Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 08, 2025, 06:05:08 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj znajduje się kopalnia wiedzy o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: dziwne zachowanie samca  (Przeczytany 2636 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
gibson
Amator
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 2

« : Lutego 22, 2013, 07:24:02 »

itam serdecznie! Dziekuję bardzo za przyjecie.
Pare dni po tym jak przynioslam do domku samiczke dla mojego kanarka zaczely sie dziec z nim dziwne rzeczy. Najpierw siedzial na jednaj nozce pozniej wogole juz nie stawal na tej co podkurczal. Poszlismy do weterynarza on stwierdzil wybicie  w stawie biodrowym i powiedzial ze Gibson nie bedzie juz stal na 2 nogach i bedzie cud jak przezyje. Jednak po wizycie Kanarek zmienil noge, teraz stoi na tej drugie czyli kontuzja biodra- zle zdiagnozowana? Wiec co jest? Samiczka tez podkurcza noge jedza ladnie poruszja sie po klatce. Od tygodnia zaprzestalam wypuszczania ich co bylo rutynowe co rano. Próbowlam tez odizolowac ich, bo zauwazylam ze daisy poddziobuje gibsona, ale bylo jeszce gorzej, byli posepni Daisy nie chciala jesc siedzieli na zerdkach skuleni. Prosze o rade juz ni wiem co im jest. Jka mam im pomoc? Co jakis czas mozna slyszec takie piski i widze wtedy jak sie caluja ale nic pozatym. Poczatkowo gibson probowal usiasc na daisy ale ona nie pozwolila teraz juz nie podejmuje prob.  co moge robic zle? to moje pierwsze kanarki.

klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Katowice
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 2 068

http://glostery.katowice.pl

« Odpowiedz #1 : Lutego 22, 2013, 08:31:29 »

A czy kanarki były w osobnych klatkach na czas zapoznania czy od razu wpuściłaś je do jednej klatki?
Jeśli tak to mogły się zwyczajnie pobić.

lolek
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 159

« Odpowiedz #2 : Lutego 22, 2013, 10:26:04 »

może kanarek jest trochę zapasiony czym je karmisz i w jakich ilościach. Może mała dietka by pomogła.

yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski
Tytuły: Hodowca Roku 2014
Wiadomoci: 1 984

« Odpowiedz #3 : Lutego 22, 2013, 12:49:59 »

Zdrowe ptaszki tak odpoczywają, na jednej nodze. Nie ma powodu do niepokoju.

gibson
Amator
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 2

« Odpowiedz #4 : Marca 05, 2013, 10:29:03 »

Dzień dobry, dziękuję za zainteresowanie. Natura potrafi zaskakiwać!! Kanarki rzeczywiście były odrazu w jednej klatce ale widać było, że im to pasuje- były zainteresowane sobą, cieszyły się i całowały, piszcząc przy tym i klekocząc dziobkami. Po paru dniach sytuacja się zmieniła. Gdy nie wiedziałam co robić poszłam wkońcu do weterynarza, ten jednak stwierdził ze to zwichnięcie stawu biodrowego i nic z tego już nie będzię- ani stania, ani kopulacji, ani wogóle nic i cud jak Gibson przeżyje. Jednak... zaczęłam robić wszystko...co mi się wydawało słusznę nikt nic nie pisał a Gibson marniał coraz bardziej. Myślę zajmę się nim jak moim synem gdy jest chory. Oddzieliłam ich do osobnych klatek, zagrodziłam żeby się nie widzieli, karmiłam normalnie ale zaprzestałam wypuszczania na latanie poranne i świrowanie oraz podjadanie moich resztek z talerza:) Są efekty!! Gibson je, skacze, stoi na DWÓCH nogach, jest żywy jak zazwyczaj, Dejzi tęskniła, była posępna, nie chciała jeść  a to jest dziwne- zaczęła podkurczać jedną nogę. Złączyłam klatki!! Traf w dziesiątkę- ŻYJEMY!! Wszystko wróciło do normy, nawet Gibson próbuję usiąść na Dejzi, co nie do końca jej się chyba podoba. Nie chce się Gibson kapać tylko to zostało z dziwnych zachowań. W każdym razie dobrze, że już po wszystkim; nawet jak nie będzie z tego dzieci to przynajmniej już wiem że Gibsonowi nic nie jest. Chętnie przyjmę rady jak skłonić Dejzi do kopulacji... Pozdrawiam 

Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!