Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 07:55:10 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj poznasz wszystko o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: 1 [2] 3 4   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Ornitologiczne Mistrzostwa Polski 2013  (Przeczytany 22527 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Katowice
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 2 068

http://glostery.katowice.pl

« Odpowiedz #15 : Grudnia 15, 2013, 10:09:13 »

Bardzo milo bylo poznac trzech forumowiczow,z ktorymi do tej pory "na zywo" się nie spotkalem. W tym yotana,ktory preznie udziela się w tym watku Mrugnicie. pozdrawiam

No popatrzcie - byłem w piątek, sobotę i niedzielę i nikt ani słowem nie pisnął o spotkaniu...

cieslm
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Dzierżoniów
Wiadomoci: 185

CIH C033

« Odpowiedz #16 : Grudnia 15, 2013, 10:14:49 »

Pozdrawiam Bartka G

Granos
Go
« Odpowiedz #17 : Grudnia 15, 2013, 11:27:47 »

aaa....tak do konca nie moglem szczerze mowiac zalapac nicku Umiech

CarIvan
Go
« Odpowiedz #18 : Grudnia 16, 2013, 04:08:51 »

No popatrzcie - byłem w piątek, sobotę i niedzielę i nikt ani słowem nie pisnął o spotkaniu...
Jak zobaczyłem zdjęcia jakie wstawiłeś na forum uzmysłowiłem sobie że widziałem Cię jak te zdjęcia robiłeś, siedziałem z kolegami na trybunie, z amadynami w transportówkach zaraz przy zejściu na giełdę jakby za stoiskiem z czasopismami, po prawej stronie hali.  Mrugnicie

yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski
Tytuły: Hodowca Roku 2014
Wiadomoci: 1 984

« Odpowiedz #19 : Grudnia 16, 2013, 10:20:35 »

klapuch, Ty byłeś tym fotografem z ręką w bandażu?
BreederGoulda - pewnie się kilka razy minęliśmy. Ja z kolei prawie całą niedzielę przesiedziałem na giełdzie zaraz przy wejściu po prawej stronie przy pierwszym stanowisku.
Widziałem tak jeszcze Granosa, miałem okazję uścisnąć grabkę Marka i spotkać się przy krótkiej kawie/herbacie z hencho52.
Wspomnienia z tych spotkań mam dobre. Granos, wydajesz się w realu mnie jpewny siebie, niż w świecie wirtualnym - niepotrzebnie. Hencho52 natomiast jest osobą ciepłą i "przytulaśną" hihi  Duy umiech

klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Katowice
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 2 068

http://glostery.katowice.pl

« Odpowiedz #20 : Grudnia 16, 2013, 10:27:17 »

Nie, mnie zazwyczaj nie widać Umiech
jestem tutaj - z prawej strony, łysolek z plecakiem przy papugach Umiech. :

hencho52
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

śląsk
Wiadomoci: 109

« Odpowiedz #21 : Grudnia 16, 2013, 11:39:59 »

Widziałem tak jeszcze Granosa, miałem okazję uścisnąć grabkę Marka i spotkać się przy krótkiej kawie/herbacie z hencho52.

Zgodnie z zapowiedzią "misiaczki" z yotanem były, rozmowa też i pozostały miłe wspomnienia z tych chwil.
cieslm jeśli byłeś w grupie wałbrzyskiej z tatanką to robiłem wam zdjęcia, ponadto miło było spotkać i rozmawiać z hodowcami
z Katowic, Bytomia, Radzionkowa, Tarnowskich Gór, Łazisk.

yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski

« Odpowiedz #22 : Grudnia 16, 2013, 11:51:48 »

łysolek z plecakiem przy papugach Umiech. :
Ha! Widziałem Cię! Szkoda, że nie wiedziałem, że to Ty!

Granos
Go
« Odpowiedz #23 : Grudnia 16, 2013, 01:27:20 »

BreederGoulda - pewnie się kilka razy minęliśmy. Ja z kolei prawie całą niedzielę przesiedziałem na giełdzie zaraz przy wejściu po prawej stronie przy pierwszym stanowisku.
Wspomnienia z tych spotkań mam dobre. Granos, wydajesz się w realu mnie jpewny siebie, niż w świecie wirtualnym - niepotrzebnie. Hencho52 natomiast jest osobą ciepłą i "przytulaśną" hihi  Duży uśmiech

Moze Ci się wydawało yotan ;p. Ogolnie w nastepnym roku jade w sobote i biore nocleg bo w niedziele gielda bez sensu. Tym bardziej ,ze dosc pozno w tym roku zdecydowalem sie na powrot do glosterow i mialem nadzieje na zakup. Consorta znalazlem fajnego ale korony przeszly mi bokiem Mrugnicie.

klapuch,nie byles tez czasami w niedzielę?

Ogolnie sporo mniej ptakow.Klatki dla papug staly puste,malutko egzotyki. Nawet nie bylo mowy o potrzebie stawiania klatek z garbusami bokiem tak jak to bylo rok temu.
Dla mnie trochę rzucał się w oczy ,kolejny juz raz, brak konsekwencji w niektorych klasach. Mamy regulamin ,w ktorym sa wyraznie zapisane zasady. Przyklad.kedzierzawe paryskie-w kolekcji byly 2 ptaki zolte i dwa szeki. Dla mnie sprawa jest oczywista-rozbicie na pojedynki. Nie widze roznicy czemu w takim razie np.dyskwalifikwoalo sie kolekcje z ptakami intensywnymi i nieintensywnymi (dwa typy upierzenia w kolekcji). To jest przeciez praktycznie to samo co szeki i lipochrom w jednej kolekcji.Juz nie mowiac o tym,ze te szeki powoli bardziej podchodily juz pod szeki melaninowe niz lipochromowe.

Przyjrzalem sie wczoraj dokladniej naszym WPF i szczerze mowiac wystawione zostaly tak chude i male ptaki ,ze nie wiem czy to naprawde powinno sie zaliczac jako WPF (to sa tak naprawde ptaki miedzy "zwykla" falista a WPF-em). Widzialem WPF-y w Olomuncu (w tym wielokrotnego mistrza swiata p.Grody,widzialem na specjalistyczniej w Pradze a nawet w Reggio (pomimo,ze Wlochy raczej z papug nie slyna)....podlug naszych ptakow zagraniczni hodowcy maja te ptaki ogramne,robiace wielkie wrazenie.Szkoda,naprawde wielka szkoda .

JAD
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Tytuły: Hodowca Roku 2013
Wiadomoci: 243

« Odpowiedz #24 : Grudnia 16, 2013, 02:09:11 »

Ogolnie sporo mniej ptakow.Klatki dla papug staly puste,malutko egzotyki. Nawet nie bylo mowy o potrzebie stawiania klatek z garbusami bokiem tak jak to bylo rok temu.

Nie przesadzajmy, że sporo mniej ptaków.
W zeszłym roku 193 hodowców poddało ocenie 2015 ptaków. W tegorocznych OMP 196 hodowców wystawiło 1939 ptaków.
No mniej wiadomo, ale różnica to 76 ptaszków, czyli 3,77%. Czy to sporo?

Zauważcie, ze nieznacznie wzrosła liczba wystawców.

A japońce w zeszłym roku nie wiem dlaczego ktoś tak ustawił. Ustawiając klatki równilegle (z tyłu i sprzodu) miesci się ich podobno ilość jak prostopadle (w zeszłym roku).

Ja ogólnie jestem bardzo zadowolony:). Mam kilka pięknych nowych ptaszków, w tym agata topazowego z piękną melaniną jakiej chyba jeszcze nie widziałem.
Dużo było ptaków przeciętnych (przynajmniej w ksztalcie) .Czasem nawet mimo dosc duzej ilosci wystawionych ptakow w rasie nie bylo zbytnio na czym "zawiesic oka". Jedne oceny zawyzone,drugie zanizone....czyli ogolnie jak zawsze. Ogladajac dluzej dana rase mozna bylo slepo trafiac ,ktory sedzia ocenial dana kolekcje.

Muszę Ci powiedzieć, że mój żółty japoniec w regale prezentował się co najwyżej średnio.
Ale jakbyś go wziął na stolik to byś zobaczył dlaczego ma 91 pkt. Zachowuje się zupełnie inaczej.

Przy kanarkach kształtnych to częste.

CarIvan
Go
« Odpowiedz #25 : Grudnia 16, 2013, 02:23:17 »

BreederGoulda - pewnie się kilka razy minęliśmy.
A bo to tak jest jak się nie poda sobie tel albo nie widzi na zdjęciach choćby. Ja byłem tylko w sobotę.  Mrugnicie

Granos
Go
« Odpowiedz #26 : Grudnia 16, 2013, 03:29:04 »

JAD,akurat Twojemu garbusowi sie dokladnie przyjrzalem i zlego slowa na niego nie powiem Mrugnicie. Dobrze wiem jak sie zachowje ksztalt (zreszta jestem za systemem niemieckim aby wszystkie ksztaltne byly oceniane w telewizorkach ,choc dla lankeszerow czy paryskich wiekszy model by sie przydal ;p). Sam jak wystawiam mini bordery to niekiedy dziwie sie jak patrze na niektore ptaki "co ja mam w hodowli" hehehe.Samice to jeszcze jakos da rade ale samce na spiewie to w pozniejszych wystawach jest juz czesto porazka.
Zreszta pamietam tez Twojego hoso zeszlorocznego i moim zdaniem tegoroczna 91-ynka byla lepsza niz ta zeszloroczna.

yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski

« Odpowiedz #27 : Grudnia 16, 2013, 08:27:26 »

BreederGoulda - pewnie się kilka razy minęliśmy.
A bo to tak jest jak się nie poda sobie tel albo nie widzi na zdjęciach choćby. Ja byłem tylko w sobotę.  Mrugnicie
A ja tylko w niedzielę  Umiech

hencho52
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

śląsk
Wiadomoci: 109

« Odpowiedz #28 : Grudnia 16, 2013, 08:43:23 »

Też byłem w piątek, sobotę i niedzielę i aż dziwne żeśmy się nie spotkali.

Granos
Go
« Odpowiedz #29 : Grudnia 16, 2013, 09:37:41 »

Konkurs harcenskich normalnie sie zakonczyl? Pytam poniewaz poszla plotka ze wyniki anulowane.

Strony: 1 [2] 3 4   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!