JK
Uczeń1
Nowy użytkownik
Czeczewo
Wiadomoci: 164
|
 |
« Odpowiedz #15 : Padziernika 20, 2014, 09:27:09 » |
|
U nas np. w Stowarzyszeniu młodociani do 18 roku nie płacą składki - poza na rzecz PFO
|
|
|
|
|
|
|
|
|
klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
Katowice
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 2 068
http://glostery.katowice.pl
|
 |
« Odpowiedz #16 : Padziernika 20, 2014, 10:53:39 » |
|
To dobrze, a jaką pomoc mogą otrzymać oprócz finansowej?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
JK
Uczeń1
Nowy użytkownik
Czeczewo
|
 |
« Odpowiedz #17 : Padziernika 21, 2014, 12:32:27 » |
|
Już kiedyś chyba tu o tym pisałem, że ma możliwość otrzymania także pary kanarków od starszych kolegów
|
|
|
|
|
|
|
|
|
klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
Katowice
|
 |
« Odpowiedz #18 : Padziernika 21, 2014, 12:48:56 » |
|
Tak, pamiętam. To w jednym stowarzyszeniu. A pozostałe?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
papuga
Uczeń1
Nowy użytkownik
Wiadomoci: 409
|
 |
« Odpowiedz #19 : Padziernika 21, 2014, 02:08:25 » |
|
Gadu-gadu! Aby zbierać w przyszłości zyski z wystaw trzeba najpierw zainwestować. Im dłużej będzie się odkładać inwestycje tym trudniej będzie zarobić i na organizowaniu wystaw i na hodowli ptaków. Póki co wszystko zmierza po równi pochyłej w dół. Coraz trudniej zorganizować wystawę i coraz trudniej hodowcom sprzedać ptaki. Jeśli nie zmieni się podejścia do wystaw to młodzi będą wystawiać za granicą i może nawet będą organizować wystawy za granicą. Przy okazji pozdrawiam wszystkich wortalowców, z którymi miałem okazję pracować przy okazji wystawy w Ołomuńcu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
Katowice
|
 |
« Odpowiedz #20 : Padziernika 21, 2014, 02:12:07 » |
|
młodzi będą wystawiać za granicą i może nawet będą organizować wystawy za granicą.
Nie będą, bo nabór młodych hodowców praktycznie nie istnieje, a pierwszy lepszy dzieciak z przysłowiowej Koziej Wólki nie wystawi ptaków za granicą tylko w ogóle ich nie wystawi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
papuga
Uczeń1
Nowy użytkownik
Wiadomoci: 409
|
 |
« Odpowiedz #21 : Padziernika 21, 2014, 02:25:59 » |
|
Oj zdziwił byś się! Z tego co wiem w ubiegłym sezonie wystawowym polscy hodowcy wygrali trzy duże wystawy międzynarodowe. Wszyscy to osoby młode i bardzo młode. Niestety nie znalazłem nigdzie żadnej wzmianki o tych zwycięzcach, ani na stronie stowarzyszeń, ani tym bardziej na stronie PFO. A szkoda! Jedynie jasioj napisał na wortalu małą wzmiankę o czwartym hodowcy.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
Katowice
|
 |
« Odpowiedz #22 : Padziernika 21, 2014, 03:06:30 » |
|
Mówisz o osobach, które już hodują ptaki. Ja mówię o osobach, które dopiero chcą się zapisać.
Dzwoniła do mnie osoba, że chce zamówić obrączki. Powiedziałem, że najlepiej jak się zapisze do stowarzyszenia i tak zamówi, bo bez tego za bardzo nie mam jak. To usłyszałem, że on dopiero zaczyna i nie ma co się pokazywać w stowarzyszeniu, bo ma same kundelki. Mówię o tym.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
forpus94
Uczeń1
Nowy użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #23 : Padziernika 21, 2014, 03:49:27 » |
|
Prawda jest taka , ze z osob ponizej 18-tki praktycznie nikt nie interesuje sie ptakami. Tyle lat co roku pokazuje kilka ptakow na imprezach okoliczmosciowych w moich bylych szkolach czy w szkolach mojego brata i co .....? W ciagu tych lat udalo sie zachecic tylko dwójke osob. Jedna z nich hoduje kundelki , druga trzyma kilka papug jako pupile do oswojenia (i to w dodatku jest to osoba majaca profesjonalna hodowle kotow wiec w pewnym stopniu "ze srodowiska").
Reszta albo wysmiewa ,albo mowi ze im sie mie chce ("bo to tyle roboty"), albo chce zaczac od ras czy gatunkow nieosiagalnych dla nich finansowo oraz ze wzgledu na brak doswiadczenia -gigant wloski,kakadu itp.
Wiem z wlasnego doswiadczenia , ze jak ktos sie nie interesuje ptakami , albo nawet zwierzetami, to nic z tego mie bedzie. Od najmlodszych lat interesowalem sie zwierzetami. Najpierw to byly konie, pozniej bardziej ukierunkowalo sie na ptaki. Nikt nie musial mnie zachecac czu namawiac. Mnostwo czytalem ksiazek , w internecie a jak dowiedzialem sie , ze jest cos takiego jak "wystawa" czy "rasy kanarkow" to pierwsze co zrobilem to odwiedzilem lodzka wystawe w 2008 roku. Mialem to szczescie , ze trafilemcna dobrych ludzi ktorzy , nawet nie poproszeni, zawsze probowali mi pomoc i wciagnac sie w srodowisko.
A teraz .... ktos trafi na papuge , ktora mu powie zeby uciekal zw granice organizowac wystawy ;p.
|
|
|
|
|
|
G001 forpus-klub.cz kanarkipapugiastryldy.org.pl
|
|
|
yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski
Tytuły: Hodowca Roku 2014
Wiadomoci: 1 984
|
 |
« Odpowiedz #24 : Padziernika 26, 2014, 06:21:00 » |
|
Gdzie i kiedy należy to kolekcyjne regulować? I jak zgłaszać ptaki do mistrzostw? Na formularzu z zeszłego roku? Czy po prostu na podany adres e-mail w liście?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
robertrosinski
Uczeń3
Nowy użytkownik

czestochowa
Wiadomoci: 217
|
 |
« Odpowiedz #26 : Grudnia 02, 2014, 12:59:02 » |
|
Co zrobiło PFO do tej pory dla hodowców lub stowarzyszeń, poza pobieraniem skladek?
|
|
|
|
|
|
R038
|
|
|
klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
Katowice
|
 |
« Odpowiedz #27 : Grudnia 02, 2014, 01:04:22 » |
|
Co zrobiło PFO do tej pory dla hodowców lub stowarzyszeń, poza pobieraniem skladek?
Nowa Papuga? Zobacz na stronę PFO.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
JAD
Uczeń2
Nowy użytkownik

Tytuły: Hodowca Roku 2013
Wiadomoci: 243
|
 |
« Odpowiedz #28 : Grudnia 02, 2014, 01:25:02 » |
|
Napisz co oczekujesz. Weź przy tym pod uwagę wysokość twojej składki, którą płacisz na PFO. To miesięcznie całe 2 zł i nawet jeszcze 50 groszy.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ryba.k
Uczeń1
Nowy użytkownik
Wiadomoci: 42
|
 |
« Odpowiedz #29 : Grudnia 12, 2014, 11:01:33 » |
|
To jest na stronie PFO. Przy okazji składek proszę o podanie wysokości składek w PZHKiPE za 2012, 2013, 2014 i na 2015 r. bo na stronie stowarzyszenia nie potrafię odnaleźć lub nie ma podanych wysokości składek na poszczególne lata.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|