Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 08, 2025, 08:51:45 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj pogłębisz swą wiedzę o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Finanse a jakość ptaków  (Przeczytany 2687 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
*

Łódź
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 2 752

« : Stycznia 09, 2013, 08:08:23 »

Czy dobre warunki materialne hodowcy mają przełożenie na jakość jego ptaków? Czy hodowcy-krezusi mają większe prawdopodobieństwo wyhodowania chapiona niż inni?

Bogusław
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Warszawa
Wiadomoci: 273

« Odpowiedz #1 : Stycznia 09, 2013, 09:09:37 »

ja myślę że większe znaczenie na tu doświadczenie niż grubość portfela, chyba że doświadczenie idzie w parze z portfelem (grubym). Już wiele razy było pisane, że champion nie musi być ojcem następnego pokolenia championów. Zakup super ptaków nie gwarantuje wychowania nowego pokolenia ,nawet średniej jakości, gdyż bez doświadczenia ptaki wcale nie muszą wylecieć z gniazda i już jest po sukcesie hodowlanym.

zaba89
Go
« Odpowiedz #2 : Stycznia 10, 2013, 04:38:57 »

Im wiecej pieniedzy tym lepsze ptaki,wyjazdy do innych panstw, kupno ptakow od wybitnych hodowcow z innych krajow Umiech
Doswiadczenie tez musi byc ale kasa robi swoje Jzyk

cieslm
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Dzierżoniów
Wiadomoci: 185

CIH C033

« Odpowiedz #3 : Stycznia 10, 2013, 07:46:13 »

I tu sięz przdmówcą zgodzę Co? ja nie kupię 50 szt ptaków w Zwolle lub  Reggio a znam takich ...więc kto ma większe szanse na wychodowanie wartościowego ptaka ........... Niezdecydowany

slawko
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Grudziądz
Wiadomoci: 10

« Odpowiedz #4 : Stycznia 10, 2013, 08:03:42 »

Oczywiście że dobre warunki materialne mają znaczenie w hodowli, można kupować nowinki do hodowli lepsze karmy i sam zakup ptaków do hodowli nie ogranicza tak jak hodowcy ze skromnymi możliwościami finansowymi. Ale gruby portfel nie jest gwarancją sukcesów, do tego jest potrzebna wiedza i zaangażowanie w to co się robi. Moim zdaniem sukces można też osiągnąć nie wydając dużej kasy, ale to potrwa trochę dłużej niż nie ograniczając wydatków.

yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski
Tytuły: Hodowca Roku 2014
Wiadomoci: 1 984

« Odpowiedz #5 : Stycznia 10, 2013, 10:15:40 »

I tu sięz przdmówcą zgodzę Co? ja nie kupię 50 szt ptaków w Zwolle lub  Reggio a znam takich ...więc kto ma większe szanse na wychodowanie wartościowego ptaka ........... Niezdecydowany
Ten, któy kupi właściwe ptaki. Nakupić na giełdzie to nie sztuka. Tam nigdy nie znajdziesz najlepszych okazów. Wydać kasę też nie sztuka. Ale trzeba wydawać z głową: znaleŹć hodowcę, skontaktować się z nim i przekonać go, żeby właśnie Tobie sprzedał najlepsze ptaki - cena będzie wysoka, ale ptaki też wyższej jakości. A będąc w posiadaniu cierpliwości, doświadczenia i odrobiny szczęścia dochowasz się po nich pięknych młodych.
Również warunki w hodowli mają istotne znaczenie. Wg mnie lepsze osiągnięcia będzie miał ten, który hoduje w jasnej, przestronnej, przewiewnej (w sensie wietrzonej) ptaszarni, karmi porządnym pokarmem, wypuszcza młode do przestronnej woliery zewnętrznej, żeby się wylatały i nabrały masy zanim się pirwszy raz wypierzą, niż ten, co trzyma ptaki na kupie w ciemnej piwnicy bez dostępu słońca i świeżego powietrza, trzymając setkę młodych w niewielkiej wylotówce.
Tak więc wydaje się, że grubość portfela ma duże znaczenie.

Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!