wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik

Górny Śląsk
Wiadomoci: 1 676
|
 |
« Odpowiedz #15 : Grudnia 21, 2015, 10:24:46 » |
|
Jest wiele zagadnień,które w regulaminie budzą spory wśród moich kolegów(nie mylić z awanturami). Wymienię te,które najbardziej wybijają się w przód. -ujednolicenie klatek konkursowych-to co jest teraz w regulaminie jest nieścisłe.Konkretne wymiary konkretnych desek. -korekta kryteriów na podstawie których wybierany jest najlepszy ptak.Panowie różnią się poglądem,które punkty powinny być liczone(chodzi tu o m in wrażenie) Jeszcze kilka takich drobnostek,że się tak wyrażę jak na przykład oddzielenie harcenów od reszty-bo nie podoba się ludziom miejsce OMP-piwnica.Osobiście uważam to za zły pomysł,ale trzeba z tą piwnicą skończyć. Czy to ma być wniesione w formie gotowych poprawek,czy wystarczy forma zredagowanych notatek?
|
|
|
|
|
|
dumny i blady hodowca harceńskich,szlachetnych turkotów
|
|
|
yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski
Tytuły: Hodowca Roku 2014
Wiadomoci: 1 984
|
 |
« Odpowiedz #16 : Grudnia 21, 2015, 10:58:40 » |
|
Czy to ma być wniesione w formie gotowych poprawek,czy wystarczy forma zredagowanych notatek?
To jest pytanie do PFO. Tylko koledzy z oddziałów PZHKiPE pamiętajcie, że obowiązuje formalna droga przekazywania poprawek/wniosków: "Możliwość składania propozycji zmian będzie przysługiwała: 1. Komisji Kontroli Wewnętrznej; 2. Sekcji Sędziów Polskiej Federacji Ornitologicznej poprzez swój Zarząd; 3. Stowarzyszeniom członkowskim; 4. Hodowcom poprzez Zarząd swojego macierzystego Stowarzyszenia." Zarządem mojego macierzystego stowarzyszenia jest Zarząd PZHKiPE, ten centralny, z Katowic. Tak więc mimo, że jestem w zarządzie mojego oddziału, to swoje uwagi muszę przesłać przez Zarząd Główny. Dla hodowców z oddziałów droga ta się dodatkowo wydłuża: najpierw zarząd oddziału, potem przez Zarząd Główny do PFO. Jeśli ktoś po drodze nawali to klapa. Znowu będą żale 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik

Górny Śląsk
|
 |
« Odpowiedz #17 : Grudnia 21, 2015, 11:06:47 » |
|
Czyli musi być zachowana doga legislacyjno-urzędowo-formalna,bo przecież PFO to poważna instytucja.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski
Tytuły: Hodowca Roku 2014
Wiadomoci: 1 984
|
 |
« Odpowiedz #18 : Grudnia 21, 2015, 12:58:41 » |
|
Jeśli chcesz, żeby była poważną instytucją, to zacznij ją za taką uważać. Jeśli nadal będziemy uważać, że PFO to syf a na RF można wylewać pomyje, to ta instytucja nigdy nie będzie poważną.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik

Górny Śląsk
|
 |
« Odpowiedz #19 : Grudnia 21, 2015, 01:26:52 » |
|
Bardzo dobry wniosek.Dodam tylko,że zbliża się Walne Zebranie Delegatów.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lukas
Redaktor
Użytkownik
Lasocice/Nysa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 746
Z066
|
 |
« Odpowiedz #20 : Grudnia 21, 2015, 03:01:38 » |
|
Bardzo dobry wniosek.Dodam tylko,że zbliża się Walne Zebranie Delegatów.
To tylko powinieneś się cieszyć, a więc działaj !
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik

Górny Śląsk
|
 |
« Odpowiedz #21 : Grudnia 21, 2015, 04:22:40 » |
|
Nie spełniam wymogów 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lukas
Redaktor
Użytkownik
Lasocice/Nysa
Z066
|
 |
« Odpowiedz #22 : Grudnia 21, 2015, 04:39:56 » |
|
Nie spełniam wymogów  A możesz jaśniej
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik

Górny Śląsk
|
 |
« Odpowiedz #23 : Grudnia 21, 2015, 07:44:22 » |
|
Mogę bez rozpisywania się? 1.Nie jestem delagatem 2.Nikt poważny nie będzie ze mną współpracował 3.Nie wszyscy preferowaliby moją obecność w strukturach władz PFO,chociaż ja uważam,że urodony ze mnie prezydent. 4.Nie jestem interdyscyplinarny. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lukas
Redaktor
Użytkownik
Lasocice/Nysa
Z066
|
 |
« Odpowiedz #24 : Grudnia 21, 2015, 08:22:54 » |
|
Mogę bez rozpisywania się? 1.Nie jestem delagatem 2.Nikt poważny nie będzie ze mną współpracował 3.Nie wszyscy preferowaliby moją obecność w strukturach władz PFO,chociaż ja uważam,że urodony ze mnie prezydent. 4.Nie jestem interdyscyplinarny.  Dobrze że zdajesz sobie z tego sprawę. I często piszesz jakbyś był na bani. Powiesz że się mylę ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik

Górny Śląsk
|
 |
« Odpowiedz #25 : Grudnia 21, 2015, 10:40:00 » |
|
Chciałbym 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik

Górny Śląsk
|
 |
« Odpowiedz #26 : Grudnia 21, 2015, 10:48:00 » |
|
Mam dowód rzeczowy w domu,Guines stoi już jakiś miesiąc nie ruszony.Choć wczoraj na StarWarsach popijałem z piersiówki  A to jakaś akcja walki z alkoholizmem wśród hodowców?Lepiej zajrzyj na giełdę na OMP.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik

Górny Śląsk
|
 |
« Odpowiedz #27 : Grudnia 21, 2015, 10:50:49 » |
|
Schlebia mi,że starasz się wnikliwie analizować moje wpisy  Wśród tony śmieci,jakimi są,znajdziesz może 4 gramy czegoś przydatnego:)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik

Górny Śląsk
|
 |
« Odpowiedz #28 : Grudnia 22, 2015, 03:05:42 » |
|
Wydaje mi się,że kalenarz konkursowy dla kanarków śpiewających powinien być niezależny od kalendarza innych imprez ornitologicznych.
Kanarki śpiewające rywalizują na polu pewnej umiejętności.Muszą postawione na stole o losowej godzinie zaprezentować swój śpiew.Tą umiejętność ptaki nabywają.Muszą być szkolone,muszą być w odpowiedniej formie,wieku,stopniu pobudzenia,bo inaczej zaśpiewają źle,lub wcale.Dużym wyzwaniem jest utrzymanie ptaków w odpowiedniej formie w całym okresie konkursowym,a trzeba wiedzieć że miesiąc to bardzo długi czas na zmiany w śpiewie-wszystko się może wydarzyć.Decydująca może być forma ptaka w danym dniu,w danej godzinie.Coś go zaboli,nie zaśpiewa i koniec. Kalendarz konkursowy powinien toczyć się stałym rytmem.Dla sportowca rytm jest bardzo ważny.Rytm biegu,rytm dnia,rytm miesięczny.Szczegółowo ustalone kalendarze treningowe decydują często o mistrzostwie.Rytm kalendarza konkursowego kanarków śpiewających powinien być taki,żeby ptaki apogeum swojej formy przeżywały w czasie Mistrzostw Polski i Mistrzostw Świata.Reszta konkursów,moim zdaniem,powinna wyznaczać rytm przygotowań i kontroli wyników przed tymi najważniejszymi.Dla przykładu takiego kalendarza-przez miesiąc jeden konkurs tygodniowo(oczywiście na różnym szczeblu) Moim zdanie było by to duże ułatwienie dla hodowców,choć to zagadnienie jest zbyt obszerne,żeby sprostać terminowi 15.01 z projektem,konsultacjami i poinformowaniem kolegów.Niemniej jednak chciałbym podzielić się z Wami moim poglądem. Pozdrowienia dla Chucka.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik

Górny Śląsk
|
 |
« Odpowiedz #29 : Stycznia 04, 2016, 04:41:43 » |
|
3.3.Konkursy: stowarzyszeń, oddziałów stowarzyszeń, regionalne i specjalistyczne muszą odbyć się przed OMP,we wrześniu, październiku lub listopadzie danego roku hodowlanego.
Czy ktoś może mi wytłumaczyć,czym to jest uwarunkowane? Pytam poważnie.Utrzymanie kanarków śpiewających w formie konkursowej do połowy stycznia(jeśli ktoś chciałby wybrać się na mistrzostwa świata)jest praktycznie niemożliwe.Zatem ten przepis dyskwalifikuje grono hodowców harcenów z tej imprezy,chyba że nie będą brali udziału w imprezach krajowych.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|