Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 08, 2025, 07:41:58 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj poznasz wszystko o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Jakość ptaków  (Przeczytany 2951 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
*

Łódź
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 2 752

« : Grudnia 03, 2012, 06:47:48 »

Czy w Polsce można kupić kanarki (lub inne ptaki) na dobrym europejskim czy światowym poziomie czy też trzeba po nie udać się za granicę?

JK
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Czeczewo
Wiadomoci: 164

« Odpowiedz #1 : Grudnia 03, 2012, 07:21:14 »

Jeśli chodzi o kanarki to gorzej, ale z drobną egzotyką jest już lepiej - tak mi się przynajmniej wydaje

Granos
Go
« Odpowiedz #2 : Grudnia 03, 2012, 07:51:06 »

Uważam ,ze zależy od rasy bo np.w glosterach nie mamy się czego wstydzić.

yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski
Tytuły: Hodowca Roku 2014
Wiadomoci: 1 984

« Odpowiedz #3 : Grudnia 03, 2012, 09:28:10 »

Nie wiem, jak kanarki, ale co do astryldów to powoli zaczynają się w Polsce pojawiać ptaki, któe można nazwać wartościowymi. Jednak ta wartość ma dwa oblicza: jedno to takie, że ptaki są duże, ładne. Ale druga strona medalu jest taka, że często ptaki te są odchowywane pod mamkami, co może skutkować brakiem efektów lęgowych. Inna sprawa, że wielu naszych hodowców przyzwyczajona jest do zwykłych "zeberków", "guldów" i "mewków", które są ptakami udomowionymi i ich rozmnożenie nie nastręcza zbyt wielu trudności. Zachęceni "sukcesami" i otwartymi granicami sprowadzają trudniejsze ptaki z Zachodu i je marnują, bo albo od razu zmuszają do lęgów i ptaki padają, albo nie potrafią rozmnożyć i ptaki zamiast się rozmnażać u kogoś bardziej doświadczonego i pomnażać pulę genów w hodowlach nie dają potomstwa i też idą na zmarnowanie.

krzysiek opolskie
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Prudnik
Wiadomoci: 21

« Odpowiedz #4 : Grudnia 03, 2012, 09:40:17 »

Zgodze sie z Granosem glosterów jest zatrzęsienie ale przymierzam się do hodowli Lancashire i Yorkshire a z tymi rasami jest chyba nie za ciekawie pozdrawiam

JK
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Czeczewo
Wiadomoci: 164

« Odpowiedz #5 : Grudnia 03, 2012, 09:43:30 »

Lankashire kiedyś hodował /nie wiem czy jeszcze/ p.Rożynek, posiada je też p.Adam z Warszawy

krzysiek opolskie
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Prudnik
Wiadomoci: 21

« Odpowiedz #6 : Grudnia 03, 2012, 09:50:42 »

Dzieki JK za informacje obecnie jestem za granica w nie dlugim czasie mam zamiar zjechac juz do PL wiec wiem juz do kogo sie zglosic po informacje pozdrawiam Umiech

Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!