Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 08:11:22 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj znajduje się kopalnia wiedzy o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: 1 2 [3] 4   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Zapraszamy na seminarium  (Przeczytany 21919 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
Wiadomoci: 1 107

« Odpowiedz #30 : Maja 27, 2015, 11:54:16 »

ale sama promocja seminarium nie może sie ograniczać do wklejenia baneru na stronie PFO i na wortalu/ach o ile ktoś jeszcze pisał o seminarium w innych miejscach.

i rozesłaniu informacji do stowarzyszeń i wpisie w serwisach ogłoszeniowych.

A gdzie chciałbyś jeszcze umieścić ogłoszenia?

jakby tak zebrać do kupy wszystkie możliwości to troche by się tego nazbierało. Wiadomo że każde wydarzenie potrzebuje troche innego rodzaju i zasięgu promocji ale promocja musi być - ale to kosztuje. Za darmo nikt nie bedzie reklamował czegoś.

Jeśłi jakieś seminarium jest organizowane dla wszystkich bez znaczenia czy ktoś jest hodowcą zzrzeszonym czy ma tylko parkę szczygłów to powinno się to naglaśniać aby bylo jak najwięcej osób które mogą brać w tym udział = ew. jakięs male zyski.

I.G.B.A. - F076 | PZHKiPE o/Częstochowa - F007

Strona PZHKIPE o/Częstochowa  -   www.pzhkipeczestochowa.pl

Serwis ogłoszeniowy  -  www.ptasieoferty.pl

Grupa hodowców Glosterów  -  https://www.facebook.com/groups/286643908520878/
DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.

« Odpowiedz #31 : Maja 27, 2015, 11:57:31 »

Witam. Zapominacie koledzy że w dobie internetu odległości nie stanowią problemu. Zrobienie filmu i umieszczenie go na tubie , podanie linka na stronie federacji powiększy grono odbiorców. Wiem podniesiecie temat kosztów itp. Mozna zrobić płatny dostęp ale w koncu składka członkowska
to też pieniądze. Pozdrawiam.

do bylo by bardzo dobre rozwiązanie. Wtedy strona PFO musiala by mieć inny model. Mianowicie hodowca musiał by założyć specjalne konto i ono powinno byc poddane weryfikacji czy jest to faktycznie hodowca. ( o ile materiał miałby być tylko dla hodowców )

Wszystko się da zrobić, tylko odpowiednie osoby powinny się tym bardziej zainteresować i mysleć optymistycznie. Pojawiajace się negatywne nastawienie jest skutkiem niechcenia i uprzedzenia do niektórych osób.

wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk
Wiadomoci: 1 676

« Odpowiedz #32 : Maja 27, 2015, 12:09:43 »

kanarek66,świetny pomysł,ale nie jest to przecież takie proste Umiech
zeby go potem wrzucić do sieci

A pomyślałeś o prawach autorskich?
Masz takie prawa do tego seminarium?

Zrozumiałem znaczenie słowa "beton".

dumny i blady hodowca harceńskich,szlachetnych turkotów
klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Katowice
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 2 068

http://glostery.katowice.pl

« Odpowiedz #33 : Maja 27, 2015, 12:22:26 »

Witam. Zapominacie koledzy że w dobie internetu odległości nie stanowią problemu. Zrobienie filmu i umieszczenie go na tubie , podanie linka na stronie federacji powiększy grono odbiorców. Wiem podniesiecie temat kosztów itp. Mozna zrobić płatny dostęp ale w koncu składka członkowska to też pieniądze. Pozdrawiam.

I będzie taka sama dyskusja jak z katalogami - że jedni muszą płacić, a drudzy mają za darmo z internetu...

yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski
Tytuły: Hodowca Roku 2014
Wiadomoci: 1 984

« Odpowiedz #34 : Maja 27, 2015, 12:38:07 »

Rany Boskie, klapuch... Zmień okulary na jakieś różowe... Bo wszystko w czarnych barwach zaczynasz postrzegać... Mrugnicie

klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Katowice
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 2 068

http://glostery.katowice.pl

« Odpowiedz #35 : Maja 27, 2015, 12:44:55 »

Rany Boskie, klapuch... Zmień okulary na jakieś różowe... Bo wszystko w czarnych barwach zaczynasz postrzegać... Mrugnicie

Najwyraźniej.
Jak przestanę czytać wl........ to od razu mi się polepszy  Duy umiech

wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk

« Odpowiedz #36 : Maja 27, 2015, 12:47:21 »

Nie polepszy się,niestety Duy umiech

DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.

« Odpowiedz #37 : Maja 27, 2015, 02:46:08 »

Cytat: kanarek66  Dzisiaj o 11:50:01
Witam. Zapominacie koledzy że w dobie internetu odległości nie stanowią problemu. Zrobienie filmu i umieszczenie go na tubie , podanie linka na stronie federacji powiększy grono odbiorców. Wiem podniesiecie temat kosztów itp. Mozna zrobić płatny dostęp ale w koncu składka członkowska to też pieniądze. Pozdrawiam.

I będzie taka sama dyskusja jak z katalogami - że jedni muszą płacić, a drudzy mają za darmo z internetu...

Seminaria swoją drogą ale warto by się zastanowić nad webinariami.
Wszystko mogło by być katalogowane na stronie PFO ( tylko dla zrzeszonych hodowców ) wtedy taki hodowca, chcąć obejżeć seminarium online musi zapłacić np. 15PLN i dostaje taką możliwość.  Wtedy można robić takie szkolenia online cyklicznie, np. co 2 miesiące.
Nie jest to skąplikowane, można się zastanowić.

yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski

« Odpowiedz #38 : Maja 27, 2015, 04:15:13 »

Można by, rzeczywiście. Dziś np. zadzwoniła do mnie pani, która zaprosiła mnie na taki wirtualny wykład z innej dziedziny. Są podane 3 terminy, mogłem sobie jeden wybrać. Dostaję linka na maila i hasło sms-em i gotowe.
Ale to wszystko nakład pracy, a RF jest mała. Ale po co mamy np. Sekcję Sędziów? Może oni by się tym zajęli? Ja chętnie obejrzałbym wykład o standardach... Przecież i tak przez większą część roku niewiele mają do roboty - praca zaczyna im się dopiero w sezonie wystawowym, czyli wrzesień-grudzień. I to tylko w niektóre weekendy.

DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.

« Odpowiedz #39 : Maja 27, 2015, 06:50:42 »

Można by, rzeczywiście. Dziś np. zadzwoniła do mnie pani, która zaprosiła mnie na taki wirtualny wykład z innej dziedziny. Są podane 3 terminy, mogłem sobie jeden wybrać. Dostaję linka na maila i hasło sms-em i gotowe.
Ale to wszystko nakład pracy, a RF jest mała. Ale po co mamy np. Sekcję Sędziów? Może oni by się tym zajęli? Ja chętnie obejrzałbym wykład o standardach... Przecież i tak przez większą część roku niewiele mają do roboty - praca zaczyna im się dopiero w sezonie wystawowym, czyli wrzesień-grudzień. I to tylko w niektóre weekendy.

no i jak widać da się, tym bardziej że może to działać w ten sposób że hodowca wykupuje taki webinar i dostaje kod. Hodowca ogląda sobie seminarium kiedy tylko chce a wykupiony kod może być ważny np. 30 dni. Wtedy takie rozwiązanie zadowoli prawie wszystkich, a napewno tych którzy mieli by przybyć z daleka.

Nakład pracy jest - owszem ale jak się to rozplanuje to była by szansa że dało by się to ruszyć od przyszłego roku.

zawsze można dołożyć ludzi ktorzy tym by się zajmowali, bo nie możemy zostawić wszystkiego na barkach RF, jak yotan napisał Sekcja Sędziów siędo tego nadaje, ale z tego co wiem, dużo czasu to oni tam ten nie mają, szczególnie niektórzy, którzy bardzo się poświęcają temu co robią.

Jeśłi RF zainteresowan była by takim rozwiązaniem to ja mogę pomóc jak tylko mogę. Moge pogadać z informatykami z którymi pracuję i dowiedzieć się m.in. ile takie coś  kosztuje, oraz generalnie o inne rzeczy związane z zrobieniem takiego serwisu.

Oczywiście wszystkie materiały można by przechowywać w serwisie bo zawsze znajdzie sięktoś kto będzie chciał oglądać jakieś seminaria. można by też sprzedawać kod na rok ( z jakimś rabatem na przykład ) szczególnie do starszych seminariów.

jak widać każdy cos dopisze i można stworzyć coś fajnego.

klapuch jako przedstawiciel RF - co o tym myślisz? Dobry pomysł?

yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski

« Odpowiedz #40 : Maja 27, 2015, 09:09:44 »

nie musi to być od razu seminarium, wystarczy jakiś wykład raz na jakiś czas. można go nagrać wcześniej, a potem tylko udostępnić w odpowiedni sposób

wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk

« Odpowiedz #41 : Maja 28, 2015, 08:32:37 »

Albo po konkursie pogadanka.Godzinka dla objaśnienia co dlaczego i po co.
Ja też uważam,że sędziowie,którzy jako jedyni ciągną kasę na zawodach(obsługa przecież nie zarabia),mogliby chociaż seminaria zacząć organizować.

Yoanka
Joanna
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Kraków
Wiadomoci: 127

interesuję się chorobami ptaków

« Odpowiedz #42 : Maja 28, 2015, 08:34:09 »

To nie jest takie proste jak się wydaje. Po pierwsze trzeba mieć do czegoś takiego odpowiedni sprzęt i oprogramowanie. Do nagrywania też jest potrzebny odpowiedni sprzet, nie wystarczy zwykły aparat czy, nie daj Boze, telefon... Żeby nagranie miało jakąś jakość to musi być profesjonalna kamera z profesjonalnym mikrofonem. Oczywiście są firmy zajmujące się czymś takim, ale to kosztuje. Druga sprawa to serwer i oprogramowanie (np. są konieczne zabezpieczenia przed ściaganiem filmu). To też nie jest za darmo. Ale oczywiście jest to do zrobienia.

Takie coś online musi też mieć inną formułę niż stacjonarne. Jest zupełnie inny odbiór. Nie ma probemu jak nie ma strony ilustracyjnej, ale jak jest, to już nie jest tak latwo pokazać online zarówno wykładowcę, jak i prezentację. To też oczywiscie da się zrobić, ale to trzeba wiedzieć wcześniej i odpowiednio wszystko zaprojektować.

Jest jednak pytanie: po co? Wykład na żywo z bezpośrednim kontaktem uczestników z wykładowcą jest czymś innym niż odsłuchanie wykładu. Tak naprawdę odsłuchanie wykładu niewiele się różni od przeczytania artykułu. W sieci jest wiele materiałów, ale mało kto to czyta. Dlaczego więc mieliby słuchać wykładu?

I na koniec prawa autorskie. Istnieje coś takiego, nawet jak niektórzy w to nie wierzą. Oczywiście federacja może wykupić od wykładowcy prawa autorskie do wykładu i wtedy może robić z tym co chce (czy tez to co jest określone w umowie). Ale wykupienie praw autorskich też kosztuje. Osobną sprawą jest kwestia materiałów wykorzystanych do ilustracji wykładu. Czym innym jest prezentacja w zamkniętym gronie czlonków stowarzyszenia, a czym innym publikacja czegoś takiego. Gdyby coś miało być publicznie dostępne, to wykładowca musialby mieć prawa do wszystkich materiałów.

Pozdrawiam,
Joanna

DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.

« Odpowiedz #43 : Maja 28, 2015, 09:31:49 »

myślę że najpierw warto by było zapoznać się z kosztami bo może nie było by tak źle. Grunt to nie wybierać jakieś firmy ''krzaka'' jak to mialo miejsce w przypadku budowy platformy PFO.

Jak się wszystko przemyśli i dobrze zaprojektuje to była by to fajna rzecz.
Szkolenia/seminaria online mają to do siebie że mogą z tego korzystać ludzie z drugiego konca Polski, bo póki co to wszystko kręci się w okolicach Katowic.
yoanka - Argumenty które podalaś są mało przekonujące, jednak największym problemem jest kasa.

PFO zawsze będzie się wykręcać tym ze nie ma kasy i że za cośpłacić trzeba, sory ale za darmo to nic nie ma. Jak PFO nie myśli nad tym aby mieć większe pieniądze  to jak chce się rozwijać? A może niechce, bo jest dobrze tak jak jest? Czyli dalej bedzie robić 2-3 seminaria na rok ( w Katowicach ) , dalej będzie problem z przyjmowaniem ptaków na OMP, dalej będzie problem z systemem etc.

to wszystko jest robione bez przemyślenia, płaci sięza coś co nie działa jak należy, zwyczajny brak wiedzy ze strony osób które za to odpowiadają.

Yoanka
Joanna
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Kraków
Wiadomoci: 127

interesuję się chorobami ptaków

« Odpowiedz #44 : Maja 28, 2015, 09:48:57 »

Ja piszę zupełne z zewnatrz. Nie znam Waszego środowiska, stowarzyszeń, ludzi. Zaproponowano mi przeprowadzenie wykładu i tyle. Osoby, z którymi w tej sprawie rozmawiałam, są mi zupełnie nieznane, rozmawiałam z nimi pierwszy raz w życiu. Myślę, że też dlatego mogę być bardziej obiektywna. Ale też na pewno wielu rzeczy nie wiem, więc prędzej mogę się mylić (dlatego też nie wydaję żadnych sądów,a tylko piszę o ogólnych rzeczach, z którymi się wcześniej spotkalam).

Który z moich argumentów jest mało przekonujacy? Napisz czemu. Wtedy można dyskutować.

Szkolenie online to co innego. To jak najbardziej byłoby dobre. Tylko to też kosztuje (tzn uczestnicy muszą zapłacić, i to na pewno więcej niż 15 zł). To jest łatwiejsze do zorganizowania.

Pozdrawiam,
Joanna

Strony: 1 2 [3] 4   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!