Mam wskazówkę dla Rady Federacji. Proszę przeprowadzić wśród stowarzyszeń sondę o tematach, jakie należałoby zaprezentować na kolejnym seminarium oraz o miejscu, czasie i osobach, które zechciałyby poprowadzić takie seminarium.
przecież PFO było przeciwne przeprowadzaniu ankiet

ale niech zrobią, to zobaczą co ludzie chcieli by powiedzieć.
Jestem podwójnie załamany:
1) nie pojadę: rozchorowałem się, poza tym niestety nie stać mnie na samodzielną podróż 2x400km
2) faktem, że w naszym regionie jest zupełny brak zainteresowania... nikt się nie zgłosił, a ludzie/hodowcy, z którymi gadałem mówią, że im się nie chce...

Czy to też wina PFO?

no właśnie ta odległość. Prędko się to nie zmieni ale to już zadanie dla PFO aby rozwiązać ten problem i chociażby 2 razy w roku hodowcy z innych części Polski mogli liznąć jakiegoś seminarium etc.
Innym problemem jest też to że takie seminarium było mało nagłośnione? skoro
yotan pisze że musiał by jechać sam? Inną kwestią jest tematyka seminarium, ale sama promocja seminarium nie może sie ograniczać do wklejenia baneru na stronie PFO i na wortalu/ach o ile ktoś jeszcze pisał o seminarium w innych miejscach.
Do takich spraw jest potrzebna osoba która się zajmnie taką promocją. Nie można tego pozostawić RF która powinna się zająć czymś innym.