Mnie osobiście by to nie cieszyło. Przyjechać, wystawić np. kolekcję i dostać MP bo nikt więcej nie wystawił tego co ja.
Dlaczego byś się nie cieszył.
Wystawiłeś super ptaki i zwyciężyłeś.
Nikt w Polsce nie ma lepszych.
Cieszyłbym się jakby była konkurencja,wtedy mógłbym powiedzieć że jestem najlepszy. A będąc jako jedyny bez konkurencji to co mam powiedzieć? Z kim mam rywalizować.? Jakby mi zależało na takim zdobywaniu MP to poprzywoziłbym sobie pełno rzadkich gatunków i pojechał na OMP i od razu bym wiedział że dostanę MP i to nie jednego.
Drugą kwestią są oceny, ktoś już kiedyś o tym pisał na wortalu, mistrza Polski dostałby nawet ptak który dostał 86 - 89 może 90 punktów, w rzeczywistości przy większej konkurencji ten ptak byłby daleko w tyle.
Mnie osobiście by to nie cieszyło. Przyjechać, wystawić np. kolekcję i dostać MP bo nikt więcej nie wystawił tego co ja.
Sam Chciałbym pomóc ale na moją bezinteresowną ofertę nikt nawet nie odpisał, może obowiązuje jakaś rekrutacja?
To przykre, że nikt nie odpisał.
Może faktycznie im nie zależy na pomocy, ale poczekam jeszcze spokojnie jakiś czas.
To co pisze to moje zdanie, nie zgadzam się z wieloma rzeczami dotyczącymi OMP i samym PFO. Tego się będę trzymał.
Darek, jeszcze jedno moje zdanie. Krok po kroczku Federacja się rozwija.
Ja na osoby będące w RF nie mogę narzekać.
Wiem ile to kosztuje wysiłku, a w koło słychać tylko narzekających. Po roku sam zrezygnowałem nie mogąc pogodzić obowiązków z życiem zawodowym i prywatnym.
Wydaje mi się, że poza RF też można wiele robić dla środowiska hodowców ptaków.
Szkoda, że dużo więcej jest szkodników niż pomocników.
Mistrzostwom natomiast brakuje jednego. Powiem to zainteresowanym osobom. Powiem to na spotkaniu w stowarzyszeniu do którego należę, a nie na tym forum.
To są sprawy wewnątrz organizacji.
Domyślam się że praca to ciężka, może kiedyś będę miał okazję się przekonać - czas pokaże
Jacku, narzekania będą do póki nie będzie rozwiązanych wielu problemów, na to jeszcze trzeba czasu jednak przy determinacji cześć spraw da się załatwić już w 2015, PFO musiałby by też zaproponować kilka trudnych decyzji, ale pewnie WZ to oddali ponieważ "stara gwardia" zagłosuje na nie, a obecna sytuacja im odpowiada. Mam tutaj na myśli osoby które nie chcą zmian.
RF możne i się stara , ale ucieka od odpowiedzi na ważne pytania, mogę zrozumieć że nie chcą pisać wszystkiego publicznie na forum, ale mogą zawsze napisać na PW do osoby zainteresowanej lub na maila.
Jakoś nie chce mi się wierzyć w to że osoby z PFO będące na wortalu, zajmą się w jakiś sposób problemami o których się tu piszę, ba wydaje mi się że nawet zapomną o tym co było napisane.
Wielu tych " szkodników" o których napisałeś chce też pomóc, ale jak już pisałem to PFO chyba sobie ludzi wybiera do pomocy.
W kwestii mistrzostw o których wspomniałeś to chętnie poczytam czego im brakuje, napisz proszę na priv.