Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 07:21:27 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj poznasz wszystko o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: MUZEUM ORNITOLOGICZNE FOI  (Przeczytany 2098 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
RNA07TE
Uczeń2
Użytkownik
**

Tytuły: Hodowca Roku 2013 i 2015
Wiadomoci: 935

« : Marca 08, 2015, 11:37:00 »

http://www.museofoi.it/Museo_Ornitologico_Foi_Onlus/IL_MUSEO.html

Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
*

Łódź
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 2 752

« Odpowiedz #1 : Marca 08, 2015, 07:35:43 »

Byłeś tam? Masz jakieś fotki? Kiedy powstało to muzeum?

Yoanka
Joanna
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Kraków
Wiadomoci: 127

interesuję się chorobami ptaków

« Odpowiedz #2 : Marca 08, 2015, 07:42:26 »

Szczerze mówiąc mam dość mieszane uczucia co do takich muzeów lub w ogóle zbiorów. Fakt, że niektóre ptaki ciężko zobaczyć na żywo, jako wypchane eksponaty łatwiej, ale jednak. Tam nie byłam, ale kilka takich zbiorów widziałam.

Nie wiem jak dzisiaj takie ptaki są pozyskiwane, ale dawniej były specjalnie zabijane.

Pozdrawiam,
Joanna

RNA07TE
Uczeń2
Użytkownik
**

Tytuły: Hodowca Roku 2013 i 2015
Wiadomoci: 935

« Odpowiedz #3 : Marca 08, 2015, 10:51:42 »

Nigdy tam nie bylem ale w krotkich slowach przetlumacze w streszczeniu jego charakterystyke.
16 pazdziernika 2010 roku zostanie zapisany w histori Federacji jako data otwarcia muzeum ornitologicznego F.O.I. Muzeum to konserwuje,bada i eksponuje ptaki ktore zyja w naturze i te hodowane przez czlowieka. Muzeum znajduje sie w Piacenza miejscowosc Le Mose - ulica Caorsana 94.
Muzeum posiada w swojej kolekcj ponad tysiac ptakow ,ktora czesc pochodz z prywatnej kolekcji  Vanni Bianchi i drugiej czesci ktora dolozyli inni prywatni hodowcy FOI. To co jest ciekawostka tego muzeum i rozni je od innych podobnych struktur to ze mozemy zobaczyc takze ptaki pochodzace z amatorialnych hodowli i tak mozemy tam zobaczyc np. kanarki,ptaki egzotyczne, papugi a takze hybrydy tych ptakow.
Muzeum podzielone na rozne sale oferuje nie tylko "martwa nature" ale i jedna z sal “Book e gadget” gdzie mozna zakupic literature i przedmioty zwiazane z amatorialna hodowla ptakow. Duza przestrzen zewnetrzna przeksztalcona w woliere zapewnia schronienie ptakom znalezionych w trudnosciach zyciowych i pozwala im dojsc do siebie do pozniejszego uwolnienia lub rozmnozenia w warukach domowych. Okresowo, w pierwsza sobote miesiaca na placu przed muzeum organizowana jest gielda ptakow.
Z tego co mi wiadomo od niedawna funkcjonuje tam rowniez ambulatorium weterynaryjne FOI.

Ciekawostka tego miejsca jest tez fakt ze sa tam organizowane (jesli sa organizowane we Wloszech)  spotkania OMJ i dyrektywu FOI.

Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!