Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
Łódź
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 2 752
|
 |
« : Padziernika 03, 2012, 09:49:23 » |
|
Co sądzicie o powołaniu spółki PFO sp. z o.o.?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sturnus
Uczeń1
Nowy użytkownik
Wrocław
Wiadomoci: 103
|
 |
« Odpowiedz #1 : Padziernika 04, 2012, 06:52:53 » |
|
Myślę, że to zły pomysł. Spółki prawa handlowego są dla jednostek prowadzących działalność gospodarczą. Natomiast PFO powinno być stowarzyszeniem działającym w oparciu o prawo o stowarzyszeniach. Pamiętamy, że taka organizacja może prowadzić działalność dochodową, lecz zyski ma przeznaczać na cele statutowe ( zwolnienie z podatku ).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
WIL.K.
Uczeń2
Nowy użytkownik

Warszawa
Wiadomoci: 278
|
 |
« Odpowiedz #2 : Padziernika 04, 2012, 12:53:52 » |
|
Witam Dla mnie odpowiedz jest jest zawarta w treści uchwały Rady Federacji która mówi iż powoła spółkę działającej na rzecz P.F.O w oparciu o zasadę "non profit". Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sturnus
Uczeń1
Nowy użytkownik
Wrocław
Wiadomoci: 103
|
 |
« Odpowiedz #3 : Padziernika 04, 2012, 01:23:14 » |
|
Witam Dla mnie odpowiedz jest jest zawarta w treści uchwały Rady Federacji która mówi iż powoła spółkę działającej na rzecz P.F.O w oparciu o zasadę "non profit". Pozdrawiam
CIEKAWE 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Padziernika 04, 2012, 01:52:18 wysane przez Jacky »
|
|
|
|
|
|
jan.gorzycki
|
 |
« Odpowiedz #4 : Padziernika 04, 2012, 08:51:18 » |
|
mNie to Ppahniie pfo GOLD
|
|
|
|
|
|
|
|
|
JAD
Uczeń2
Nowy użytkownik

Tytuły: Hodowca Roku 2013
Wiadomoci: 243
|
 |
« Odpowiedz #5 : Padziernika 04, 2012, 09:15:49 » |
|
Myślę, że to zły pomysł. Spółki prawa handlowego są dla jednostek prowadzących działalność gospodarczą. Natomiast PFO powinno być stowarzyszeniem działającym w oparciu o prawo o stowarzyszeniach. Pamiętamy, że taka organizacja może prowadzić działalność dochodową, lecz zyski ma przeznaczać na cele statutowe ( zwolnienie z podatku ).
Pośredniczenie w sprzedaży obrączek, czyli sprzedaż obrączek PFO to prowadzenie działalności gospodarczej. Sprzedaż standardów i innych opracowań również. Na stronie PFO http://pfo.info.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=290:cel-powoania-pfo-spoka-z-oo&catid=4:aktualnoci&Itemid=1 zamieszczone jest wyjaśnienie w jakmi celu Rada Federacji powołała Spółkę PFO Sp. z o.o.. Jak dla mnie to nowoczesne i rozsądne rozwiązanie, a podpisujący się pod wyjaśnieniem wiceprezydent od lat zajmujący się finansami wie co robi i co jest najlepszym rozwiązaniem dla PFO.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski
Tytuły: Hodowca Roku 2014
Wiadomoci: 1 984
|
 |
« Odpowiedz #6 : Padziernika 04, 2012, 10:07:12 » |
|
Hm... Dlaczego standardy mają być sprzedawane? Wg mnie nie jest to krok do hodowców, tylko w drugą stronę... Nijak to się ma do propagowania hodowli... Po co nam znaczki PFO, i to jeszcze za pieniądze? W ogóle to jakoś jak gdzieś powoływana jest spółka, to zaraz mi to śmierdzi "przekrętami"...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
JAD
Uczeń2
Nowy użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #7 : Padziernika 04, 2012, 10:55:44 » |
|
Yotan, super masz podejście do sprawy
|
|
|
|
|
|
|
|
|
klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
Katowice
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 2 068
http://glostery.katowice.pl
|
 |
« Odpowiedz #8 : Padziernika 05, 2012, 08:24:28 » |
|
Hm... Dlaczego standardy mają być sprzedawane?
Pewnie ze względu na cenę. Ze składek PFO na pewno nie byłoby w stanie ich wydrukować, z tego co pamiętam książeczka ze standardami kosztuje coś ok. 100 zł...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Chiara
Go
|
 |
« Odpowiedz #9 : Padziernika 05, 2012, 09:04:42 » |
|
Pewnie ze względu na cenę. Ze składek PFO na pewno nie byłoby w stanie ich wydrukować, z tego co pamiętam książeczka ze standardami kosztuje coś ok. 100 zł... Przepraszam że odbiegnę od tematu w którym nie udzielę głosu (zbyt krótko w tym "siedzę"). Chodzi mi o standardy- dotąd nie wiedziałam że można je kupić, a tym bardziej gdzie... Pod tym względem wypowiem się tylko, że 100zł za książeczkę to trochę dużo...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski
|
 |
« Odpowiedz #10 : Padziernika 05, 2012, 09:12:06 » |
|
Yotan, super masz podejście do sprawy Nie rozumiem... Czyżby dziwiła Cię moja nieufność w stosunku do Władz PFO? Pewnie ze względu na cenę. Ze składek PFO na pewno nie byłoby w stanie ich wydrukować, z tego co pamiętam książeczka ze standardami kosztuje coś ok. 100 zł... To ile ta książka ma stron? Na papierze kredowym jest? Cena rzekłbym: "zaporowa". Nie lepiej zrobić plik .pdf i umieścić na stronie PFO - kto będzie chciał i/lub potrzebował, to ściągnie i wydrukuje na własny użytek. Po co generować niepotrzebna koszty?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
malypro
Uczeń4
Nowy użytkownik

woj. śląskie
Tytuły: Hodowca Roku 2017
Wiadomoci: 452
lizard, czerwona i żółta mozaika
|
 |
« Odpowiedz #11 : Padziernika 05, 2012, 10:06:24 » |
|
Pewnie ze względu na cenę. Ze składek PFO na pewno nie byłoby w stanie ich wydrukować, z tego co pamiętam książeczka ze standardami kosztuje coś ok. 100 zł... Przepraszam że odbiegnę od tematu w którym nie udzielę głosu (zbyt krótko w tym "siedzę"). Chodzi mi o standardy- dotąd nie wiedziałam że można je kupić, a tym bardziej gdzie... Pod tym względem wypowiem się tylko, że 100zł za książeczkę to trochę dużo... ja za standardy sekcji D i E zapłaciłem 53 zł (dwa opracowania) Cena opracowania jest uzależniona od ilości stron w nich zawartych. Najwięcej ich zawierają jak dobrze pamiętam standard papużki falistej albo amadyny i one są najdroższe.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jan.gorzycki
|
 |
« Odpowiedz #12 : Padziernika 05, 2012, 02:29:24 » |
|
Tp mmaSzynka do zarazbarania na chodofcach. A po czo stantarty po50 zło? Moszna spżedawaf po 100zlo. Bez tej spóułki jesdt po 50, a jak bendzie sóuła to bedizie po100zlo. ABER GOLD!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
JAD
Uczeń2
Nowy użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #13 : Padziernika 05, 2012, 03:38:15 » |
|
Yotan w RF potrzebni ludzie do pracy - zgłoś swoją chęć do przystąpienia do niej, wtedy może będziesz bardziej ufał. No chyba, że sam sobie nie ufasz 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski
|
 |
« Odpowiedz #14 : Padziernika 05, 2012, 04:09:11 » |
|
Jak tylko będę mógł, to wierz mi, zgłoszę się - jeśli jeszcze RF będzie istniała.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|