wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik

Górny Śląsk
Wiadomoci: 1 676
|
 |
« Odpowiedz #30 : Maja 09, 2015, 05:53:39 » |
|
Nie wiem,czy chciałeś mnie obrazić,nie głososuję na pis, moje zachowania to moja sprawa. Nie dam się robić w konia.Ot co. A Ty nie jesteś psychologiem,żeby to oceniać.
|
|
|
|
|
|
dumny i blady hodowca harceńskich,szlachetnych turkotów
|
|
|
1xc
Uczeń1
Nowy użytkownik
Wiadomoci: 34
|
 |
« Odpowiedz #31 : Maja 09, 2015, 07:03:29 » |
|
Fakt jest Faktem. Wszystkie /prawie /wszystkie wypowiedzi Twoje maja nute wyzszosci nad innymi. Negujesz i nie zgadzasz sie z glownymi "rozgrywajacymi" na tym forum /moderator, redaktor /,nie mowiac o zwyklych uzytkownikach. Co zas do cytatow: "Nie dam się robić w konia.Ot co." Nie mialem w zaden sposob robic Cie w konia,gdyz Twoje wypowiedzi bardzo odbiegaja od wizerunku i zachowan koni. Wiesz mi ,wiem co mowiem, bo jestem wlascicielem 5 koni i zaden nie przypomina w najmniejszym stopniu twego zachowania czy "wypowiedzi". Milego wieczoru. Ps: Jeden PLUS ktory wyciagam z tej jalowej sprzeczki jest to, ze NIE GLOSUJESZ NA PiS
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik

Górny Śląsk
|
 |
« Odpowiedz #32 : Maja 09, 2015, 08:34:39 » |
|
Ciekawy wywód  Ale wydaje mi się,że już dawno jakiś(zazwyczaj nadgorliwy)moderator mógłby posprzątać wątek. Bawi mnie to  Może po prostu prawda Cię irytuje? Pomagałeś na zeszłorocznych OMP?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
M.arek
Go
|
 |
« Odpowiedz #33 : Maja 09, 2015, 09:59:10 » |
|
1xc nie wchodzi się w dyskusję z mądrym inaczej, gdyż najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik

Górny Śląsk
|
 |
« Odpowiedz #34 : Maja 09, 2015, 11:01:04 » |
|
no :)skąd wiedziałeś? może dostanę odznakę"zasłużony dla PFO"? bo walczę o lepszą przyszłość  dobre,nie?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Harzcanar
Uczeń1
Nowy użytkownik
Wiadomoci: 20
|
 |
« Odpowiedz #35 : Maja 29, 2015, 06:10:34 » |
|
No i właśnie wczoraj do mojego harcena dołączył kolejny ptak, oczywiście druga klatka z pełnym wyposażeniem. Jak zapewnił sprzedający to krzyżówka miniatury hiszpańskiej z harceńskim. Ptak jest zaobrączkowany ale nie ma obrączki PFO tylko plastikową fioletową z opisem PL EU C733 i rok 15 w jaki sposób znaleźć hodowcę tego ptaszka, chciałbym się dowiedzieć czy to faktycznie taka krzyżówka ras? Jeśli to możliwe zbędne dyskusje kolegów proszę usunąć z wątku bo jakoś nie widzę w nich dobrej rady dla mnie a sprzeczkę kto ma rację.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Harzcanar
Uczeń1
Nowy użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #36 : Czerwca 20, 2015, 09:05:13 » |
|
Ptak jest zaobrączkowany ale nie ma obrączki PFO tylko plastikową fioletową z opisem PL EU C733 i rok 15 w jaki sposób znaleźć hodowcę tego ptaszka, chciałbym się dowiedzieć czy to faktycznie taka krzyżówka ras? Czy ktoś potrafi mi pomóc w rozszyfrowaniu numerów z obrączki? Doczytałem dziś dokładnie numery i wyglądają tak Eu PL 3 15 C 738, obrączka jest plastikowa.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski
Tytuły: Hodowca Roku 2014
Wiadomoci: 1 984
|
 |
« Odpowiedz #37 : Czerwca 21, 2015, 08:42:07 » |
|
Jedyne co się da rozszyfrować, to rok najprawdopodobniej wyklucia (15) i to, że ptak najprawdopodobniej pochodzi z polskiej hodowli (PL). Reszta to symbole kolejności produkcji (C378), a EU - to chyba dodane dla podniesienia rangi producenta?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
Wiadomoci: 1 107
|
 |
« Odpowiedz #38 : Czerwca 21, 2015, 10:24:52 » |
|
Prawdopodobniej jest to zwykła obrączka zakupiona na allegro albo targu. Czyli hodowca niezrzeszony.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Harzcanar
Uczeń1
Nowy użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #39 : Czerwca 23, 2015, 12:24:43 » |
|
Czyli nie dotrę do hodowcy, ok dziękuję.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|