Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 07:20:13 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj poznasz wszystko o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Moja mala hodowla  (Przeczytany 6975 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
RNA07TE
Uczeń2
Użytkownik
**

Tytuły: Hodowca Roku 2013 i 2015
Wiadomoci: 935

« : Czerwca 03, 2014, 09:56:11 »

[/img]

yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski
Tytuły: Hodowca Roku 2014
Wiadomoci: 1 984

« Odpowiedz #1 : Czerwca 03, 2014, 09:59:54 »

To jest cała Twoja hodowla? Czy masz jeszcze coś więcej? Jakieś klatki lęgowe na przykład Co? Albo może jeszcze jakieś inne pomieszczenie hodowlane???

RNA07TE
Uczeń2
Użytkownik
**

« Odpowiedz #2 : Czerwca 03, 2014, 10:27:10 »

tak to cala moja hodowla na wiecej mnie nie stac a  pozatym nie mam wiecej dostepnego miejsca a klatki legowe sa te co widzisz na zdjeciach bo jaki mialbym uzywac?Co?

yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski

« Odpowiedz #3 : Czerwca 03, 2014, 11:47:01 »

No i to pokazuje, że nie trzeba mieć setek ptaków, żeby znaleźć (choć) jednego mistrzowskiego!

RNA07TE
Uczeń2
Użytkownik
**

« Odpowiedz #4 : Czerwca 04, 2014, 12:07:44 »

tu  sie z toba zgadzam bo pierwsze miejsce jest tylko jedne .Ale tak naprawde wiem do czego pijesz do Ceseny? Jezeli tak to musisz wiedziec ze wystawialem ptaki na kilku wystawach miedzynarodowych i z wiekszymi sukcesami.Nie jest sztuka wystawic duzo ptakow po 88 pkt lepiej 2 albo trzy ktore zajmuja miejsca

yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski

« Odpowiedz #5 : Czerwca 04, 2014, 08:30:12 »

Nie wiem, co to jest Cesena. Mnie w każdym razie uderzyło, że nie masz setek ptaków, nie masz ogromnej wylęgarni, tak jak niektórzy mistrzowie, którzy mają ogromną ilość ptaków dość dobrej jakości, z tego wyłowią 2-3 ptaki, które mogą konkurować o miejsca na podium. A pozostałe sprzedają jako ptaki "od mistrza" za mistrzowskie ceny. Poza tym bardzo mnie te Twoje zdjęcia podbudowały, bo sam też nie mam wielu ptaków, a zamierzam stawać w szranki i konkury z lepszymi od siebie. Wychodzi na to, że mam szanse!  Duy umiech

RNA07TE
Uczeń2
Użytkownik
**

« Odpowiedz #6 : Czerwca 04, 2014, 12:08:58 »

Jestem hodowca kanarkow od 2011 roku i zaczelem od 5 par sredniej jakosci. W 2012 r na miedzynarodowej w Pesaro zajalem 1 i 2 z punktacja 93 92. Pamietam jak znajomi hodowcy ktorzy widzieli moja hodowle dziwili sie tak jak Ty. Niektorzy mowili ze to tylko fart ze w tak malej hodowli znalazly sie ptaki tak dobre. Pozniej byla wystawa w Cesenie i mistrzostwa Wloch gdzie ptaki rowniez byly ocenione wysoko. W 2013 r. gdzie mialem tylko 1o par zwyciestwa kontynuowaly. Osobiscie wychodze z jednego zalozenia nie przekladajmy ilosci nad jakosc. W tym roku mialem 15 par a wyniki zobaczymy juz za pare miesiecy.

Chcialem jeszcze poruszyc inny argument zwiazany z wystawianiem ptakow na wystawach. Czasami mozna zauwazyc ze jeden hodowca wystawia wiecej niz 3 albo 4 ptaki w tej samej kategori. Miejsca na podium sa tylko trzy!!! Czesto zdaza sie rowniez ze ich punktacja rozni sie kilkoma punktami. Oczym to swiadczy? Hodowca nie ocenil ich dobrze przed wystawa i to juz swiadczy o jego hodowli. Moim zdaniem trzeba miec dobra obiektywna ocene ptakow zanim je wystawimy. Jezeli wygramy jednym ptakiem zdobywajac np. 92 albo 91 a inne ptaki zdabeda 88 to tak jakbysmy nie wygrali nic. A przedewszystkim wystawianie ptakow nawet w malej ilosci ale znakomitych poprawia konkurencje i jakosc wystawy a takze nasza reputacje .

yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski

« Odpowiedz #7 : Czerwca 04, 2014, 08:25:21 »

Dzięki za rady! Problem tylko w tym, że jeszcze brakuje mi doświadczenia, żeby prawidłowo ocenić ptaki, które chciałbym wystawić. Mam co prawda standardy amadyńca, wydane przez PFO, ale teoria niestety nie idzie razem z praktyką. Dlatego staram się jeździć na różne, krajowe i zagraniczne, wystawy i konkursy, żeby się opatrzyć ze standardem.

forpus94
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 164

« Odpowiedz #8 : Czerwca 05, 2014, 12:53:37 »

Naprawde uwazacie 10-15 par za az tak malo ? Podejrzewm, ze wiekszosc to kanarki... osobiscie nie znam w Polsce az tak wielu hodowcow, ktorzy maja wiecej niz te 15 par

G001      forpus-klub.cz     kanarkipapugiastryldy.org.pl
LaKi
Uczeń2
Użytkownik
**

Wiadomoci: 541

« Odpowiedz #9 : Czerwca 19, 2014, 04:47:41 »

piękna hodowla, życzę kolejnych sukcesów

RNA07TE
Uczeń2
Użytkownik
**