Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 07:21:45 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj poznasz wszystko o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Czółeczko wszystkim ;)  (Przeczytany 4508 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
ClearGreen
Go
« : Czerwca 16, 2013, 07:03:34 »

Dobry dzień Mrugnicie
Mam na imię Michał, studiuję w Katowicach, mam 22 lata. Moja przygoda z kanarkami zaczęła się w sobotę wielkanocną a mianowicie na balkonie znalazłem przemarzniętą samiczkę(mieszanka). Po około tygodniu dokupiłem jej samca(wodnotokowy) i już po dwóch tygodniach przystąpiły do lęgu czego owocem były jajka, aż 5 Mrugnicie ale tylko 4 zalężone. Niestety jeden zdechł na kokocydiozę(baykox był podany od razu po stracie), Jeden ma połamaną nóżkę gdyż samica mu zwichrowała chcąc zdjąć obrączkę   ale jakoś sobie radzi. Dwa młode są całkowicie zdrowe. Dokupiłem po kilku tygodniach intensywną samiczkę czerwoną, która właśnie siedzi na czterech jajkach(klucie w środę). Samca ma Czarno czerwonego nie wybarwionego. Niestety z powodu zbyt małej wiedzy skrzyżowałem nieintensywna z nieintensywnym samcem(wg mnie po oględzinach jest on jednak intensywny). Książek przeczytałem już na prawe wiele tak samo jak zaczerpnąłem dużo wiedzy z internetu w tym z waszego forum. Bardzo mi pomogły porady na Waszym forum więc postanowiłem się przywitać. Moja wiedza wciąż się poszerza. Chciałbym poznać hodowców ze śląska najlepiej Katowice i okolice. Na razie bardzo mi zależy aby nauczyć się odróżniać płeć po kloace czy strukturze ptaka(mam taką cichą nadzieję, że poznam kogoś kto mi pomoże). Aktualnie przypuszczam, że z młodych mam 2 samce i 1 samicę. Na przyszły rok zamierzam po lęgach sprzedać wszystkie ptaki prócz jednej sprawdzonej parki w razie draki i dokupić rasowe dwie parki, zastanawiam się nad Czarno-czerwonymi, czerwonymi albo glosterami. Niebawem wrzucę fotki moich ptaków do galerii.

Pozdrawiam, Michał Mrugnicie

klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Katowice
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 2 068

http://glostery.katowice.pl

« Odpowiedz #1 : Czerwca 16, 2013, 08:57:06 »

Chyba za szybko czytałem Twój post, bo nie zrozumiałem - kanarka znalazłeś w kwietniu; w kwietniu/maju miałeś lęgi - a skąd masz obrączki?

ClearGreen
Go
« Odpowiedz #2 : Czerwca 16, 2013, 09:05:17 »

Obrączki z allegro bez sygnum Mrugnicie

klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Katowice
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 2 068

http://glostery.katowice.pl

« Odpowiedz #3 : Czerwca 16, 2013, 09:53:29 »

a tak z ciekawości - jaki rozmiar?

ClearGreen
Go
« Odpowiedz #4 : Czerwca 16, 2013, 10:01:33 »

2,7 MM

cieslm
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Dzierżoniów
Wiadomoci: 185

CIH C033

« Odpowiedz #5 : Czerwca 16, 2013, 10:14:36 »

raczej powinny być 2,9  ewentualnie tzw.euro 3mm

ClearGreen
Go
« Odpowiedz #6 : Czerwca 16, 2013, 10:25:04 »

Pytałem się hodowcy od, którego miałem ptaka. Powiedział, żeby takie zakładać, ale mówicie że lepiej 3,0 ?? Tak uczynię Mrugnicie Dzięki

Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!