Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 07:08:41 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj znajduje się kopalnia wiedzy o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: 1 2 3 [4]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Zapraszamy na seminarium  (Przeczytany 21882 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Katowice
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 2 068

http://glostery.katowice.pl

« Odpowiedz #45 : Maja 28, 2015, 12:12:26 »

Który z moich argumentów jest mało przekonujacy? Napisz czemu. Wtedy można dyskutować.

Ja podejrzewam, że chodzi o argument dotyczący praw autorskich, zarówno do wykładu jak i wykładowcy do materiałów, bo w Polsce, w wielu środowiskach, nadal ta kwestia jest zbywana machnięciem ręki.
Przecież nawet zrobienie zdjęcia na wykładzie powinno się odbywać za uprzednim pozwoleniem, nie wspomnę o nagrywaniu treści na telefonie. Ale jakby wymusić wyłączenie telefonów czy wręcz ich zostawienie przed wejściem - będzie problem.

wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk
Wiadomoci: 1 676

« Odpowiedz #46 : Maja 28, 2015, 02:20:02 »

Wszystko jest kwestią dogadania.Tylko trzeba chcieć a nie piętrzyć przed sobą trudności.
Bo prawa autorskie,bo profesjonalna kamera,może dźwiękowca jeszcze przyprowadzić,musi być kierownik produkcji i tak dalej.
Można by u siebie w domu zatrudniać klozet-babcię.
Zamiast się dogadać,za bardzo kombinujecie.
Dla mnie to jest proste-amatorska kamera,amatorski statyw,płytka i można szerzyć wiedzę.Przy odrobinie dobrej woli.

dumny i blady hodowca harceńskich,szlachetnych turkotów
Yoanka
Joanna
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Kraków
Wiadomoci: 127

interesuję się chorobami ptaków

« Odpowiedz #47 : Maja 28, 2015, 02:38:21 »

Dla mnie to jest proste-amatorska kamera,amatorski statyw,płytka i można szerzyć wiedzę.

I wtedy skonczyłoby się to wątkiem: czemu wydali płytke takiej fatalnej jakosci...

Pozdrawiam,
Joanna

DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
Wiadomoci: 1 107

« Odpowiedz #48 : Maja 28, 2015, 02:44:08 »

jak już coś robić to nleży to zrobić jak najlepiej. niemoże być mowy o amatorskim wykonaniu, to ma służyć hodowcom a hodowców należy szanować. Dając im szkolenie za np. 30 zrobione w amatorski sposób to byla by katastrofa.

I.G.B.A. - F076 | PZHKiPE o/Częstochowa - F007

Strona PZHKIPE o/Częstochowa  -   www.pzhkipeczestochowa.pl

Serwis ogłoszeniowy  -  www.ptasieoferty.pl

Grupa hodowców Glosterów  -  https://www.facebook.com/groups/286643908520878/
wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk

« Odpowiedz #49 : Maja 28, 2015, 02:46:21 »

Już gdzieś słyszałem taki bełkot zatytułowany"to wtedy ktoś...".Straszne podejście.
Nie wiesz,bo nie spróbowałaś.Nie dowiesz się,póki nie spróbujesz.

kanarek66
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 72

« Odpowiedz #50 : Maja 28, 2015, 02:56:29 »

Witam. Z racji wykonywanego zawodu mam możliwość trochę podróżować po świecie. Korzystając z okazji poszukuję często w pobliżu miejsca pobytu hodowców kanarków i wielu dzięki temu miałem okazję poznać  a co za tym idzie zwiedzić ich hodowle. Rozmawiam o ich organizacjach, sposobie organizowania wystaw itp. Obserwuję pewną prawidłowość: im bogatszy kraj to i organizacyjnie jest lepiej. Sprawa seminarium, często koszt paliwa na te kilkaset kilometrów jest problemem dla polskiego hodowcy. Zaproponowałem jeden ze sposobów ułatwienia komunukacji za pomocą sieci. Dyskusja rozgorzała na temat honorariów, kamer (znów kasa!). Uprzedzę pytania, kanarki hoduję dzięki wyrozumiałośći rodziny.
Pozdrawiam.

PZHKiPE oddział Radom
wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk

« Odpowiedz #51 : Maja 28, 2015, 03:07:14 »

Czyli nie przeszkadzałaby Ci amatorska jakość materiałów(oczywiście czytelna)?

kanarek66
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 72

« Odpowiedz #52 : Maja 28, 2015, 03:15:24 »

Liczy się wiedza i możliwość nie forma. Tak z naszego podwórka. Tyle lat a nie ma materiałów dzięki którym można próbować oceny harcenów.Kaseta magnetofonowa śp.Malinowskiego z lat 80-tych. Staram się przesłuchiwać dostępne filmy na tubie. Pytałem naszych ekspertów o materiały ale albo nie mają albo zbywali po prostu moje zapytanie. Takie realia. Niszowa hodowla dla wtajemniczonych a potem narzekania co zrobić z ptakami , nikt się nie interesuje. Ale głowy do góry i do następnych premowań. Pozdrawiam.

PZHKiPE oddział Radom
wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk

« Odpowiedz #53 : Maja 28, 2015, 03:19:06 »

No to już wiesz,czemu nie ma materiałów.

DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
Wiadomoci: 1 107

« Odpowiedz #54 : Maja 28, 2015, 07:22:43 »

no materiałów nie ma bo osoby które de facto mogły/powinny się tym zająć to nie robią nic przez cały rok.
RF nic z tym nie robi o skoro wszyscy akceptują to co jest teraz to jest ok.

Jełsi PFO nie ma czasu sietym zająć to powinno się powołać grupę hodowców z bogatym doświadczeniem i dorobkiem hodowlanym aby opracowali materiały które będą służyć hodowcom.
Odpowiednie aktualizacja tych materiałów to rzecz święta. Jak w Polsce ma coś działać jak hodowcy nie mają wzorca i muszą szukać po zagranicznych serwisach. ?

Czy wedlug PFO takie nic nie robienie jest w porządku?
Pewnie kiedyś się przekonamy jak przyjdzie do rozliczenia na koniec kadencji. po co wogóle ktos sie ciśnie na takie stanowiska skoro nie ma planu, nie ma wizji?

I.G.B.A. - F076 | PZHKiPE o/Częstochowa - F007

Strona PZHKIPE o/Częstochowa  -   www.pzhkipeczestochowa.pl

Serwis ogłoszeniowy  -  www.ptasieoferty.pl

Grupa hodowców Glosterów  -  https://www.facebook.com/groups/286643908520878/
yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski
Tytuły: Hodowca Roku 2014
Wiadomoci: 1 984

« Odpowiedz #55 : Maja 28, 2015, 11:07:59 »

Dla mnie sprawa praw autorskich jest bardzo ważna.
Ale jakby wymusić wyłączenie telefonów czy wręcz ich zostawienie przed wejściem - będzie problem.
U mnie żeby wejść do pracy to trze ba zostawić niezarejestrowane telefony i inne urządzenia nagrywające. A jak je masz zarejestrowane i wniesiesz, to i tak są takie pomieszczenia, gdzie żadnego urządzenia rejestrującego nie można mieć - i nikt tam go nie wnosi, bo jakby został złapany, to automatycznie traci pracę, bez względu na zajmowane stanowisko. Tak więc wszystko zależy od motywacji. A że u nas motywacja i parcie na wiedzę są znikome, to obawiam się, że klapuch ma rację...

wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk

« Odpowiedz #56 : Maja 29, 2015, 07:22:46 »

heh Mrugnicie
Bywam w takich miejscach,zawsze z telefonem.Nie czepia się nikt.Naprawdę Umiech Ciekawi mnie zawsze ogromna ilość kotów w tychże Umiech
Co do praw autorskich,wystarczy zgoda na wykorzystanie materiałów jako akapit/punkt w umowie,lub umowa ustna(to też umowa)
Powtarzam,trzeba tylko chcieć.

Strony: 1 2 3 [4]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!