Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 06:54:52 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj pogłębisz swą wiedzę o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: 1 2 3 [4]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Mundial 2016-Porto  (Przeczytany 23254 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk
Wiadomoci: 1 676

« Odpowiedz #45 : Stycznia 24, 2016, 07:49:53 »

Zauważ,że koledzy Mikuła i Wilczewski coś jednak pokazali,mimo powszechnej opinii o niskim poziomie naszych ptaków.Wstydu nie było,wręcz przeciwnie!
Nie podniesiesz poziomu polskich ptaków,jeśli nie umożliwisz ich hodowcaom rywalizacji na arenie międzynarodowej.Odważę się stwierdzić,że grozi to wręcz pogłębianiem się kompleksów.
Uważam też,że jeśli w narodzie nie ma woli,należy zmienić statut PFO,by nie wprowadzać ambitniejszych jednostek w błąd.Niech taki hodowca wie,że my na MŚ nie jeździmy,wtedy nie będzie miał złudzeń.
Poza tym Twoja opinia jest dalece rozbieżna od tego,co słyszałem od niejednego eksperta,więc znów nie pozwala mi się z Tobą zgodzić.Słyszałem,że nasze ptaki nie są takie cienkie i w niejednej kategorii moglibyśmy powalczyć,co udowadnili koledzy Wilczewski i Mikuła swoimi wynikami.

dumny i blady hodowca harceńskich,szlachetnych turkotów
yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski
Tytuły: Hodowca Roku 2014
Wiadomoci: 1 984

« Odpowiedz #46 : Stycznia 24, 2016, 11:57:54 »

Faktycznie słyszałem ostatnio głosy ekspertów, którzy twierdzili, że niektóre kanarki mogłyby śmiało konkurować za granicą. Ale to tylko niektóre kanarki, nasza egzotyka to żałosne karykatury ptaków.

DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
Wiadomoci: 1 107

« Odpowiedz #47 : Stycznia 24, 2016, 12:17:08 »

Mam wrażenie,że niektórym wydaje się ,że PFO powstało po to,by było,pobierało składkę,miało siedzibę i procedowało na posiedzeniach Umiech
Nie ma się co dziwić,że potem zaangażowanie (na przykład moje) kuleje. To jest żal.pl albo żart.pl.
Płacimy składki i nie mamy z tego żadnych korzyści.Utrzymujemy grupę DARMOZJADÓW(poza pewnymi wyjątkami).Takie jest moje zdanie.

A jakie tutaj mieć korzyści za 30zł. od głowy???

Nie ma kasy = nie ma nic.

Za ok. 30,000zł nie da się nawet fajnych OMP zrobić a gdzie tam szkolenia, dofinansowania, seminaria, standardy etc. etc.

Fajnie by było gdyby Polska miała swoich reprezentantów na OMŚ, ale najpierw trzeba ogarnąć to co jest w PL, bo jest burdel na kółkach. Jeśli w PL będzie wszystko tak jak należy to później można pomyśleć o wyjazdach.

yotan - masz racje z tymi zakupami ptaków, może tylko garstka Polskich hodowców kupuje bardzo dobre ptaki wprost od hodowców u których zamówili je dużo wcześniej, inni kupują na giełdach ochłap, jednak tutaj problemem może być to że nie każdego stać na indywidualny wyjazd do jakiegoś hodowcy.
W statucie PFO, rozdział 2, §12, punkt 7 http://pfo.info.pl/images/pdf/statut_pfo_2013.pdf pisze o pomocy hodowcom, wygląda na to że jest to tylko na papierze. Fajnie by było jak by PFO pomogło w tej kwestii hodowcom, ale kto dokładnie miał by to zrobić?  RF? jakaś sekcja?

Jest jeszcze inny punkt, punkt 13 o powołaniu fundacji. Dlaczego PFO z tego nie skorzysta? lepiej założyć dziwną sp.z.o.o niż coś co mogło by poprawić standard OMP lub przyczynić się do rozwoju obszaru w PFO.

I.G.B.A. - F076 | PZHKiPE o/Częstochowa - F007

Strona PZHKIPE o/Częstochowa  -   www.pzhkipeczestochowa.pl

Serwis ogłoszeniowy  -  www.ptasieoferty.pl

Grupa hodowców Glosterów  -  https://www.facebook.com/groups/286643908520878/
yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski

« Odpowiedz #48 : Stycznia 24, 2016, 06:33:51 »

Czy potraficie jakoś inaczej rozumieć punkt 7 w §12? Dlaczego zaraz automatycznie myślicie o kasie? PFO ma sponsorować Wam ptaki? Dla mnie ten punkt nie zawiera informacji o sponsoringu ani współfinansowaniu, tylko o ułatwianiu zdobywania materiału za granicą.

A co do pomysłu z fundacją, to tylko przytoczę uwagę, jaką usłyszałem od urzędnika, kiedy próbowałem zarejestrować nowe stowarzyszenie: jak się ma kasę, to się zakłada fundację, a jak kasy nie ma, to się zakłada stowarzyszenie.

DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
Wiadomoci: 1 107

« Odpowiedz #49 : Stycznia 24, 2016, 06:42:45 »

Czy potraficie jakoś inaczej rozumieć punkt 7 w §12? Dlaczego zaraz automatycznie myślicie o kasie? PFO ma sponsorować Wam ptaki? Dla mnie ten punkt nie zawiera informacji o sponsoringu ani współfinansowaniu, tylko o ułatwianiu zdobywania materiału za granicą.

A co do pomysłu z fundacją, to tylko przytoczę uwagę, jaką usłyszałem od urzędnika, kiedy próbowałem zarejestrować nowe stowarzyszenie: jak się ma kasę, to się zakłada fundację, a jak kasy nie ma, to się zakłada stowarzyszenie.

nie chodziło mi o sponsoring tylko o pomoc. jaka by ona nie była każda pomoc się przyda. Pomagać można na różne sposoby nie tylko finansowe.

I.G.B.A. - F076 | PZHKiPE o/Częstochowa - F007

Strona PZHKIPE o/Częstochowa  -   www.pzhkipeczestochowa.pl

Serwis ogłoszeniowy  -  www.ptasieoferty.pl

Grupa hodowców Glosterów  -  https://www.facebook.com/groups/286643908520878/
yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski

« Odpowiedz #50 : Stycznia 24, 2016, 06:54:30 »

Sekcja ds. komunikowania społecznego?

wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk

« Odpowiedz #51 : Stycznia 24, 2016, 09:57:58 »

Dobre pytanie.Jak ułatwić zdobywanie materiału zarodowego za granicą?
Dla mnie te punkty statutu to taka sieć naczyń połączonych.OMP,MŚ,wyjazd na jakaś wystawę i masz prawie wszystko odhaczone.

papuga
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 409

« Odpowiedz #52 : Stycznia 25, 2016, 08:47:02 »

A jakie tutaj mieć korzyści za 30zł. od głowy???

Nie ma kasy = nie ma nic.

Ze sprawozdań finansowych PFO wynika zupełnie coś innego. PFO ma mnóstwo płynnych aktywów. Ja odnoszę wrażenie, że PFO nie ma pomysłu co zrobić z pieniędzmi.
Ostatnimi laty czego PFO się nie dotknie to staje się dochodowe. Nawet zarabiają na organizacji OMP. Tylko po co, skoro z tych pieniędzy nie ma żadnego pożytku dla hodowców?
W chwili obecnej PFO stać nie tylko na zorganizowanie wyjazdu jakiegoś konwoju na Mistrzostwa Świata, ale i na kilka innych dużych przedsięwzięć.

wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk

« Odpowiedz #53 : Stycznia 25, 2016, 09:53:31 »

Gdyby te sprawozdania były powszechnie znane(a jeśli PFO jest zarządzane uczciwie,nie powinno być nic do ukrycia),nie było by wątpliwości.
A tak,mogę sobie szyć w głowie historie o prywacie,łapówkach,defraudacji itd.
Dlaczego papuga opisuje inaczej stan finansów PFO,niż zarząd(obecny i poprzedni)?
Zaufanie dobra rzecz.Kontrola-jeszcze lepsza.

Strony: 1 2 3 [4]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!