Harzcanar
Uczeń1
Nowy użytkownik
Wiadomoci: 20
|
 |
« Odpowiedz #45 : Czerwca 30, 2015, 08:06:04 » |
|
Witam. Odpowiedź jest prosta. Liczba członków PZHKiPE pomnożona przez wysokość składki rocznej. Daje do myślenia. Realia Panowie. Czyli nie ważne są ptaki, jakość wystawy, właściwa organizacja OMP, liczy się tylko kasa? Jak by PFO straciło takie stowarzyszenie to świat się zawali? nie da się zorganizować OMP w mniejszym lokalu, za mniejsza kasę, z mniejszą ilością ptaków? Czy może bez PZHKiP by całe PFO się rozpadło? Nie kasa jest najważniejsza bo z mniejszą pulą funduszy można zrobić mniejsze OMP w innym obiekcie i efekt będzie dużo lepszy. Wciąż nie dostałem odpowiedzi od Pana Mariusza co jak by tak narzucać organizację OMP i stowarzyszenia które się tego nie podejmą wykluczać z PFO do momentu aż zostaną same stowarzyszenia jakie chcą faktycznie dobrej organizacji OMP lub dopóki PFO się nie rozpadnie z braku stowarzyszeń, bo każde ma wyrąbkę na OMP i patrzy tylko by przyjechać na gotowe, wstawić pewnie ptaki do oceny. Najlepiej żeby PFO dało wszystkim klatki, dało każdemu całodobowy wypoczynek z wyżywieniem i każdemu hodowcy zapewniło młodą, zgrabniutką dupeczkę do towarzystwa. Klatki każdy hodowca powinien mieć swoje, wszystkie powinny być jednakowe dla danej rasy ptaka, narzucony wzór, w innym niż narzucony ptaki by nie mogły wziąć udziału w konkursie. Albo każdy by sobie kupił swoje albo nie wystawiał by ptaków - proste. Byłby ład i porządek. Organizacyjnie codziennie powinien być wymieniony wkład w każdej klatce, zadbane by ptaki miały karmę i wodę i to stowarzyszenie lub stowarzyszenia jakie ma/ją za zadanie zorganizować wystawę powinno/y się tym zająć. Każde stowarzyszenie musiało by to zrobić raz na ileś lat - myślę że do ogarnięcia.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik

Górny Śląsk
Wiadomoci: 1 676
|
 |
« Odpowiedz #46 : Czerwca 30, 2015, 09:25:13 » |
|
To nie jest wina klapucha. Wszyscy pozwoliliśmy tej organizacji "zdziadzieć" i teraz mamy takie dziadostwo. Tak sobie też pomyślałem,że skoro już narozdawaliśmy tych orderów,może dobrze by było,żeby ich kawalerowie popchnęli młodzież(15-50)  do zaangażowania się w obsługę OMP? W końcu odznaczenie zobowiązuje.PFO potrzebuje swoich"zasłużonych"... ...i szeregowych członków też.
|
|
|
|
|
|
dumny i blady hodowca harceńskich,szlachetnych turkotów
|
|
|
DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
Wiadomoci: 1 107
|
 |
« Odpowiedz #47 : Czerwca 30, 2015, 10:34:16 » |
|
To nie jest wina klapucha. Wszyscy pozwoliliśmy tej organizacji "zdziadzieć" i teraz mamy takie dziadostwo. Tak sobie też pomyślałem,że skoro już narozdawaliśmy tych orderów,może dobrze by było,żeby ich kawalerowie popchnęli młodzież(15-50)  do zaangażowania się w obsługę OMP? W końcu odznaczenie zobowiązuje.PFO potrzebuje swoich"zasłużonych"... ...i szeregowych członków też. takie osoby powinni aktywnie wspierać PFO i organizację OMP, powinni należeć do no nie wiem komisjo ds. Organizacji OMP i tworzyć tą imprezę razem z stowarzyszeniami wybranymi/zmuszonymi do organizacji. jednak aby to miało prawo bytu i zasługiwało na szacunek to osoby powinny być na serio zasłużone.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski
Tytuły: Hodowca Roku 2014
Wiadomoci: 1 984
|
 |
« Odpowiedz #48 : Czerwca 30, 2015, 11:11:21 » |
|
Jak PFO zacznie wywalać stowarzyszenia, to w końcu nie będzie miał kto brać udział w OMP, nie tylko organizować.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik

Górny Śląsk
|
 |
« Odpowiedz #49 : Lipca 01, 2015, 09:05:43 » |
|
I tak jest organizacją-widmo.Może przydałoby się,żeby paru gości nie miało możliwości oceny ptaków?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
Katowice
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 2 068
http://glostery.katowice.pl
|
 |
« Odpowiedz #50 : Lipca 01, 2015, 11:12:15 » |
|
Czerwiec się skończył, zgłoszeń nie przybyło - do organizacji OMP zgłosiły się dwa stowarzyszenia. Wkrótce zostanie podjęta decyzja odnośnie pozostałych stowarzyszeń.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik

Górny Śląsk
|
 |
« Odpowiedz #51 : Lipca 01, 2015, 08:11:25 » |
|
I teraz PFO powinno polecieć w pręta. Przydziały sędziów,terminy itd... Na ostatnią chwilę,albo narobić bałaganu i niech w końcu nastanie chaos.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Harzcanar
Uczeń1
Nowy użytkownik
Wiadomoci: 20
|
 |
« Odpowiedz #52 : Lipca 03, 2015, 07:58:47 » |
|
Jak PFO zacznie wywalać stowarzyszenia, to w końcu nie będzie miał kto brać udział w OMP, nie tylko organizować. I dobrze bo po co organizować coś jeśli każdy ma na to wyrąbkę? chciałby przyjechać na gotowe, wystawić się, sprzedać nadwyżkę ptaków na giełdzie, nałapać klientów na ptaki po championach i jechać sobie do domku. ak samo giełda dlaczego jak czytam była dostępna dla każdego, byle hodowca domowy z jakimś badziewiem w piórach sobie zarabia przy okazji OMP, to kpina z hodowców jacy się wystawiają. Tacy mogli by sprzedać wtedy swoje ptaki drożej jak by nie było na giełdzie handlarzyków i przypadkowych hodowców nie należących często nawet do PFO albo nawet jeśli należą to nbie wystawiających się. Czerwiec się skończył, zgłoszeń nie przybyło - do organizacji OMP zgłosiły się dwa stowarzyszenia. do całej organizacji czy tylko jako pojedyncze osoby do pomocy? Jak do kompletnej organizacji to super. Wkrótce zostanie podjęta decyzja odnośnie pozostałych stowarzyszeń. Ciekawe czy członkowie RF mają [moderacja], to się okaże po tym jaką podejmą decyzję.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipca 04, 2015, 10:14:06 wysane przez klapuch »
|
|
|
|
|
DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
|
 |
« Odpowiedz #53 : Lipca 08, 2015, 04:24:28 » |
|
do OMP pewnie zgłosiły się EZGOTA która pomaga od lat, oraz Kozłowski wraz ze swoją świtą. Ci sami organizatorzy, ta sama jakość.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lukas
Redaktor
Użytkownik
Lasocice/Nysa
Wiadomoci: 746
Z066
|
 |
« Odpowiedz #54 : Lipca 08, 2015, 04:41:32 » |
|
DarekF dlaczego nie zgłosiłeś się Ty ze swoim stowarzyszeniem ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
Katowice
Wiadomoci: 2 068
http://glostery.katowice.pl
|
 |
« Odpowiedz #55 : Lipca 08, 2015, 06:16:08 » |
|
do OMP pewnie zgłosiły się EZGOTA która pomaga od lat, oraz Kozłowski wraz ze swoją świtą. Ci sami organizatorzy, ta sama jakość.
Kto się zgłosił jest napisane. A czemu narzekasz na jakość czegoś, co będzie za pół roku? Z założenia?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik

Górny Śląsk
|
 |
« Odpowiedz #56 : Lipca 08, 2015, 06:52:41 » |
|
Liczyłem na Ciebie,widać masz napięty grafik.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
|
 |
« Odpowiedz #57 : Lipca 08, 2015, 08:51:40 » |
|
DarekF dlaczego nie zgłosiłeś się Ty ze swoim stowarzyszeniem ?
Nie mam stowarzyszenia swojego:) Jestem tylko członkiem stowarzyszenia. na OMP być nie mogę ale zaproponowałem klapuchowi inną pomoc, na tyle na ile mogę. Będzie chciał to skorzysta.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
|
 |
« Odpowiedz #58 : Lipca 08, 2015, 08:52:29 » |
|
Kto się zgłosił jest napisane. A czemu narzekasz na jakość czegoś, co będzie za pół roku? Z założenia? Wole się miło zaskoczyć i nie mieć racji
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
|
 |
« Odpowiedz #59 : Lipca 08, 2015, 08:54:07 » |
|
Liczyłem na Ciebie,widać masz napięty grafik. Najważniejsze że Ty będziesz.  resztę co bym Tobie napisał w tym poście napisałem trochę wyżej. A Ty jak się przysłużyłeś? a może dalej czekasz aż Cię ktoś zaprosi do współpracy?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|