Lukas
Redaktor
Użytkownik
Lasocice/Nysa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 746
Z066
|
 |
« Odpowiedz #60 : Lipca 08, 2015, 09:11:48 » |
|
na OMP być nie mogę ale zaproponowałem klapuchowi inną pomoc, na tyle na ile mogę. Będzie chciał to skorzysta. szkoda słów.... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik

Górny Śląsk
Wiadomoci: 1 676
|
 |
« Odpowiedz #61 : Lipca 08, 2015, 11:14:07 » |
|
Ktoś Ci zapłacił?Napisałeś coś,żeby napisać?Miałeś jakieś 10 patyków posłać,nie?Coś tam kiedyś ściemniałeś w temacie  Teraz nam się na OMP przyda.
|
|
|
|
|
|
dumny i blady hodowca harceńskich,szlachetnych turkotów
|
|
|
DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
Wiadomoci: 1 107
|
 |
« Odpowiedz #62 : Lipca 09, 2015, 09:39:20 » |
|
na OMP być nie mogę ale zaproponowałem klapuchowi inną pomoc, na tyle na ile mogę. Będzie chciał to skorzysta. szkoda słów....  no dla Ciebie szkoda słów, może wiesz może nie ale każda pomoc to zawsze pomoc czy to mała czy duża. Ty pewnie będziesz dużo pomagał, także nie martw się pewnie dostaniesz order:)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
|
 |
« Odpowiedz #63 : Lipca 09, 2015, 09:49:59 » |
|
Ktoś Ci zapłacił?Napisałeś coś,żeby napisać?Miałeś jakieś 10 patyków posłać,nie?Coś tam kiedyś ściemniałeś w temacie  Teraz nam się na OMP przyda. Po pierwsze, wklejaj cytat, bo Ci niektórzy moderatorzy posta usuną  Po drugie, Ty ciągle ściemniasz, ja nie muszę bo piszę to co chcę i nie muszę nikomu nic ściemniać. 10 patyków planowałem przeznaczyć na wsparcie hodowli ptaków w Polsce. PFO nigdy nie było i nie jest póki co zainteresowana takim wparciem. Przynajmniej nic mi w tej kwestii nie wiadomo. Żaden z prezydentów PFO nie odpowiedział na mój apel. Póki co przeznaczyłem środki na inne cele, choć też związane z hodowlą ptaków, a PFO nadal się buja z wyznaczeniem czasu i miejsca OMP, choć z niektórych wypowiedzi na wortalu wnioskuję, że mistrzostwa znów będą w Czeladzi. Póki co nie ma tematu, jeśli chodzi o wsparcie dla PFO. Ja organizacji w takim kształcie i przy takim działaniu jak obecnie wspierał finansowo nie będę. Po lekturze strony internetowej PFO widzę, że jest już spora ilość oficjalnych sponsorów OMP i szeroki strumień kasy zasili kieszenie organizatorów. I bardzo dobrze! Może wreszcie organizatorzy staną na wysokości zadania i stworzą imprezę, o której będzie można cokolwiek dobrego napisać. Ktoś Ci zapłacił? P.S. - oj tak, zapłacili tyle że jutro pójdę do pracy wypowiedzenie zanieść, i od razu lecę do PL aby się z Tobą spotkać a potem razem z Tobą zacząć pomagać przy OMP 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipca 09, 2015, 10:30:14 wysane przez Jacky »
|
|
|
|
|
wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik

Górny Śląsk
|
 |
« Odpowiedz #64 : Lipca 09, 2015, 10:20:24 » |
|
Widzisz,ja tam będę.Będę pewnie nosił te stoły,nie będę stał i dyrygował. Czy to jest jakaś konkretna pomoc?Nie wiem,ale wiem,że największym problemem jest to,że mądrali jest wielu,ale kiedy trzeba stół przenieść,to albo krzyż boli,albo daleko,albo mama nie puści.I jeszcze wszyscy obrażeni.Jak dzieci.Każdy chce rządzić.Ja nie :)Ja wolę pomóc fizycznie,bo namyślę się dość w pracy.Poza tym,taka praca dla PFO,"frycowe" takie,pozwoli mi doskonale się odprężyć.Pogadam sobie z kimś,popracuję przy ptakach. I coś Wam wszystkim powiem.Z dołu czasem lepiej widać,co jest spieprzone na górze. I widzę chętnych ludzi,uśmiechnięte twarze i burdel organizacyjny,który paru zagubionych kolegów próbuje ogarnąć,a tego się zrobić nie da,bo za bardzo jest namieszane.Na dole panuje porządek,to Wam gwarantuję,bo widzę.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik

Górny Śląsk
|
 |
« Odpowiedz #65 : Lipca 09, 2015, 10:26:13 » |
|
Jeszcze coś.Wolne sobie załatwiłem.Poszedłem do Krysi,która robi grafiki i powiedziałem,że w grudniu będę potrzebował dzień wolny na wystawę ptaków.Zgodziła się bez problemu.No i oczywiście na Egzotę,ale to inna bajka.Da się jednak.A już się bałem...dupeczki 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
Łódź
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 2 752
|
 |
« Odpowiedz #66 : Lipca 09, 2015, 10:35:25 » |
|
Przy dobrej organizacji ochotnicy zawsze się znajdą do pracy. Wiem, bo już to przerabiałem wielokrotnie. Wbrew pozorom zapaleńców nie brakuje w naszym kraju. Muszą tylko wiedzieć czemu to ma służyć.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
|
 |
« Odpowiedz #67 : Lipca 09, 2015, 11:52:20 » |
|
O czym my mówimy? Jaka wspólna organizacja? Jaka pomoc? Od grudnia 2014 roku domagam się, aby Rada Federacji określiła czas i miejsce OMP, aby hodowcy mogli pomóc w przygotowaniach tej prestiżowej wystawy. Czas leci, a decyzja o organizacji OMP wciąż czeka na podjęcie. Hodowcy, z którymi miałem okazję porozmawiać już powątpiewają w intencje PFO i mówią otwarcie, że działacze PFO muszą z tego coś mieć, że zawsze tak późno odwlekają decyzję o terminie i miejscu organizacji mistrzostw i że zawsze mistrzostwa odbywają się w Czeladzi. Czas leci, a hodowcy czekają i się niecierpliwią. Wszytko, jak sądzę, do czasu!
wluczykij - super, oby więcej ludzi szło za Twoim przykładem, a jeśli myślisz że ktoś kto mieszka za granicą i wsiądzie w samolot i przyleci specjalnie na pomóc w OMP to jesteś nie poważny. Jeśli miałbym w grudniu przylecieć do Polski, to jest to oczywistym że przyleciałbym do rodziny na święta a nie na OMP. Ty jesteś na miejscu i chcesz nosić stoły, ja jestem daleko i mogę robić np. plakaty, formularze, jakieś artykuły promocyjne i inne rzeczy do zrobienia ''zdalnie'' zresztą, nie będę się Tobie tłumaczył bo prawdopodobnym jest że nie ogarniesz tego co chciałbym Ci powiedzieć.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik

Górny Śląsk
|
 |
« Odpowiedz #68 : Lipca 09, 2015, 11:58:02 » |
|
mylisz się-pisze się wloczykij
|
|
|
|
|
|
|
|
|
klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
Katowice
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 2 068
http://glostery.katowice.pl
|
 |
« Odpowiedz #69 : Lipca 09, 2015, 11:58:59 » |
|
Od grudnia 2014 roku domagam się, aby Rada Federacji określiła czas i miejsce OMP, aby hodowcy mogli pomóc w przygotowaniach tej prestiżowej wystawy. Czas leci, a decyzja o organizacji OMP wciąż czeka na podjęcie.
http://kanarki.eu/index.php?topic=5434.msg34861#msg34861
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik

Górny Śląsk
|
 |
« Odpowiedz #70 : Lipca 09, 2015, 12:08:04 » |
|
I patrzcie,jakie to dziwne i jaki dysonans w głowie powoduje. WIL.K'u ,gadałem raz z Tobą przez telefon i skumałem,że jesteś mądry facet. Dlaczego nikt z AVES'u nie zgłosił się do pomocy?Jesteś wice,prawda?Powiedz mi proszę,nie ma nikogo,kto mógłby przyjść na 1 dzień?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski
Tytuły: Hodowca Roku 2014
Wiadomoci: 1 984
|
 |
« Odpowiedz #71 : Lipca 09, 2015, 12:15:17 » |
|
Dlaczego nikt z AVES'u nie zgłosił się do pomocy?
Skąd to wiesz? Bo nie ogłosili tego na wortalu? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik

Górny Śląsk
|
 |
« Odpowiedz #72 : Lipca 09, 2015, 12:16:43 » |
|
bo zgłosił się Radlin i Egzota...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
|
 |
« Odpowiedz #73 : Lipca 09, 2015, 02:12:16 » |
|
mylisz się-pisze się wloczykij
Daruj wloczykiju - mea culpa, mea maxima culpa.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
master of puppets
Uczeń2