Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 06:57:11 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj znajduje się kopalnia wiedzy o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: 1 2 [3]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: PFO spółka z o.o.  (Przeczytany 18118 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
serinus.pl
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 9

« Odpowiedz #30 : Czerwca 25, 2013, 01:54:05 »

Szanowni Państwo,

"łatwo jest krytykować - a robić nie ma komu". Zapraszam do pracy w RF wówczas nie będziecie mieli czasu na pisanie głupot i pokazywaniu jaka to rada jest zła.

Jeżeli chodzi o interpretacja statutu i tego czy rada miała czy nie miała prawa to wyjaśniam: §44 pkt 4) "zarządzanie majątkiem i funduszami" -  spółka jest niczym innym jak "finansowym majątkiem trwałym" w przeciwieństwie do "innych środków pieniężnych" - tu nastąpiło przesunięcie w aktywach - rada miała do tego prawo z mocy statutu. jest to inwestycja.

Sąd rejestrowy nie zarejestrowałby spółki, gdyby została powołana z naruszeniem prawa - zgodzi się pan ze mną panie Zbigniewie ? Zresztą to co napisałem powyżej wyjaśniałem na walnym - ale niektórzy maja słabą albo wybiórcza pamięć ?

Łatwo jest dokopać komuś - już za kilka miesięcy ci co z taką nienawiścią wypowiadają się na temat RF mogą zająć jej miejsce - stanąć z drugiej strony, ciekawe czy będzie im tak fajnie jak będą kopani przez innych - nie ważne kto jest w radzie ważne, że jest na kogo pluć.

Jeżeli ktoś ma ochotę wyjść z za kurtyny internetu i  ma pytanie do pracy rady, bytu spółki to zapraszam możemy się spotkać w Katowicach chętnie wszystko wyjaśnię.

Pozdrawiam
Michał Horzela
członek RF

Zapraszam do odwiedzenia mojej strony www.serinus.pl
Michał Horzela
ZBYSZEK O710
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 166

« Odpowiedz #31 : Czerwca 25, 2013, 07:36:12 »

(Łatwo jest krytykować - a robić nie ma komu). Zapraszacie do pracy społecznej w RF, tylko że nikt nie chce pracować, jakiś jest powód.Może by lepiej się nad tym zastanowić.Brak skarbnika, od dwóch lat nie był na Walnym PFO, brak sekretarza chyba od trzech lat, to są osoby zasiadające RF, gdzie są podejmowane decyzje w PFO.
Pisze V-ce Prezydent PFO, Prezes PFO spółka z o.o w jednej osobie, pisze że wypisuje się głupoty i pokazuje jaka to rada jest zła,chciałbym zaznaczyć że to są Pańskie słowa,że jest na kogo pluć,to też Pańskie słowa.
Ja nie kwestionuje przesunięcia w aktywach do tego RF ma prawo.
Co do wyjaśnienia na walnym uważa Pan że to jest wyjaśnienie,że zbył Pan kilkoma zdaniami nie kompletnymi członków-delegatów którzy chcieli się coś dowiedzieć na temat powołania tajemniczej spółki PFO której jest Pan Prezesem jako jedyny ( bez możliwości kontroli) w sensie wymiany poglądu Zarządu na temat funkcjonowania spółki.
Jest Pan władzą wykonawczą i jednocześnie kontrolującą w jednej osobie, tylko pogratulować.
( łatwo jest dokopać komuś) nie rozumie takiego toku myślenia czy Pan zgadzając się (wiedząc o tym że nie ma sekretarz,skarbnika) na pracę społeczną jako V-ce PREZYDENT,Prezes spółki z o.o nie zdawał sobie sprawy z tego że powinien informować członków-delegatów o zamierzonych przedsięwzięciach w PFO .
Dowodem o braku informacji jest ostatnie walne z delegatami, czy w programie walnego była informacja o powołaniu PFO spółka z o.o, nie, a spółka już istniała kilka miesięcy. To ja się pytam poco członkowie stowarzyszeń wybierają swoich delegatów, maja oni przyjechać posłuchać tylko to co jest komuś wygodne,zmienić w statucie a chciałem poinformować że zjazd jest najwyższą władzą.
Rzetelne informacje służą dobremu i przyjemnej pracy.
Co do bytu spółki i jej zamierzeń miał Pan czas na Walnym a jednak nie przekazał Pan żadnej informacji.
Nie jestem przeciwny pracy jaką RF wykonuje ( i mam wątpliwości czy RF może w takiej obsadzie podejmować decyzje) jest to sprawa bardzo wątpliwa, ale szanowni Panowie PFO jest przedstawicielem wszystkich hodowców ,członków stowarzyszeń w Polsce i będziemy wymagali rzetelnych informacji.

serinus.pl
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #32 : Czerwca 26, 2013, 09:55:02 »

Szanowny Panie Zbigniewie,

krótko - z boku to się dobrze stoi i wyciąga wnioski, nie zawsze słuszne ! 

Mogę ustąpić na Pańską rzecz - tylko odrobina dobrej woli i chęci do pracy ! Poza tym w przytoczonej wypowiedzi powtórzył Pan wątpliwość jaką napisał Pan w mailu do mnie - że nie podoba się Panu zależność członek RF - członek zarządu. Takich połączeń w Polsce jest wiele - ale Panu przyświeca idea, że to tu można robić wałki i nikt o nich nie będzie wiedział.

Ponownie Panu napiszę, że nie życzę sobie takich sugestii i nadinterpretacji !!!

A do czasu na walnym - ma Pan rację miałem go tyle, że mogłem odpowiadać. Po to było "wolne wnioski i zapytania" aby ludzie, których to interesuje zadali pytania - poza Panem nikt nie zadał, a Pana pytanie było o nr KRS "bo chciał Pan sprawdzać". Odsyłam do protokołu z walnego. Boli Pana, że w końcu ktoś zakasał rękawy i wziął się do pracy aby wyprostować to co zostało schrzanione przez wiele lat.

Tyle w temacie. Proponuję zając się czymś pożytecznym, gdyż Pańskie wpisy nie wnoszą nic twórczego w działanie PFO - "dla wszystkich hodowców, stowarzyszeń etc".

Jeszcze raz napiszę - jak ktoś ma wątpliwości zapraszam do Katowic: pokażę, wyjaśnię rozwieję jei.       

Michał Horzela
ZBYSZEK O710
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #33 : Czerwca 26, 2013, 11:21:24 »

Nie będę z Panem  polenizował to nie ma sensu Pańskie ble ble do niczego nie doprowadza, co się stało że Pan zmienił takie nastawienie do mojej osoby (Szanowny Panie Zbigniewie) w ostatnim e-mail nazwał mnie Pan że jestem człowiekiem na niskim poziomie i nie warto ze mną rozmawiać, ciekawy zwrot.
(Boli Pana,że w końcu ktoś zakasał rękawy i wziął się do roboty).
To teraz napisze Panu jedna osoba z Walnego żeby się Pan wziął do solidnej roboty na początek a będzie ich kilka:
Na stronie internetowej PFO jest sklep internetowy,który prowadzi PFO spólka z o.o , na dzień dzisiejszy sklep nie posiada poprawnego regulaminu jak i informacji o plikow cookie, proszę się zapoznać z ustawą z dnia 22 marca 2013 : Podstaw Prawna DU /2012/1445/ Art.173.1.
Co grozi za brak informacji na stronie: Dz.U.Nr.171,poz.1800, Art.210.ust.4:
Kara nawet 500.000 złoty.
Są obecnie Stowarzyszenia, które wyłapują wszystkie sklepy w sieci i tylko szukają błędów
To na początek a będzie jeszcze wiele, to do roboty Panie V-ce Prezydencie ,Prezesie spólki PFO.

klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Katowice
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 2 068

http://glostery.katowice.pl

« Odpowiedz #34 : Czerwca 26, 2013, 02:22:54 »

ZBYSZEK O710,
nie rozpędzaj się zanadto. Chcesz krytykować - krytykuj, chcesz wskazywać błędy - wskazuj. Ale to wszystko można zrobić z pewną dozą kultury osobistej. Żadnego "Pańskie ble ble", żadnego wyciągania wniosków z prywatnych emaili, których nie było na forum.

dla pozostałych osób biorących udział w wątku - podobna uwaga. Wytykać można z kulturą; nawozem obrzucać nie wolno.

ZBYSZEK O710
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #35 : Czerwca 26, 2013, 03:56:55 »

KLAPUCH
 No cóż martwi mnie twój wpis bo jednoznacznie widać po której stronie stoisz, a to jeszcze potwierdza miejscowość, proszę o wskazanie ( nawozem obrzucać nie wolno)

klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Katowice

« Odpowiedz #36 : Czerwca 26, 2013, 06:28:23 »

Zbyszku nie przeginaj, proszę. Stoję po strony kultury forum, tylko i wyłącznie.

serinus.pl
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #37 : Czerwca 27, 2013, 08:44:01 »

Nie będę z Panem  polenizował to nie ma sensu Pańskie ble ble do niczego nie doprowadza, co się stało że Pan zmienił takie nastawienie do mojej osoby (Szanowny Panie Zbigniewie) w ostatnim e-mail nazwał mnie Pan że jestem człowiekiem na niskim

Odniosłem się do Pańskiej kultury osobistej, czemu wyraz dał Pan również w ostatniej wypowiedzi.

Na stronie internetowej PFO jest sklep internetowy,który prowadzi PFO spólka z o.o , na dzień dzisiejszy sklep nie posiada poprawnego regulaminu jak i informacji o plikow cookie, proszę się zapoznać z ustawą z dnia 22 marca 2013 : Podstaw Prawna DU /2012/1445/ Art.173.1.

Czy w ogóle bierze Pan pod uwagę to, że sklep na stronie pfo.info.pl nie wykorzystuje plików cookie i na mocy cytowanego przez Pana art 173 nie ma konieczności informowania o tym, że "sklep nie wykorzystuje plików cooki".Co?

To co Pan pisze już nie jest merytoryczną dyskusją ale szukaniem na siłę haków i próbą oczernienia kogoś.

Pozdrawiam serdecznie Pana jak i pozostałych użytkowników forum. 

Michał Horzela
klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Katowice

« Odpowiedz #38 : Czerwca 27, 2013, 09:07:43 »

Czy w ogóle bierze Pan pod uwagę to, że sklep na stronie pfo.info.pl nie wykorzystuje plików cookie i na mocy cytowanego przez Pana art 173 nie ma konieczności informowania o tym, że "sklep nie wykorzystuje plików cooki".Co?

Hmm, a jak się otworzy sklep, to w "cookies" pojawia się:

serwer: pfo.info.pl
nazwa: a99e1e9fa6a6e33964d3006415fd824e
wartość: 262e21b962bb5143f545d4a46d0a96c2
wygasa: brak

czyli jednak jakieś cookies są, a jeśli są to informacja też powinna być.

JAD
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Tytuły: Hodowca Roku 2013
Wiadomoci: 243

« Odpowiedz #39 : Czerwca 27, 2013, 10:07:39 »

Hmm, a jak się otworzy sklep, to w "cookies" pojawia się:

serwer: pfo.info.pl
nazwa: a99e1e9fa6a6e33964d3006415fd824e
wartość: 262e21b962bb5143f545d4a46d0a96c2
wygasa: brak

czyli jednak jakieś cookies są, a jeśli są to informacja też powinna być.

Powinna być, to jest.
W zasadność tego nie wnikam.

ZBYSZEK O710
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #40 : Czerwca 27, 2013, 10:51:18 »

witam proszę wpisy robić rzetelnie dzisiaj się pojawiło i to dobrze

jasioj
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Wiadomoci: 265

« Odpowiedz #41 : Sierpnia 01, 2013, 06:06:46 »

rada miała do tego prawo z mocy statutu
Jaki zapis ówczesnego statutu upoważniał radę do takiego działania?
Sąd rejestrowy nie zarejestrowałby spółki, gdyby została powołana z naruszeniem prawa
Sąd bada jedynie formalne przesłanki. Nie interesuje się stroną prawną działań. Podam przykład: za pieniądze pochodzące z przestępstwa mogę założyć sobie spółkę z o.o. i każdy sąd mi taką spółkę zarejestruje. Nawet jak się po latach wyda, że kasa była np. z kradzieży, to i tak nikt nie unieważni aktu rejestracji spółki. Zatem jeśli Rada działała niestatutowo, to i tak nic z tego faktu nie wynika. Pisałem już o tym na wortalu m.in: http://kanarki.eu/index.php?topic=3933.msg21955#msg21955.

I to tak naprawdę mamy ze tej spółki? Czy w 2014 r. stanieją (albo choć nie zdrożeją) obrączki? Czy spółka wyłoży kasę na organizację jakichś wystaw organizowanych przez stowarzyszenia tworzące PFO, albo jakieś inne przedsięwzięcia służące rozwojowi hodowli w naszym kraju (ot choćby sprowadzi jakieś rasy ptaków, któryh się w Polsce nie hoduje i dofinansuje to sprowadzenie hodowcom)? Śmiem twierdzić, że wręcz przeciwnie (tzn. obrączki w przyszłym roku zdrożeją i PFO organizując jakiekolwiek przedsięwzięcia będzie zarabiać na tym)!!!

Czy ta spółka jest nam hodowcom do jakiegoś celu potrzebna? Czy ktoś dostrzega dziś jakieś pozytywne przesłanki jej działania?

ZBYSZEK O710
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #42 : Stycznia 16, 2014, 08:27:42 »

A ja mam nadzieję, że wkrótce się to zmieni. Uważam, że np. przeprowadzanie szkoleń i warsztatów jest dobrym kierunkiem rozwoju i sposobem na zjednanie sobie hodowców. Myślę, że gdyby przeprowadzono szkolenia ze sposobu oceny poszczególnych ras na pewno znalazłoby się sporo chętnych. To taki przykład. Witam Klapuch minął rok, jak tam twoja nadzieja, i zmiana która miała być, jestem ciekawy.

klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Katowice

« Odpowiedz #43 : Stycznia 16, 2014, 08:46:33 »

Witam Klapuch minął rok, jak tam twoja nadzieja, i zmiana która miała być, jestem ciekawy.

Na te zmiany będziemy czekać, jak widać, znacznie dłużej. Ale uważam, że jest dobra strona - zaczyna się mówić o PFO, krytykować i chwalić. No, może z tym chwaleniem przesadzam, ale uważam, że idzie ku lepszemu. Powoli, ale idzie.

Strony: 1 2 [3]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!