Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 09:02:46 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj poznasz wszystko o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Kanarzyca zniosła jajka!  (Przeczytany 3989 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
toomuchlarreh
Amator
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 1

« : Padziernika 15, 2013, 06:24:22 »

Cześć. Z góry przepraszam, ale nie wiedziałem gdzie umieścić ten post, ponieważ jestem nowy na forum. Pod koniec lipca tego roku zaczęła się moja przygoda z kanarkami - wraz z mamą postanowiliśmy kupić jednego samca wraz z klatką i wszystkimi tymi pierdołami. Kupiliśmy go w sklepie zoologicznym KAKADU w Reducie (Warszawa). Wcześniej nie interesowałem się tymi ptakami. Kanarek jest żółty, młody (sądząc po jego wielkości) i od samego nie wykazuje jakiejś specjalnej chęci do latania i śpiewania. Na początku coś tam sobie podśpiewywał, ale to się skończyło GDY... No właśnie... Po około miesiącu dokupiliśmy kanarzycę, nieintensywny czerwony kolor z tego samego sklepu KAKADU lecz w innym centrum handlowym. Kanarzyca jest większa od kanarka, jest dużo bardziej odważna, na początku ptaki się troche zaczepiały, ponieważ trzymam je od początku w jednej klatce. Z czasem polubiły się, a 20 dni temu (26.09.13) złożyła 1 jajko, następnego dnia kolejne, i jeszcze jedno trzeciego dnia (oczywiście do wcześniej kupionego gniazdka w KAKADU, które było wyłożone od razu jakimś materiałem, ponieważ pani ze sklepu nie kazała do niego już dokupywać czegoś do wyścielenia go). Do dziś żadne z jaj się nie wykluło. Wczoraj je prześwietliłem, w 2 z nich zauważyłem małego kanarka (prawdopodobnie), taki mały, czerwony, zwinięty w kłębek. W trzecim jajku nic nie zauważyłem, więc chyba jest puste. Nie wiem co z nimi zrobić ? Ona je wysiaduje, co jakiś czas schodzi by się pożywić, ale minęło 20 dni a dalej się nie wykluły, nie wiem czy je wyrzucić czy co? Proszę o pomoc! + dlaczego samiec przestał śpiewać i jak skutecznie je oswoić?

klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Katowice
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 2 068

http://glostery.katowice.pl

« Odpowiedz #1 : Padziernika 15, 2013, 11:08:23 »

Hej,
Primo - za dużo pytań na raz Umiech
Secundo - jak się ma parę kanarków to będą jajka.
Terito - najpierw czytamy, uczymy się, a potem łączymy w pary
Quatro - aby mieć w miarę udane lęgi kanarki należy do nich przygotować. Teraz proponuję zabrać jajka, najlepiej z gniazdem i trzymać parę osobno.
Quinto - mam nadzieję, że nie łączysz np. harcena z kolorowym...?

JK
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Czeczewo
Wiadomoci: 164

« Odpowiedz #2 : Padziernika 16, 2013, 10:01:49 »

Klapuch, ale z Ciebie łacinnik - nie można, by po polsku: po pierwsze, drugie i tak dalej

klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Katowice

« Odpowiedz #3 : Padziernika 16, 2013, 10:42:31 »

Przepraszam, ja się po prostu nie nauczyłem jeszcze liczyć  Mrugnicie

yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski
Tytuły: Hodowca Roku 2014
Wiadomoci: 1 984

« Odpowiedz #4 : Padziernika 17, 2013, 08:05:59 »

mam nadzieję, że nie łączysz np. harcena z kolorowym...?
A dlaczego nie?

klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Katowice

« Odpowiedz #5 : Padziernika 17, 2013, 08:07:44 »

Bo uważam, że takie krzyżówki trzeba zaplanować, a przynajmniej wiedzieć co się robi.

Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!