
'kundelki' też są ok!
|
 |
« Odpowiedz #34 : Padziernika 22, 2012, 12:36:56 » |
|
Co tam u Cię Sarenzir?
Jakieś decyzje zapadły? Albo innaczej zapytam  Na którym "level-u" kanarcznanej przygody jesteś dziś?
Pozdrawiam serdecznie. Siwobrody
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sarenzir
Uczeń2
Nowy użytkownik

Sosnowiec
|
 |
« Odpowiedz #35 : Padziernika 22, 2012, 12:40:05 » |
|
Czy w takim wypadku np mój Fabi plus dwie samiczki ? Czy wtedy jednak tylko jedna dziewczyna? Myślałam żeby zrobić dwie klatki i w jednej Fabi w drugiej dwie -trzy dziewczyny , bo generalnie marzy mi się fruwające stadko . Od początku myślałam głównie o dziewczynach, ale jak usłyszałam a jak Fabi śpiew to pokusa się okazała nieprzezwyciężona  . Jakby go można było połączyć ze stadkiem- ( jak się oczywiście ze sobą oswoją najpierw i po kwarantannie ) to byłoby super . Tak pytam bo będę teraz zamawiać większą klatkę już do zrobiłabym już docelowo, a planach trzy wystawy , jakbym tak za radami ,na każdej jednego kanarka 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cieslm
Uczeń1
Nowy użytkownik
Dzierżoniów
Wiadomoci: 185
CIH C033
|
 |
« Odpowiedz #36 : Padziernika 22, 2012, 12:47:17 » |
|
Bo właśnie tak to się zaczyna........... Gratulacje 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sarenzir
Uczeń2
Nowy użytkownik

Sosnowiec
|
 |
« Odpowiedz #37 : Padziernika 22, 2012, 12:51:04 » |
|
Siwobrody, nie zauważyłam że napisałeś Tak Cielsm - tak dokładnie Jestem na levelu zamawiania większych klatek / klatki, bo mojego chłopaka energia roznosi oraz jak powyżej Decyzja jest cały czas taka sama - "wszystko czerwone" i glostery  Konkretów co do wyboru które z czerwonych jeszcze brak  Teraz - stadko miłośnika, jak się nauczę i nie będzie mnie co chwile zaskakiwać prosta informacja to wtedy sprecyzuje się hodowlanie. zwłaszcza ze tu potrzebne byłoby już profesjonalne wyposażenie i odpowiednie warunki bytowe  . Po przemyśleniu - rada Chiary i nie tylko , żeby przed zakupem ptaków strikte hodowlanych spróbować jeden lęg mieć przynajmniej jak się już podstaw nauczę- wydaje mi całkiem rozsądna . Musze się w myśleniu przestawiać z "hodowcy kotów" na "miłośnika kanarków" , bo zasady są różne 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Siwobrody
Uczeń1
Nowy użytkownik
'kundelki' też są ok!
|
 |
« Odpowiedz #38 : Padziernika 22, 2012, 12:54:21 » |
|
Koleżanko Miła,
te klateczki na jednego kanarka każda, to zrób ciut wieksze bo jak nic po 2 dziewuszki na klateczke Ci to wyjdzie finalnie  Albo Fabi z nażeczoną spędzą tam niezapomniane tygodnie 
Ale ja pytam o kierunek Twojej koncepcji hodowlanej! Tak na wszelki wypadek pytzma przed łaziskami  A jedziesz na PKK?
Siwobrody
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Siwobrody
Uczeń1
Nowy użytkownik
'kundelki' też są ok!
|
 |
« Odpowiedz #39 : Padziernika 22, 2012, 12:59:19 » |
|
Pisaliśmy równolegle 
Ale powiem nieskromnie że ja pierwszy Cię na lęgi namawiałem  Za co lekką burkę od Ciebie dostałem, czyż nie? 
Poważniej trochę to z pierwszego lęgu będziesz miała kupę doswiadczeń i jeszcze więcej radochy! A jak młode odchowasz to bez wiekszego problemu te 3-4 młodziaki jako prezenty po rozdajesz... ...no chyba że się zakochasz... to będzie znowu klops 
Siwobrody
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cieslm
Uczeń1
Nowy użytkownik
Dzierżoniów
Wiadomoci: 185
CIH C033
|
 |
« Odpowiedz #40 : Padziernika 22, 2012, 01:05:37 » |
|
Zgadzam się z kol.siwobrodym ,ja miałem 2 legi -7 szt wszystko przebiegło pomyślnie  i maluchy jak ta lala...2 już poszły do ludzi...przyszły rok legowy Hosso Japan wyprowadzić lęgi.... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sarenzir
Uczeń2
Nowy użytkownik

Sosnowiec
|
 |
« Odpowiedz #41 : Padziernika 22, 2012, 03:56:46 » |
|
Ale powiem nieskromnie że ja pierwszy Cię na lęgi namawiałem  Za co lekką burkę od Ciebie dostałem, czyż nie?  Przyznaję się bez bicia, dokładnie tak było  Na swoje usprawiedliwienie mogę jedynie powiedzieć, że z zupełnie innej perspektywy na to patrzyłam i z niej wydawało się to bez sensu. Na szczęście nie upieram się, jak dotrą do mnie argumenty konkretne to konkretnie potrafię je przyjąć 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Chiara
Go
|
 |
« Odpowiedz #42 : Padziernika 22, 2012, 11:21:47 » |
|
Gratuluję decyzji  Decyzja jest cały czas taka sama - "wszystko czerwone" i glostery Konkretów co do wyboru które z czerwonych jeszcze brak Myślałaś o koroniakach niemieckich- czerwonych oczywiście? Ktoś z forum tutaj nawet miał na sprzedaż jakiś czas temu... (bodajeże Tomek_wawa).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sarenzir
Uczeń2
Nowy użytkownik

Sosnowiec
|
 |
« Odpowiedz #43 : Padziernika 23, 2012, 05:24:53 » |
|
Myślałam o koroniakach są śliczne  Na tapecie są również mozaiki, oraz czerwonoczarne i "zwykłe " czerwone  Najlepiej jakby od razu zarekwirowała całą ścianę korytarza blokowego pod klatki
|
|
|
|
|
|
|
|
|
klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
Katowice
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 2 068
http://glostery.katowice.pl
|
 |
« Odpowiedz #44 : Padziernika 23, 2012, 05:35:56 » |
|
W takim tempie to nie tylko braknie Ci miejsca w mieszkaniu ale do łazisk będziesz przyczepkę potrzebowała 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|