Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 08, 2025, 07:48:05 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj znajduje się kopalnia wiedzy o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: 1 [2] 3 4   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: CzeladŹ czy łaziska? - dylemat młodego Siwobrodego :)  (Przeczytany 20694 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
jot-ka11
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Częstochowa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 1 140

« Odpowiedz #15 : Padziernika 16, 2012, 11:53:28 »

Z Warszawy to ok 320-330 km.

klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Katowice
Wiadomoci: 2 068

http://glostery.katowice.pl

« Odpowiedz #16 : Padziernika 16, 2012, 11:57:31 »

Z Warszawy to ok 320-330 km.

I teoretycznie można by ją przejechać w 3 godziny. Gdyby nie fakt, że naszymi drogami sukcesem jest czas poniżej 5 godzin.

Siwobrody
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

'Las Kabatos' :)
Wiadomoci: 365

'kundelki' też są ok!

« Odpowiedz #17 : Padziernika 16, 2012, 12:09:29 »

Ostatnio wyjazd z centrum Wawy do Nadarzyna co prawda w piątkowe popołudnie zajął mi 2,5 godziny a to ok 25km Smutny
Od granicy Wawy na okęciu ok 10km jest do Nadarzyna Smutny
Dlatego napisałem że to podróż wielogodzinna, ot polskie drogi choc "gierkówka" nie jest jeszcze najgorsza a jak otworzą te 100km do Piotrkowa to już bedzie ok Umiech

A jak się spełnioą pobozne obietnice premiera z tzw. II ekspoze to już będzie miodzio Umiech
Ale to inny temat i ciut ślizki?

Siwobrody

Są w życiu sprawy ważne i ważniejsze.
Zapraszam na www.schpolnoc.pl
mikola
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 164

« Odpowiedz #18 : Padziernika 17, 2012, 10:35:48 »

OK. Czy w niedzielę da się kupic ewentualnie jakieś " dobre" kanarki trębacze paryskie?( czy wsztstko co dobre znajdzie juz nabywaców w sobote?) Jakie sa zasady sprzedaży kanarków.  Czy hodowcy sprzedają wystawiane kanarki? Przepraszam za naiwne pytanie, ale nigdy  nie byłem na tekiej wystawie.

Siwobrody
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

'kundelki' też są ok!

« Odpowiedz #19 : Padziernika 18, 2012, 06:32:39 »

OK. Czy w niedzielę da się kupic ewentualnie jakieś " dobre" kanarki trębacze paryskie?( czy wsztstko co dobre znajdzie juz nabywaców w sobote?) Jakie sa zasady sprzedaży kanarków.  Czy hodowcy sprzedają wystawiane kanarki? Przepraszam za naiwne pytanie, ale nigdy  nie byłem na tekiej wystawie.

Mikola,

to nie jest naiwne pytanie. To jest bardzo dobre pytanie Umiech
Ja też jestem bardzo ciekaw jak jest ze sprzedażą czyli tzw rezerwacją i odbiorem ptaków w łaziskach?

Siwobrody
Ps. A przyokazji nie ma chyba u nas naiwnych pytań? Umiech

jot-ka11
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Częstochowa

« Odpowiedz #20 : Padziernika 18, 2012, 11:51:07 »

Jest giełda dla wystawców, na której można zakupić kanarki. Można również odnaleŹć hodowcę, który ptaki wystawia(np. trębacze) i po prostu z nim się dogadać. Ptaki z wystawy (kupione) można odebrać po jej zakończeniu.

Granos
Go
« Odpowiedz #21 : Padziernika 18, 2012, 09:49:45 »

Trębacze niestety nie są u nas zbyt popularne a szkoda. Niektorzy zostawiają ptaki na kolejne wystawy więc też może być różnie. Ja osobiście w łaziskach na giełdzie trebaczy nie widziałem więc chyba i w tym roku jedyną opcją będzie zakup ptaków wystawowych.

Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
*

Łódź
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 2 752

« Odpowiedz #22 : Padziernika 19, 2012, 12:33:48 »

Z reguły więcej kanarków kształtnych jest w łaziskach. Już kiedyś o tym pisałem, że łatwiej zdobyć Mistrzostwo Polski niż Puchar. Wystawa w łaziskach jest pierwsza, więc hodowcy z reguły wystawiają więcej ptaków, by się zorientować co one są warte. Ponieważ w łaziskach oceniać będą eksperci z Niemiec więc jest większa szansa, że oceny będą wiarygodne i będziesz mógł porównać wystawione ptaki i ich oceny ze swoimi ptakami. W łaziskach zawsze jest lepsza organizacja niż w Czeladzi. łaziska mają jeszcze jedną przewagę nad Czeladzią. Mianowicie taką, że jak Ci się spodoba wystawa, sam klimat wystawy i napotkani na wystawie hodowcy to jak się uprzesz to będziesz mógł jeszcze pojechać do Czeladzi, a jak zaczniesz od Czeladzi, to na łaziska nie będziesz miał już w tym roku szansy się załapać i na odwrót jeśli nie spodoba Ci się wystawa w łaziskach, jeśli sam klimat wystawy Cię zrazi i napotkani hodowcy będą nie do zniesienia to odpuścisz sobie od razu CzeladŹ, która poziomem organizacyjnym zawsze odstaje od łazisk, choć ptaków (ptaków a nie kanarków kształtnych) jest tam oczywiście więcej. Poprzeglądaj jeszcze katalogi, opisy i relacje z wystaw z minionych lat, to zorientujesz się w temacie i podejmiesz ostateczne decyzje o wyjeŹdzie/wyjazdach.

yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski
Tytuły: Hodowca Roku 2014
Wiadomoci: 1 984

« Odpowiedz #23 : Padziernika 19, 2012, 07:42:10 »

No proszę... Nawet w tematach nie na temat PFO można znaleŹć "listy pochwalne":
Ponieważ w łaziskach oceniać będą eksperci z Niemiec więc jest większa szansa, że oceny będą wiarygodne

PFO musi jeszcze dużo zrobić, żeby pozyskać zaufanie hodowców...

Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
*

Łódź
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 2 752

« Odpowiedz #24 : Padziernika 19, 2012, 11:04:15 »

To Klub Hodowców Kanarka Kształtnego zamówił ekspertów z Niemiec i robi to na swój koszt. Udział PFO w tym przedsięwzięciu jest żaden i nie ma tu żadnych "listów pochwalnych".

Siwobrody
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

'kundelki' też są ok!

« Odpowiedz #25 : Padziernika 19, 2012, 11:23:34 »

no, no...
dyskusja robi sie coraz ciekawsza Umiech
I bardzo dobrze bo lepiej wiedzieć niż nie wiedzieć Umiech
Wiem że to truizm ale jak czesto nam umyka!

Siwobrody

Granos
Go
« Odpowiedz #26 : Padziernika 19, 2012, 02:36:09 »

Najlepszy klimat i tak jest w Reggio  Chichot!!! Jestem zachywcony tą wystawą nie tylko pod względem jej wielkości ,jakości ale także nastawienia ludzi. Polski i włoski delikatnie mowiac różnią się ale tam nie stanowi to praktycznie bariery.Bardzo sympatyczna atmosfera i nie ma ,jak to często bywa u nas, narodowego piekiełka i wypominania wszystkiego.

mikola
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 164

« Odpowiedz #27 : Padziernika 23, 2012, 01:52:12 »

Gdzie można znależć listę wystawców prezentującą swoje kanarki w łaziskach?

jot-ka11
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Częstochowa

« Odpowiedz #28 : Padziernika 23, 2012, 02:06:12 »

W katalogu, który będzie dopiero po ocenie- czyli w sobotę.

Chiara
Go
« Odpowiedz #29 : Padziernika 23, 2012, 10:04:29 »

W katalogu, który będzie dopiero po ocenie- czyli w sobotę.
Dlaczego katalogi są rozdawane po ocenie? Zazwyczaj (a raczej na wszystkich wystawach- psich, kocich, ptasich, a nawet kaktusów i minerałów) katalog jest do kupienia lub odbioru (jeśli się wystawia) zaraz przy wejściu na wystawę...

Mikola, choć to wątpliwe, to spróbuj wejść na stronę organizatorów imprezy w łaziskach i może tam cosik znajdziesz... Kto wie?

Strony: 1 [2] 3 4   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!