Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 08:07:24 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj pogłębisz swą wiedzę o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: 1 [2]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Składka członkowska i finanse PZHKiPE  (Przeczytany 14960 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
*

Łódź
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 2 752

« Odpowiedz #15 : Stycznia 10, 2015, 09:46:22 »

Gdybyś czytał źródło, które Ci podałem to przeczytałbyś też o finansach oddziałów, że oddziały posiadają subkonta.

ryba.k
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 42

« Odpowiedz #16 : Stycznia 10, 2015, 11:25:44 »

Gdybyś czytał źródło, które Ci podałem to przeczytałbyś też o finansach oddziałów, że oddziały posiadają subkonta.

i to chyba od 2012 r. Podaj podstawę prawną pozwalającą oddziałom PZHKiPE uchwalać i pobierać składki na potrzeby własne?
Aby ułatwić Ci szukanie to podaję źródło Rozdział 8 statutu paragraf od 43 do 55

pigmej
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Śląsk, Pszów
Wiadomoci: 292

« Odpowiedz #17 : Stycznia 10, 2015, 11:48:28 »

Ja sobie będę pisał a ty i tak nie pojmiesz,więc po co mi to. Możesz tu pisać co chcesz i jak chcesz ja Ci już tłumaczył nie będę że składka została ustalona jeszcze przez poprzedni zarząd a nowy tylko ja podtrzymał poprzez głosowanie na walnym więc jest wszystko zgodne ze statutem. Może zdradzisz jak rozlicza się twoje stowarzyszenie. Dołączyłeś do grona krzykaczy ale tacy też muszą być, tylko czasem z nimi nie warto dyskutować, bo macie to do siebie że wydaje się wam że pozjadaliście wszystkie rozumy. Podszkol się w temacie, może będziemy mieli o czym pogadać Duy umiech Jeśli chodzi o rozliczenie finansowe to jest ono przedstawiane na walnym i przekazywane w formie papierowej na wszystkie oddziały prezesom a oni informują o tym swoich członków. Oddziały również składają rozliczenia finansowe i jest w nich wszystko ok. Jeżeli Ciebie uczono wypinania się na swoich wyborców to gratuluję jesteś taki jak nasi politycy - szacun   Mrugnicie

ryba.k
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #18 : Stycznia 11, 2015, 12:56:32 »

Ja sobie będę pisał a ty i tak nie pojmiesz,więc po co mi to. Możesz tu pisać co chcesz i jak chcesz ja Ci już tłumaczył nie będę że składka została ustalona jeszcze przez poprzedni zarząd a nowy tylko ja podtrzymał poprzez głosowanie na walnym więc jest wszystko zgodne ze statutem.

skoro nie chcesz podać daty WZD i nr. uchwały to znaczy że serwujesz nam fikcję.
§ 34
1. Do kompetencji Walnego Zebrania Delegatów należy :
10)  określanie wysokości opłaty wpisowej i składek członkowskich

Może zdradzisz jak rozlicza się twoje stowarzyszenie.

Zgodnie z ustawą o rachunkowości

Podszkol się w temacie, może będziemy mieli o czym pogadać Duy umiech Jeśli chodzi o rozliczenie finansowe to jest ono przedstawiane na walnym i przekazywane w formie papierowej na wszystkie oddziały prezesom a oni informują o tym swoich członków.

Próbujesz mnie obrażać tym samym sam sobie wydajesz świadectwo znafco prawa podatkowego.

Oddziały również składają rozliczenia finansowe i jest w nich wszystko ok.

A kto to sprawdził, Ty czy Urząd Skarbowy?

pigmej sprawozdania finansowe PZHKiPE należą do kategorii BIP i powinny być opublikowane na stronie internetowej stowarzyszenia chyba, że jest co ukrywać.

DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
Wiadomoci: 1 107

« Odpowiedz #19 : Stycznia 11, 2015, 10:12:57 »

b]pigmej[/b] sprawozdania finansowe PZHKiPE należą do kategorii BIP i powinny być opublikowane na stronie internetowej stowarzyszenia chyba, że jest co ukrywać.

To samo mogłeś napisać w wątku gdzie rozmawialiśmy o upublicznieniu finansów PFO.  Duy umiech

I.G.B.A. - F076 | PZHKiPE o/Częstochowa - F007

Strona PZHKIPE o/Częstochowa  -   www.pzhkipeczestochowa.pl

Serwis ogłoszeniowy  -  www.ptasieoferty.pl

Grupa hodowców Glosterów  -  https://www.facebook.com/groups/286643908520878/
pigmej
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Śląsk, Pszów

« Odpowiedz #20 : Stycznia 11, 2015, 02:26:20 »

Jestem daleki od obrażania kogokolwiek ja tylko proponuje Ci aby przed dyskusja się do niej przygotować. PFO i PZHKiPE nie podlegają pod paragraf 4 ustawy o której piszesz więc nie maja obowiązku zakładać strony w BIP i upubliczniać swojego sprawozdania finansowego. W jaki sposób to zrobią to leży w gestii zarządu a czy to w ogóle zrobią to ich dobra wola Mrugnicie Jak na razie tylko ty obrażasz tu po kolei wszystkich, łącznie z założycielami wortalu ale ja Cie kultury uczyć nie będę nie moja "broszka" lubisz to określenie Duy umiech
Podaj podstawę prawną pozwalającą oddziałom PZHKiPE uchwalać i pobierać składki na potrzeby własne?
Napiszę tak jak Ty "podaj podstawę prawna ze nie mogą"  Mrugnicie

ryba.k
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #21 : Stycznia 12, 2015, 11:38:19 »

Podaj podstawę prawną pozwalającą oddziałom PZHKiPE uchwalać i pobierać składki na potrzeby własne?
Napiszę tak jak Ty "podaj podstawę prawna ze nie mogą"  Mrugnicie

Po raz kolejny podaję podstawę uchwalania składek w PZHKiPE:
STATUT STOWARZYSZENIA POLSKI ZWIĄZEK HODOWCÓW KANARKÓW I PTAKÓW EGZOTYCZNYCH
Tekst jednolity uchwalony na Walnym Zebraniu Delegatów w dniu 29 czerwca 2013 r.
§ 34  
10)  określanie wysokości opłaty wpisowej i składek członkowskich.
Czy w tym zapisie jest mowa o oddziałach?

Członek zarządu, skarbnik i wielki znafca finansów pobiera składki, planuje i robi wydatki bez uchwalania składki przez WZD na dany rok kalendarzowy,
ale [moderacja].

« Ostatnia zmiana: Stycznia 13, 2015, 10:39:47 wysane przez klapuch » Zapisane

yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski
Tytuły: Hodowca Roku 2014
Wiadomoci: 1 984

« Odpowiedz #22 : Stycznia 13, 2015, 07:25:03 »

§ 34 
10)  określanie wysokości opłaty wpisowej i składek członkowskich.
Czy w tym zapisie jest mowa o oddziałach?
Chyba sam sobie odpowiedziałeś, zanim zapytałeś.
Nie rozumiem, o co robisz zamieszanie.

pigmej
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Śląsk, Pszów

« Odpowiedz #23 : Stycznia 13, 2015, 09:14:40 »

Żeby podejmować dyskusję na temat aktów prawnych należy jeszcze umieć je czytać ze zrozumieniem ale to "magistrze" prawa przespałeś na zajęciach. Poziom twojego zacietrzewienia i niechęci do PZHKiPE jak i do mnie jest taki że nie będę się kopał z koniem, chociaż w stosunku do Ciebie powinno się przytoczyć innego ssaka z rodziny koniowatych. Powiedz mi "magistrze" jedno jak jakiś akt prawny jest obowiązujący to co roku należy go zmieniać - składkę uchwalono 8 lat temu na poz. 40 zł i jest niezmienna przez tyle lat - więc po jakiego czorta produkować bezsensowne uchwały. Po drugie statut mówi że do kompetencji WZD należy uchwalenie składki - ale nie co roku.
Kolejna sprawa oddziałów - wskaż mi w twoim ulubionym statucie gdzie jest zakaz pobierania przez nie innej składki, może czytamy inne statuty albo ty czytasz miedzy wierszami. Na koniec powiem Ci tylko tyle że nie życzę sobie osobistych wycieczek i to nie tylko w stosunku do mnie ale do kogokolwiek na tym wortalu - mam nadzieje że wszelkie tego typu wypociny z twojej strony będą wiązały się z odpowiednią reakcją administratorów bo wortalowicze jak widać już cie ocenili. Zacytuję również twoja wypowiedź w stosunku do jednego z użytkowników:
Osobnikowi który w koło wszystkich obraża potrzebny jest lekarz specjalista a nie dyskusja na wortalu, gość chce się tu dowartościować bo w życiu zawodowym jak i prywatnym tego nie doświadcza. Moim skromnym zdaniem jakakolwiek dyskusja z nim mija się z celem
- ten tekst pasuje jak żaden inny do CIEBIE!

ryba.k
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #24 : Stycznia 15, 2015, 12:00:49 »

Osobnikowi który w koło wszystkich obraża potrzebny jest lekarz specjalista a nie dyskusja na wortalu, gość chce się tu dowartościować bo w życiu zawodowym jak i prywatnym tego nie doświadcza. Moim skromnym zdaniem jakakolwiek dyskusja z nim mija się z celem
to jest mój tekst [moderacja].
Nie ma sensu ze zwierzęciem się kopać i sądzę że twoja działalność finansowa będzie poddana gruntownej weryfikacji. Tym samym możesz przysłużyć się innym ale teraz będą wiedzieć komu mają podziękować, bo ty dążyłeś swoimi wypowiedziami do weryfikacji stanu faktycznego.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 15, 2015, 01:20:44 wysane przez klapuch » Zapisane

yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski

« Odpowiedz #25 : Stycznia 09, 2016, 11:06:19 »

Dziś na stronie PZHKiPE ukazała się informacja o składkach na 2016 rok. Mam problem ze zrozumieniem, ile mamy wpłacać do PZHKiPE: na pewno 50+30zł. Ale te 40zł, które zostaje w oddziałach też jest do wpłaty? Pomijam, że byłem przekonany, że te 40zł jest zawarte w tych 50 - nieważne. Styczniowe spotkanie już się odbyło, kasa zebrana: 80zł od każdego. Tych 40 już nie zbiorę w styczniu...

Gregorov
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Ruda Śląska
Tytuły: Hodowca Roku 2016
Wiadomoci: 346

Kanarki harceńskie

« Odpowiedz #26 : Stycznia 09, 2016, 11:25:00 »

Z tego co wiem to te 40zł to składka która jest przeznaczona na działalność oddziału i w całości zostaje w oddziele. U nas zbieramy się po 100zł na działalność oddziału co jest przeznaczone na organizację konkursu i wystawy. Tę składke zbieramy we wrześniu.
Od razu rodzi mi się pytanie. Czy w przyszłości jest pomysł aby oddziały miały swoje konto którym mogły dysponować?
Ułatwiło by to wykonywanie przelewów na składki, obrączki itp.

Sygnum (CIH) C-060
PZHKiPE oddział KNURÓW
PFO CSO klub Radzionków
yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski

« Odpowiedz #27 : Stycznia 09, 2016, 11:28:40 »

Ale te 40 zł trzeba przelać do centrali, czy ma fizycznie zostać w oddziale?

Gregorov
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Ruda Śląska
Tytuły: Hodowca Roku 2016
Wiadomoci: 346

Kanarki harceńskie

« Odpowiedz #28 : Stycznia 09, 2016, 11:30:47 »

Tego nie wiem. W każdym razie my też na nowy rok zbieraliśmy po 80zł.

Sygnum (CIH) C-060
PZHKiPE oddział KNURÓW
PFO CSO klub Radzionków
Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
*

Łódź
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 2 752

« Odpowiedz #29 : Stycznia 10, 2016, 11:03:11 »

Dziś na stronie PZHKiPE ukazała się informacja o składkach na 2016 rok. Mam problem ze zrozumieniem, ile mamy wpłacać do PZHKiPE: na pewno 50+30zł. Ale te 40zł, które zostaje w oddziałach też jest do wpłaty? Pomijam, że byłem przekonany, że te 40zł jest zawarte w tych 50 - nieważne. Styczniowe spotkanie już się odbyło, kasa zebrana: 80zł od każdego. Tych 40 już nie zbiorę w styczniu...

Wprawdzie nie byłem na zebraniu delegatów w 2015 r. ale Uchwała nr 3/IV/2015 mówi:
"§ 1 Zwyczajne Walne Zebranie Delegatów uchwaliło obowiązek pobierania składek dla wszystkich oddziałów PZHKiPE na działanie Oddziałów w kwocie minimum 40 zł"

Podobno motywowano to tym, że niektóre oddziały zbierały jedynie składki na Zarząd PZHKiPE oraz PFO i nie miały środków na prowadzenie działalności np. na przygotowanie wystawy. Teraz te dodatkowe składki będą służyć na działalność oddziału. Nie wiem kiedy tę składkę należy pobierać. Zapewne najpóźniej do dnia 31 grudnia, albo wcześniej kiedy zajdzie taka potrzeba np. przed organizacją wystawy.

Strony: 1 [2]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!