Też mam nadzieję, że jest jej u nas dobrze, przynajmniej się staramy;)
Tym razem zabrałam się do za powiększanie przestrzeni mieszkalnej pierzaka, całość robiona baaardzo po kosztach;):
- stara szafka (110 na 60 na 40) = 0 zł
-3 kawałki płyty meblowej (paski 8 na 107 cm) = 15 zł z oklejeniem
- prowadnice do szyb = 25 zł (dosyć drogo bo sprzedawane tylko po 2,5 m wiec zostało mi jeszcze prawie 1,5m)
- szyby = znajomy szklarz więc wziął 10 zł „na piwko”
- kółka wentylacyjne = dostałam kilka sztuk, które pozostały znajomemu z budowy terrarium
- konfirmaty = znalezione w szafce z narzędziami
- 1 metr taśmy LED + zasilacz = 30 zł
Tak więc całość w moim przypadku wyniosła mnie jakieś 80 zł czyli tyle co zwykła, niezbyt duża klatka
Pozostaje mi do rozwiązania problem z szufladą bo na razie jest prowizoryczna ale może faktycznie skorzystam z sugestii Klapuha i zrobię z tego podwójnego plastiku z casto(da się to kleić silikonem, czy trzeba specjalny jakiś klej?). Chyba, że ktoś ma jeszcze jakiś pomysł na coś niedrogiego i łatwego do czyszczenia?

Klatka nie wygląda może zbyt ładnie ale najważniejsze, że kanarkowi się spodobał a zwłaszcza górne bujające się patyki;). Początkowo obawiałam się czy ta moja ptica nie będzie się rozbijała o szyby ale na szczęście sprytna bestyja jest i po jednym dniu z naklejkami na szybie zrozumiała kiedy można a kiedy nie da się wyjść.