Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 07:21:43 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj znajduje się kopalnia wiedzy o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Mistrzostwa Świata Hasselt 2013 a udział Polski ;D  (Przeczytany 6645 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
Granos
Go
« : Padziernika 18, 2012, 06:16:12 »

Witam, w związku z informacją ,która pojawiła się na stronie PFO (http://www.pfo.info.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=302:mistrzostwa-wiata-hasselt-2013&catid=4:aktualnoci&Itemid=1) zastanawiam się...

Czy ktoś ma zamiar,chęć wystawić ptaki na Mistrzostwach Świata w Belgii? Mrugnicie

Marcin
Uczeń3
Nowy użytkownik

Cyprzanów
Tytuły: Hodowca Roku 2010
Wiadomoci: 351

Kanarki: żółte, białe recesywne

« Odpowiedz #1 : Padziernika 18, 2012, 11:13:27 »

Pewnie ktoś sią znajdzie Umiech

CIH F-047
Siwobrody
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

'Las Kabatos' :)
Wiadomoci: 365

'kundelki' też są ok!

« Odpowiedz #2 : Padziernika 19, 2012, 10:36:33 »

Czy ktoś ma zamiar,chęć wystawić ptaki na Mistrzostwach Świata w Belgii? Mrugnicie

Granos-ie,

ale masz na myśli 'wystawiaczy' czy 'oglądaczy'?  Duy umiech

Siwobrody

Są w życiu sprawy ważne i ważniejsze.
Zapraszam na www.schpolnoc.pl
jot-ka11
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Częstochowa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 1 140

« Odpowiedz #3 : Padziernika 19, 2012, 11:46:02 »

I wystawiacz i oglądaczy zapraszam http://www.pzhkipe.org/aktualnosci/66-wycieczka-hasselt-2013

Granos
Go
« Odpowiedz #4 : Padziernika 19, 2012, 12:15:25 »

Jak napisał jot-ka11.

Na wycieczke jadę ale zastanawiam sie kto byłby chętny do wystawienia. Pamiętam jak jakieś 3 lata na forum zmawialiśmy się ,żeby masowo wystawić swoje ptaki na MŚ w Słowenji-Mistrzostwa te zostały przełożone do Hiszpanii a nas jak nie było tak nie ma.

Uważam ,ze naprawdę nie mamy się czego wstydzić.Moim zdaniem śmiało moglibyśmy z kraju zebrać wystawców :harceńskich,czerwonych,żółtych,glosterów,mini borderów,miniatur hiszpańskich. To jest jak dla mnie minimum a tak duzy kraj jak Polska powinien wkońcu sie pokazać. Dla przykładu;Słowacja ,która ma wiele słabsze kanarki niż my wystawiała rok czy 2 lata temu nawet norwiki, Czesi najpradopodobniej przyjadą promować swoją nową rasę-kanarka Ołomuckiego,mają Grodę ,który jest w Wystawowych Falistych dla świata niczym Santi dla mozaiki.Myślę ,ze i my możemy spróbować.

Więc zabawmy się! Daję propozycję,wyzwanie... Ja jestem w stanie dać 2-4 pojedynki mini borderów tak dla sprawdzenia się. Jeśli tylko zbierze się na tyle dużo chętnych ,że PFO zorganizuje ten wyjazd (jak wiadomo dla 1 osoby wyjazdu napewno by nie było) to jestem w stanie dać te ptaki jakoby by nie było ,ze Granos tylko się mądrzy a sam nic nie da Duy umiech.Napewno ,nie mam ptaków na miarę tej wystawy,fife fancy hoduję dopiero 4 lata ale jak powiedziałem,jestem w stanie spróbować.

Prosze o wpisywanie się kto byłby chętny.
PS: Nie to,zebym wyciągał na siłe ale juz w tym wątku myślę ,że mamy Marcina ,który mógłby być naprawdę fajnym kandydatem do wystawienia żółtych  Mrugnicie.

Granos
Go
« Odpowiedz #5 : Padziernika 19, 2012, 03:52:20 »

Jeszcze raz zachęcam do rozważenia mojej propozycji i przyłączenia się.

Przypomnę ,że ostatnie Mistrzostwa Świata z udziałem naszych rezprezentantów odbyły się w 2009r we Włoskiej Piacenzie. Polskę rezprezentowali Zdzisław Mikuła (były vice- mistrz świata) i Krzysztof Wilczewski (WIL.K) ,który wystawiał 4 glostery consort a jeden z nich otrzymał noę 90 pkt.
Relacja z Piacenzy znajduje się tutaj :http://www.hodowlakanarkow.pl/

Myślę ,że ukazuje to ,że ,,nie taki diabeł straszny". Mistzostwa Świata są ogromną szansą na zdobycie nowych doświadczeń,uzuskania cennych kontaktów z ,,ptasią elitą" ,a także jakże ważne porównanie swojego materiału hodowlanego z najlepszymi ptakami na świecie.

Zachęcam do kontaktowania się z naszymi rodzynkami na ,,salonach" w celu uzyskania niezwykle cennych informacji na temat Mistrzostw Świata ,uczestnictwa,procedur panujących na wystawie oraz wielu złotych rad. Zarówno p. Wilczewski jak i p.Mikuła to otwarci,zyczliwi ludzie,którzy chętnie służą radą i oferują swoją pomoc. Panowie chętnie doradzą i cierpliwie odpowiedzą na pytania.

Zachęcam także do uczestnictwa naszych hodowców egzotyki.W wielu hodowlach znajdują się naprawdę ciekawe ,godne uwagi egzemplarze.Przypomnę,że hodowcy drobnej egzotyki mogą wystawiać ptaki roczne oraz 2-letnie. Natomiast hodowcy papug ;roczne,2,3, a nawet 4-letnie. Mrugnicie

Marcin
Uczeń3
Nowy użytkownik

Cyprzanów
Tytuły: Hodowca Roku 2010
Wiadomoci: 351

Kanarki: żółte, białe recesywne

« Odpowiedz #6 : Padziernika 19, 2012, 07:31:40 »

Jeszcze raz zachęcam do rozważenia mojej propozycji i przyłączenia się.

Przypomnę ,że ostatnie Mistrzostwa Świata z udziałem naszych rezprezentantów odbyły się w 2009r we Włoskiej Piacenzie. Polskę rezprezentowali Zdzisław Mikuła (były vice- mistrz świata) i Krzysztof Wilczewski (WIL.K) ,który wystawiał 4 glostery consort a jeden z nich otrzymał noę 90 pkt.
Relacja z Piacenzy znajduje się tutaj :http://www.hodowlakanarkow.pl/

Myślę ,że ukazuje to ,że ,,nie taki diabeł straszny". Mistzostwa Świata są ogromną szansą na zdobycie nowych doświadczeń,uzuskania cennych kontaktów z ,,ptasią elitą" ,a także jakże ważne porównanie swojego materiału hodowlanego z najlepszymi ptakami na świecie.

Zachęcam do kontaktowania się z naszymi rodzynkami na ,,salonach" w celu uzyskania niezwykle cennych informacji na temat Mistrzostw Świata ,uczestnictwa,procedur panujących na wystawie oraz wielu złotych rad. Zarówno p. Wilczewski jak i p.Mikuła to otwarci,zyczliwi ludzie,którzy chętnie służą radą i oferują swoją pomoc. Panowie chętnie doradzą i cierpliwie odpowiedzą na pytania.

Zachęcam także do uczestnictwa naszych hodowców egzotyki.W wielu hodowlach znajdują się naprawdę ciekawe ,godne uwagi egzemplarze.Przypomnę,że hodowcy drobnej egzotyki mogą wystawiać ptaki roczne oraz 2-letnie. Natomiast hodowcy papug ;roczne,2,3, a nawet 4-letnie. Mrugnicie

Granos jeżeli będzie możliwość wystawienia ptaków na MŚ to może i ja się pokuszę Umiech wszystko zależy od tego w jakiej formie będą ptaki po OMP.

Tak jak i Granos zachęcam wszystkich do spróbowania swoich sił na arenie międzynarodowej.

CIH F-047
Granos
Go
« Odpowiedz #7 : Padziernika 19, 2012, 08:12:25 »

Marcin,naprawdę cieszę się  Mrugnicie. Bardzo szanuję Cię jako hodowcę i cenię Twoje coroczne postępy w żółtych i koroniakach.Uważam ,ze naprawdę masz podstawy aby spróbować wystawić.

Myślę ,ze nawet wystawienie jakieś pojedynki byłoby naprawdę cenną lekcją dla całego środowiska hodowlanego.

Próbowali panowie Robaczewski,Mikuła,Wilczewski...Trzeba kontynuować to na co się odważyli.
Z tego co widziałem na stronie organizatora Mundialu to np. mini border nie jest dzielony na kategorie intensywne ,niintensywna ale na melaninę,lipochrom i szeki. Ja akurat ,jeśli doszłoby to do skutku,obstawiłbym każdą z kategorii jakąś pojedynką.Wiec warto zapoznać się na początek chociażby z klasami i wymogami jakie stawia organizator:www.mondial2013.com
Jak to mówią ,,świat należy do odważnych".

Tak więc brawa dla pierwszego chętnego i zapraszamy kolejnych  Mrugnicie.

Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
*

Łódź
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 2 752

« Odpowiedz #8 : Listopada 01, 2012, 09:34:46 »

A czy coś Wam wiadomo o interpretacji tego zapisu:
"Polska Federacja Ornitologiczna dokonuje rozpoznania co do możliwości zorganizowania wywozu ptaków na Mistrzostwa Świata do Hasselt, oraz ilości ptaków, które zostałyby zgłoszone do Mistrzostw przez naszych hodowców."?

Na czym na polegać takie rozpoznanie? Na jakich warunkach i do kiedy będzie prowadzone rozpoznanie? Kto konkretnie się zajmuje rozpoznaniem? Czy PFO tym komunikatem podejmuje się zgłoszone ptaki w jakiś sposób dostarczyć do Hasselt czy udzielić jakiejś logistycznej pomocy czy tylko chce wysłać zgłoszenia? Kiedy PFO wyda jakiś szczegółowy komunikat w tej sprawie? Mamy już listopad i myślę, że potencjalni wystawcy chcieliby coś niecoś wiedzieć przed podjęciem decyzji w sprawie wystawienia ptaków na Mistrzostwach Świata.

jot-ka11
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Częstochowa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 1 140

« Odpowiedz #9 : Listopada 01, 2012, 10:45:14 »

Po wręczeniu nagród na PPKK w łaziskach, Pan Prezydent PFO poprosił hodowców o pozostanie i zorganizował coś na kształt dyskusji. Na spotkaniu tym poruszana była również kwestia MŚ i ewentualnego uczestnictwa w nich naszych hodowców. Swój akces hodowcy mieliby zgłaszać na MP w Czeladzi. Pomoc logistyczna i organizacyjna dla chcących wystawić ptaki na MŚ ze strony PFO uzależniona miałaby być od ilości ptaków zgłoszonych na MŚ. Optymalna ilość to ponad 100 sztuk ptaków. Ta magiczna liczba pozwoliłaby na bezpłatny(koszty pokrywa organizator) pobyt konwojenta opiekującego się ptakami. Tak z grubsza zrozumiałem tą kwestię. Myślę, że w odpowiednim czasie konkretne informacje znajdą się na stronie PFO.

Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
*

Łódź
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 2 752

« Odpowiedz #10 : Listopada 28, 2012, 02:05:44 »

I co? Są jeszcze jacyś chętni do pokazania swoich ptaków w Hasselt?

Granos
Go
« Odpowiedz #11 : Listopada 28, 2012, 03:23:10 »

Wiem ,ze w łaziskach szykuje się naprawdę duża ilość ptaków w kilku rasach kształtu. Mam nadzieje ,ze dojdzie do skutku. Pewno będzemy więcej wiedzieć w niedziele 9. grudnia w Czeladzi.

Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!