wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik

Górny Śląsk
Wiadomoci: 1 676
|
 |
« Odpowiedz #105 : Stycznia 05, 2015, 11:44:32 » |
|
Mogę być chłopcem na posyłki.Do żadnego zarządu nie chcę wchodzić.Nie mogę,nie mam czasu,nie podołam. Ale mogę gdzieś pojechać,coś załatwić.
|
|
|
|
|
|
dumny i blady hodowca harceńskich,szlachetnych turkotów
|
|
|
JAD
Uczeń2
Nowy użytkownik

Tytuły: Hodowca Roku 2013
Wiadomoci: 243
|
 |
« Odpowiedz #106 : Stycznia 06, 2015, 07:19:01 » |
|
... i tylko wystawę egzoty zapamiętałem bo mi się podobała. A czy wtedy pomogłem? nie, nie pomogłem. Dopiero co zapisałem się do egzoty, będąc na zebraniu nie wiedziałem o co w ogóle chodzi... Ale bardzo się ciesze że wspominasz stare czasy. Właśnie, nie pomagałeś! Palcem nie kiwnąłeś!Teraz jesteś daleko i napierniczasz na wszystko. Chcesz zmian, rozliczeń, sprawozdań, Bóg wie czego.Chcesz tego nie będąc jeszcze zrzeszonym hodowcą stowarzyszenia - członka federacji. Paranoja! Na OMP nie byłeś, a najbardziej je krytykujesz. Paranoja! Darek w listopadzie zapisało się dwóch nowych członków do Nas. Też nie wiedzieli co i jak, a oboje uczestniczyli w organizacji wystawy i konkursu. Można Darek? Tak można. Trzeba chcieć. Wziąć urlop w pracy. Wyrwać się z domu. Pomóc. Z nich jest i będzie pożytek. I jak Ci się wtedy nasza wystawa podobała. To Ci jeszcze napiszę, że teraz jest jeszcze fajniejsza. A za rok, mam nadzieję, dzięki takim jak oni będzie jeszcze lepsza  .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
Katowice
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 2 068
http://glostery.katowice.pl
|
 |
« Odpowiedz #107 : Stycznia 06, 2015, 08:27:12 » |
|
Dlaczego mam się dostosowywać do standardów? Do jakich standardów? Do takich, że kontakt z PFO jest za pomocą email, a nie forum. Dziwne że udzielacie się na forum a każecie sobie pisać oficjalne maile. Znowu to samo - nie "udzielamy się na forum"; na posty odpisuję tylko ja i to dlatego, że jestem na nim dłużej niż pracuję w PFO. Pierwszy raz się z tym spotykam, bo zawsze jak chciałem komuś pomagać, to dzwoniłem, pisałem sms-a, rozmawiałem i mówiłem że pomogę. Nikt nie chciał abym pisał jakiegoś oficjalnego maila.
Nie musi być oficjalny. Tutaj zamiast telefonu czy sms'a jest email. Czy to taki wielki problem? Dlaczego PFO unika spotkania z hodowcami. Nawet na tym forum. Niczego nie unika. Np po OMP było ogłoszone, że kto się chce spotkać z PFO może przyjść. Ile osób przyszło? Nie można wymieć zdań, nie można zapytać, nie można skrytykować Ależ można, można. Ale jak na razie rozmawiają dwie osoby, z czego jedna twierdzi, że Masz rację.My się nie dogadamy a czasu do pracy jest mało, trudno, żeby RF odpisywała na posty, które dokładnie niczego nie wnoszą do dyskusji - wolą zająć się poważniejszą pracą niż odpowiadać na stwierdzenia Polecimy w farsę troszeczkę . Więc tak, można zwyczajnie pogadać, można załatwić spotkanie, ale z kimś, kto ma coś do powiedzenia.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik

Górny Śląsk
|
 |
« Odpowiedz #108 : Stycznia 06, 2015, 08:39:43 » |
|
I te wyliczanki,które oczywiście cokolwiek wnoszą...Skrypt Ci się zaciął? Czemu nikt nie przyszedł na spotkanie z PFO? Doceń to,że mimo wszystko,ja chcę Wam pomóc. Poślę polecony  Poważny polecony 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ryba.k
Uczeń1
Nowy użytkownik
Wiadomoci: 42
|
 |
« Odpowiedz #109 : Stycznia 06, 2015, 10:29:50 » |
|
I te wyliczanki,które oczywiście cokolwiek wnoszą...Skrypt Ci się zaciął? Czemu nikt nie przyszedł na spotkanie z PFO? Doceń to,że mimo wszystko,ja chcę Wam pomóc. Poślę polecony  Poważny polecony  Ignorancja i arogancja to dwie nierozłączne siostrzyce. Autor: Giordano Bruno tylko skąd on wiedział, że kilka wieków później będzie istniał wloczykij
|
|
|
|
|
|
|
|
|
MateoHodowla
Uczeń1
Nowy użytkownik
Sosnowiec / Będzin
Wiadomoci: 73
|
 |
« Odpowiedz #110 : Stycznia 06, 2015, 10:34:03 » |
|
Jak to powiedział JAD zapisalo sie nad dwóch i pomagaliśmy jak sie dało. W piątek przyszedłem z samego rana przed godzina 9 a wyszedlem po 21. I czułem satysfakcje z tego ze mogłem pomoc. Na OMP też mogłem pomoc no ale wyszło jak wyszło. Na Egzocie umawialem sie już pare dni wczesniej, ale przed OMP dostalem pytanie o pomoc pare godzin przed. Niestety nie mogłem, co nie zmienia faktu że bardzo bym chciał i za rok chce tam pomoc i już napewno rezerwuje sobie czas na działania podczas OMP 
|
|
|
|
|
|
Mateusz Chudyka CIH - C058
|
|
|
wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik

Górny Śląsk
|
 |
« Odpowiedz #111 : Stycznia 06, 2015, 10:50:06 » |
|
I te wyliczanki,które oczywiście cokolwiek wnoszą...Skrypt Ci się zaciął? Czemu nikt nie przyszedł na spotkanie z PFO? Doceń to,że mimo wszystko,ja chcę Wam pomóc. Poślę polecony  Poważny polecony  Ignorancja i arogancja to dwie nierozłączne siostrzyce. Autor: Giordano Bruno tylko skąd on wiedział, że kilka wieków później będzie istniał wloczykijA Ty,jak mniemam byłeś,pomogłeś?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
Katowice
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 2 068
http://glostery.katowice.pl
|
 |
« Odpowiedz #112 : Stycznia 06, 2015, 10:56:55 » |
|
A Ty,jak mniemam byłeś,pomogłeś?
Zaczynają się wycieczki osobiste? Proponuję ochłonąć lub zakończyć dyskusję zanim będzie trzeba moderować wypowiedzi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik

Górny Śląsk
|
 |
« Odpowiedz #113 : Stycznia 06, 2015, 12:13:30 » |
|
A Ty,jak mniemam byłeś,pomogłeś?
Zaczynają się wycieczki osobiste? Proponuję ochłonąć lub zakończyć dyskusję zanim będzie trzeba moderować wypowiedzi. Jakoś w moim kierunku wycieczki osobiste są dopuszczalne. To jak to z tą bezstronną moderacją?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
RNA07TE
Uczeń2
Użytkownik

Tytuły: Hodowca Roku 2013 i 2015
Wiadomoci: 935
|
 |
« Odpowiedz #114 : Stycznia 06, 2015, 01:25:05 » |
|
Dlaczego mam się dostosowywać do standardów? Do jakich standardów? Gdzie są te standardy? Masz na myśli standardy pisania oficjalnych maili? Zacznijmy od tego ze klapuch tu na forum przedtawia swoja osobe a nie reprezentuje PFO czy RF. Po drugie PFO to instytucja ktora sklada sie nie tylko z kilku osob ktore zostaly wybrane na przedstawicieli i ktore przed OMP w trakcie i po sa stresowane przez innych. Z tego co widze i czytam prowadzenie PF zajmuja sie ludzie ktorzy poswiecaja swoj prywatny czas(mniej lub wiecej) czasami nawet zycie rodzinne itd. na rzecz nas wszystkich wiec trzeba to tez docenic i podziekowac.Napewno to tez jest problemem uchybien w organizacji OMP to ze ciezko jest dopilnowac wszystkiego majac ograniczenia czasowe i ekonomiczne. Moje zdanie jest takie nie kierujmy wszystkich nozy w PFO bo gdzie byly nasze zwiazki ? Dlaczego tylko to w Czeladzi jest chetne ? Piszcie polecone do prezydentow PZHKiPE , EGZOTY itd. niech oni powieca swoje konkursy oddzialowe i zorganizuja OMP. Przeciez robia to dla swoich hodowcow to dla nich zostaly stworzone tak?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
Wiadomoci: 1 107
|
 |
« Odpowiedz #115 : Stycznia 06, 2015, 09:50:06 » |
|
Jacek, to co wypisujesz to było kiedyś i niezbyt to ma coś wspólnego z tym co jest teraz. Nie żyjmy przeszłością, z niej trzeba tyko wyciągnąć wnioski na przyszłość,tylko żyjmy tym co jest teraz i tym co mamy do zrobienia teraz. lepiej by było jakbyśmy porozmawiali o tym jak mogę pomóc. Wiedzę że w dalszym ciągu nie widzisz tego że chcę również pomóc, widzisz tylko to że coś wytykam. Tobie może się wszystko podobać, mi nie koniecznie. Pytać, proponować i chcieć to ja też mogę i nikt mi tego nie zabroni, a co RF z tym zrobi to już sprawa Rady. Co do wystaw Egzoty, to życzę Tobie i całemu Twojemu związkowi aby każda Wasza wystawa była świetna i aby inni brali z Was przykład.
Do tej pory było źle, nie było regulaminów, nie było rozliczeń, nie było niczego. Teraz jest dobrze, bo są regulaminy, których nikt nie przestrzega, są jakieś rozliczenia, na które trzeba czekać, niby ktoś pracuje, ale efekty są jakie są. Była propozycja, żeby to wszystko było profesjonalne i komercyjne. Też się nie spodobało. Było moje pytanie o trudnościach i problemach z organizacją OMP 2015 i nie ma tam praktycznie żadnych wpisów z problemami do rozwiązania. Minął już miesiąc od OMP i PFO ciągle zajmuje się kwestią OMP. Napisałem emaile, zgodnie ze standardem PFO do członków Rady i teraz czekam na odpowiedz. Okazuje się, że jest trudno się dogadać nawet w kwestii pomocy. Należy się więc zastanowić, czy PFO tak faktycznie jakiejkolwiek pomocy potrzebuje. Co jeszcze mogę zrobić dla PFO? Może ktoś mi powie? Będzie to z większym pożytkiem niż opisywanie że chcę zniszczyć stronę internetową PFO, etc! Ja niczego nie chcę niszczyć, jak chcę jedynie podnieść jakość OMP. Teraz dopiero widzę, że okropnie ciężkie zadanie skoro od samego początku są problemy z dogadaniem się, może problem jest w tym że nikt nie chce wprowadzać zmian w OMP aby nie wchodzić w drogę Panu Kozłowskiemu, który od wielu już lat ma przyznany monopol na OMP i który ma plan doskonały na poprawę jakości Mistrzostw.
Jak napisał klapuch, pora ochłonąć. Zacznijmy rozmawiać o tym co ważne. Klapuch, JAD i inni użytkownicy, czy moglibyście napisać na wortalu jako typowi użytkownicy a nie jako członkowie RF etc. w czym Waszym zdaniem można pomóc PFO ? W czym potrzeba zmian? Jak można poprawić OMP? Niech użytkownicy widzą te rzeczy, może akurat ktoś się znajdzie kto będzie w czymś mógł pomóc, może to będą nawet osoby niezrzeszone.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
Łódź
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 2 752
|
 |
« Odpowiedz #116 : Stycznia 06, 2015, 10:18:02 » |
|
Co do strony. Wszystko robię ze swojej inicjatywy od początku - pomysły, grafiki, teksty (oprócz komunikatów uchwał itp), często siedząc po nocach, albo zamiast pobawić się z dziecmi czy zająć swoimi ptakami. Wszystko za free. Dla kogo? Dla wszystkich hodowców ptaków. Może to wszystko wyłączyć, zniszczyć. Nie będziemy nic niszczyć. Trzeba raczej coś nowego budować. I to wspólnie. Jacky po tym zachowaniu jakie kolega Darek prezentuje obecnie to ja Ci współczuje za takiego nowego kolegę. Wierzę, że wszystko będzie dobrze. Czasem nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Teraz jest dobrze, bo są regulaminy, których nikt nie przestrzega Nic tak nie deprawuje jak nieprzestrzeganie prawa. Uważam, że prawo trzeba przestrzegać i muszą to robić wszyscy. Jeśli ktoś nie przestrzega prawa to należy wyciągnąć z tego tytułu konsekwencje.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ryba.k
Uczeń1
Nowy użytkownik
Wiadomoci: 42
|
 |
« Odpowiedz #117 : Stycznia 06, 2015, 11:33:06 » |
|
Do tej pory było źle, nie było regulaminów, nie było rozliczeń, nie było niczego. Teraz jest dobrze, bo są regulaminy, których nikt nie przestrzega, są jakieś rozliczenia, na które trzeba czekać, niby ktoś pracuje, ale efekty są jakie są. Była propozycja, żeby to wszystko było profesjonalne i komercyjne. Też się nie spodobało. Było moje pytanie o trudnościach i problemach z organizacją OMP 2015 i nie ma tam praktycznie żadnych wpisów z problemami do rozwiązania. Minął już miesiąc od OMP i PFO ciągle zajmuje się kwestią OMP. Napisałem emaile, zgodnie ze standardem PFO do członków Rady i teraz czekam na odpowiedz. Okazuje się, że jest trudno się dogadać nawet w kwestii pomocy. Należy się więc zastanowić, czy PFO tak faktycznie jakiejkolwiek pomocy potrzebuje. Co jeszcze mogę zrobić dla PFO? Może ktoś mi powie? Będzie to z większym pożytkiem niż opisywanie że chcę zniszczyć stronę internetową PFO, etc! Ja niczego nie chcę niszczyć, jak chcę jedynie podnieść jakość OMP. Teraz dopiero widzę, że okropnie ciężkie zadanie skoro od samego początku są problemy z dogadaniem się, może problem jest w tym że nikt nie chce wprowadzać zmian w OMP aby nie wchodzić w drogę Panu Kozłowskiemu, który od wielu już lat ma przyznany monopol na OMP i który ma plan doskonały na poprawę jakości Mistrzostw.
Tak wygodnie jest się pławić w ciepełku własnej ignorancji. Autor: Eric Jerome Dickey Pracując w UK na zmywaku nie masz żadnej wiedzy zakresu zarządzania podmiotami prawnymi a tutaj chciałbyś się tylko dowartościować. Głupcy zawsze mają najwięcej do gadania. Autor: Jan Stępień Co zrobiłeś skutecznie to wielu ludzi obraziłeś a zwłaszcza Radę Federacji PFO, delegatów - najwyższą władzę PFO oraz członków PFO. Mam nadzieję, że RF PFO ukróci Twoje wywody i wezwie Cię do sądu byś udowodnił, że to co napisałeś jest zgodne z prawem, prawdą i rzeczywistością.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
Wiadomoci: 1 107
|
 |
« Odpowiedz #118 : Stycznia 06, 2015, 11:45:19 » |
|
Tak wygodnie jest się pławić w ciepełku własnej ignorancji. Autor: Eric Jerome Dickey Pracując w UK na zmywaku nie masz żadnej wiedzy zakresu zarządzania podmiotami prawnymi a tutaj chciałbyś się tylko dowartościować. Głupcy zawsze mają najwięcej do gadania. Autor: Jan Stępień Co zrobiłeś skutecznie to wielu ludzi obraziłeś a zwłaszcza Radę Federacji PFO, delegatów - najwyższą władzę PFO oraz członków PFO. Mam nadzieję, że RF PFO ukróci Twoje wywody i wezwie Cię do sądu byś udowodnił, że to co napisałeś jest zgodne z prawem, prawdą i rzeczywistością. ryba.k tęskniłem za Tobą:) Akurat masz pecha, w UK nie pracowałem nigdy na zmywaku, masz mylne wyobrażenie tego wszystkiego. Akurat na moją pracę niezbyt muszę narzekać bo dobrze się wiedzie. Ale jak Ci tak żal pracy na zmywaku, to mogę Ci pomóc coś załatwić:) w końcu żadna praca nie hańbi, także nawet jakbym miał pracować na wspomnianym zmywaku to bym pracował. Nie trzeba mieć pojęcia o zarządzaniu podmiotami prawnymi, grunt że się ma w ogóle pojęcie o zarządzaniu. Jakby do władz PFO mieli wybierać tylko osoby które znają się na zarządzaniu podmiotami prawnymi to by chyba tam nie było nikogo. I nie denerwuj się już tak
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik

Górny Śląsk
|
 |
« Odpowiedz #119 : Stycznia 07, 2015, 09:42:47 » |
|
No i zamiast konstruktywnych rozwiązań mamy niepasujące cytaty wklejane z wikipedii i zupełnie bezsensownie skomentowane. Kolega jest widzę zadowolony,bo nie musi martwić się o to,czy konkurs się odbędzie. Wiedz zatem że "marionetki najłatwiej zmienić w wisielców-sznurki już mają" a "człowiek,który zgadza się ze wszystkim,nie zasługuje na to,by ktokolwiek się z nim zgadzał". Więc jak masz jakieś pomysły,to się nimi podziel,jak nie masz żadnych,nie utrudniaj. Czas ucieka.Za chwilę znów będzie tak,że na ostatnią chwilę będziemy łatać dziury,zamiast na spokojnie,z dostatecznym zapasem czasu,zrobić cos pożytecznego.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|