Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 07:16:23 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj znajduje się kopalnia wiedzy o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: 1 [2] 3 4 ... 9   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Co zrobiła PFO w 2016 roku?  (Przeczytany 41388 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
papuga
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 409

« Odpowiedz #15 : Kwietnia 02, 2016, 05:49:21 »

Nie spadały i bardzo dobrze! Pomysły Rady nie wypaliły! Delegaci sprowadzili Radę na ziemię.

papuga
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #16 : Kwietnia 02, 2016, 05:52:58 »

PZHKiPE bez konsultacji z oddziałami zlikwidował oddziały i co z tego?
Nie ma już oddziałów? To historyczny przełom w życiu PZHKiPE.

Gregorov
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Ruda Śląska
Tytuły: Hodowca Roku 2016
Wiadomoci: 346

Kanarki harceńskie

« Odpowiedz #17 : Kwietnia 02, 2016, 06:36:16 »

Oddziały są nadal tylko zostały wykreślone z KRSu i tyle.

Sygnum (CIH) C-060
PZHKiPE oddział KNURÓW
PFO CSO klub Radzionków
yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski
Tytuły: Hodowca Roku 2014
Wiadomoci: 1 984

« Odpowiedz #18 : Kwietnia 03, 2016, 08:05:17 »

Kilka lat temu jak zaczynałem pracę o obecnego pracodawcy, to oprócz różnych obowiązków miałem przyjąć magazyn wraz z dobytkiem. Chciałem więc to wszystko obejrzeć. Usłyszałem wtedy, że magazynu nie ma. Ucieszyłem się, bo: skoro magazynu nie ma, to nie muszą go przyjmować. Ale wtedy usłyszałem: "magazyn jest, ale go nie ma". Sytuacja z oddziałami wydaje mi się nieco podobna...

Gregorov
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Ruda Śląska
Tytuły: Hodowca Roku 2016
Wiadomoci: 346

Kanarki harceńskie

« Odpowiedz #19 : Kwietnia 03, 2016, 10:57:05 »

Magazynu nie było fizycznie ale był w papierach. Z oddziałami jest odwrotnie.

Sygnum (CIH) C-060
PZHKiPE oddział KNURÓW
PFO CSO klub Radzionków
papuga
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #20 : Kwietnia 16, 2016, 07:20:43 »

Sądziłem, że po Walnym coś zmieni się na lepsze, a tu nici. Lepiej nie jest, ale zapewne jest i będzie śmieszniej! PFO dalej robi sobie farsę z hodowców.

§ 46 pkt 2 jeszcze ciepły statut PFO stanowi:
W przypadku ustąpienia, wykluczenia lub śmierci Prezydenta jego obowiązki przejmuje Wiceprezydent do Spraw Hodowlanych, a gdy jest to niemożliwe to Wiceprezydent do Spraw Organizacyjnych.

Tymczasem na stronie PFO czytamy:
W niedzielę 10 kwietnia 2016 roku w siedzibie PFO odbyło się posiedzenie Rady Federacji.
W posiedzeniu uczestniczyli:
1. Mariusz Herich – Wiceprezydent ds. organizacyjnych
2. Artur Kupczak – Skarbnik
3. Łukasz Wejman – członek
4. Jerzy Kozik – członek
Posiedzeniu przewodniczył pełniący obowiązki prezydenta Mariusz Herich.
Z racji tego, iż do Rady zostało powołanych dwóch nowych członków zostały przydzielone następujące funkcje zgodnie z zapisami statutowymi:
1. Mariusz Herich pozostał Wiceprezydentem ds. organizacyjnych
2. Artur Kupczak pozostał Skarbnikiem
3. Łukasz Wejman został wybrany Wiceprezydentem ds. Hodowlanych
4. Jerzy Kozik został wybrany Sekretarzem.
Zgodnie z powyższym nowym pełniącym obowiązki prezydenta został Wiceprezydent ds. Hodowlanych – Łukasz Wejman.

Statut PFO nie przewiduje karuzeli stanowisk. Zatem należy postawić sobie pytanie czy Mariusz Herich ustąpił z pracy w Radzie Federacji, czy został wykluczony? Tylko te dwie sytuacje mogą według statutu prowadzić do zmiany na stanowisku Prezydenta.

Mariusz Herich przedstawił nowy wzór wniosku o nadanie/wykreślenie CIH oraz migrację pomiędzy stowarzyszeniami. Wniosek jest dwustronicowy co zmniejszy „papierologię”, a stowarzyszeniom oraz Radzie Federacji ułatwi archiwizację tego dokumentu.
Fajnie, tylko czy Rada wie, że kilka dni temu ustaliła:
Rada Federacji PFO ogłasza zmianę terminów zamawiania obrączek w 2016 roku.
III termin - z 30.04.2016 r. na 20.04.2016 r.
?
i niektóre stowarzyszenia mają jeszcze wypełnione stare wnioski. Nie ma już czasu żeby w ciągu 4 dni wszystkie stowarzyszenia rozpoczęły całą procedurę nadawania CIH od nowa. Nie ma żadnego terminu w którym obowiązywały by stare i nowe wnioski? Zatem część hodowców pozostanie bez obrączek dzięki takim dziwnym zarządzeniom.

W związku z rezygnacją Jana Kamińskiego z funkcji prezesa Sekcji Sędziów Rada Federacji postanawia powołać zarządcę komisarycznego, który będzie pełnił obowiązki prezesa SS do czasu walnego zebrania Sekcji Sędziów, które odbędzie się we wrześniu 2016. Na owym zebraniu zostanie powołany nowy prezes SS.
Kto jest tym zarządcą komisarycznym? Jest powołany czy go nie ma?

Podobnie jak w przypadku Sekcji Sędziów Rada Federacji powoła zarządcę komisarycznego w sekcji COM, który będzie pełnił obowiązki kierownictwa sekcji do czasu powołania nowego kierownika.

Jeżeli żadne stowarzyszenie do dnia 15 maja nie zgłosi aspiracji na organizację OMP, wtedy Rada Federacji po raz kolejny zorganizuje sama tę imprezę.
Powodzenia!

Rada postanowiła wznowić poszukiwania osoby/osób do sekcji ds. komunikacji społecznej.
Który to już jubileusz poszukiwań obchodzimy?

Dużo uchwał, zero treści!

Jeśli Rada nie zacznie działać statutowo i nie zacznie hodowców traktować poważnie to długiej przyszłości PFO nie wróżę.

yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski

« Odpowiedz #21 : Kwietnia 16, 2016, 08:05:52 »

Jeśli Rada nie zacznie działać statutowo i nie zacznie hodowców traktować poważnie to długiej przyszłości PFO nie wróżę.
Wg mnie RF ma traktować poważnie Delegatów i stowarzyszenia. Hodowców poważnie to stowarzyszenia powinny traktować. Czyli hodowcy powinni traktować poważnie sami siebie. Od tego trzeba zacząć.

wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk
Wiadomoci: 1 676

« Odpowiedz #22 : Kwietnia 16, 2016, 09:16:24 »

Małe stowarzyszenia zatrzymały się w rozwoju.Jedyną szansą na jego kontynuowanie,jaką ja widzę,to otwieranie oddziałów,na wzór PZHKiPE.

dumny i blady hodowca harceńskich,szlachetnych turkotów
yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski

« Odpowiedz #23 : Kwietnia 16, 2016, 09:29:49 »

Słaby wzór... Póki co polityka "oddziałowa" PZHKiPE jest owiana mgłą niejasności...

ZBYSZEK O710
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 166

« Odpowiedz #24 : Kwietnia 16, 2016, 09:49:45 »

Traktowanie Delegatów:
Była Rada i obecna Rada,bo to nie jest całkiem nowa Rada,tak traktuje Delegatów.W 2014 na WZD gdy zaczęło się Walne od razu zaproponowano Uchwałę Nr.1 w sprawie zmiany regulaminu WZD.Rada jej członkowie z góry wiedzieli że Delegaci to impertynęci i nie znają zasad współżycia społecznego.A więc władza w tym przypadku Przewodniczący decyduje takich Delegatów usunięcie ze sali obrad WZD.
Uchwała Nr.1/2014 z dnia 30marca 2014r.

ZBYSZEK O710
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 166

« Odpowiedz #25 : Kwietnia 16, 2016, 11:50:45 »

Traktowanie Stowarzyszeń i ich Delegatów:
Data 8 lipca 2014 wpis sekretarz RF PFO Henryk Chojnacki na moją skrzynke e-mail,
Na podstawie zgłoszenia{skargi} do mnie o bezpodstawnej fali oskarżeń Rady Federacji PFO przez Zbyszek 0710 ,osoba zobowiązała mnie {nie podano która to osoba z PFO} do uzyskania od mojego Stowarzyszenia sprawozdania finansowe z lat 2011,2012,2013 i przesłano na jego prywatny adres e-mail,więc wnoszę przysłania sprawozdań na mój odres e-mail prywatny.
podpisał Henryk Chojnacki -sekretarz PFO
Tak Rada Federacji współpracowała ze stowarzyszeniami.
Ciekawy temat sprawozdania stowarzyszenia na prywatne e-mail,i od kiedy Rada Federacji sprawdza sprawozdania Stowarzyszeń.
To jest obraz pracy RADY FEDERACJI  PFO ze Stowarzyszeniami.

yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski

« Odpowiedz #26 : Kwietnia 17, 2016, 12:10:01 »

no jeszcze coś! dawaj! Buziak

wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk

« Odpowiedz #27 : Kwietnia 17, 2016, 07:12:44 »

Słaby wzór... Póki co polityka "oddziałowa" PZHKiPE jest owiana mgłą niejasności...
Ale przez to,że są te oddziały,klub jest tak liczny.

wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk

« Odpowiedz #28 : Kwietnia 17, 2016, 07:15:20 »

Traktowanie Stowarzyszeń i ich Delegatów:
Data 8 lipca 2014 wpis sekretarz RF PFO Henryk Chojnacki na moją skrzynke e-mail,
Na podstawie zgłoszenia{skargi} do mnie o bezpodstawnej fali oskarżeń Rady Federacji PFO przez Zbyszek 0710 ,osoba zobowiązała mnie {nie podano która to osoba z PFO} do uzyskania od mojego Stowarzyszenia sprawozdania finansowe z lat 2011,2012,2013 i przesłano na jego prywatny adres e-mail,więc wnoszę przysłania sprawozdań na mój odres e-mail prywatny.
podpisał Henryk Chojnacki -sekretarz PFO
Tak Rada Federacji współpracowała ze stowarzyszeniami.
Ciekawy temat sprawozdania stowarzyszenia na prywatne e-mail,i od kiedy Rada Federacji sprawdza sprawozdania Stowarzyszeń.
To jest obraz pracy RADY FEDERACJI  PFO ze Stowarzyszeniami.

Na szczęście nastał rok 2016,jakieś 4 miesiące wstecz.I 17 dni Duy umiech

LaKi
Uczeń2
Użytkownik
**

Wiadomoci: 541

« Odpowiedz #29 : Kwietnia 17, 2016, 07:55:00 »

Sądziłem, że po Walnym coś zmieni się na lepsze, a tu nici. Lepiej nie jest, ale zapewne jest i będzie śmieszniej! PFO dalej robi sobie farsę z hodowców.

§ 46 pkt 2 jeszcze ciepły statut PFO stanowi:
W przypadku ustąpienia, wykluczenia lub śmierci Prezydenta jego obowiązki przejmuje Wiceprezydent do Spraw Hodowlanych, a gdy jest to niemożliwe to Wiceprezydent do Spraw Organizacyjnych.

Tymczasem na stronie PFO czytamy:
W niedzielę 10 kwietnia 2016 roku w siedzibie PFO odbyło się posiedzenie Rady Federacji.
W posiedzeniu uczestniczyli:
1. Mariusz Herich – Wiceprezydent ds. organizacyjnych
2. Artur Kupczak – Skarbnik
3. Łukasz Wejman – członek
4. Jerzy Kozik – członek
Posiedzeniu przewodniczył pełniący obowiązki prezydenta Mariusz Herich.
Z racji tego, iż do Rady zostało powołanych dwóch nowych członków zostały przydzielone następujące funkcje zgodnie z zapisami statutowymi:
1. Mariusz Herich pozostał Wiceprezydentem ds. organizacyjnych
2. Artur Kupczak pozostał Skarbnikiem
3. Łukasz Wejman został wybrany Wiceprezydentem ds. Hodowlanych
4. Jerzy Kozik został wybrany Sekretarzem.
Zgodnie z powyższym nowym pełniącym obowiązki prezydenta został Wiceprezydent ds. Hodowlanych – Łukasz Wejman.

Statut PFO nie przewiduje karuzeli stanowisk. Zatem należy postawić sobie pytanie czy Mariusz Herich ustąpił z pracy w Radzie Federacji, czy został wykluczony? Tylko te dwie sytuacje mogą według statutu prowadzić do zmiany na stanowisku Prezydenta.

Mariusz Herich przedstawił nowy wzór wniosku o nadanie/wykreślenie CIH oraz migrację pomiędzy stowarzyszeniami. Wniosek jest dwustronicowy co zmniejszy „papierologię”, a stowarzyszeniom oraz Radzie Federacji ułatwi archiwizację tego dokumentu.
Fajnie, tylko czy Rada wie, że kilka dni temu ustaliła:
Rada Federacji PFO ogłasza zmianę terminów zamawiania obrączek w 2016 roku.
III termin - z 30.04.2016 r. na 20.04.2016 r.
?
i niektóre stowarzyszenia mają jeszcze wypełnione stare wnioski. Nie ma już czasu żeby w ciągu 4 dni wszystkie stowarzyszenia rozpoczęły całą procedurę nadawania CIH od nowa. Nie ma żadnego terminu w którym obowiązywały by stare i nowe wnioski? Zatem część hodowców pozostanie bez obrączek dzięki takim dziwnym zarządzeniom.

W związku z rezygnacją Jana Kamińskiego z funkcji prezesa Sekcji Sędziów Rada Federacji postanawia powołać zarządcę komisarycznego, który będzie pełnił obowiązki prezesa SS do czasu walnego zebrania Sekcji Sędziów, które odbędzie się we wrześniu 2016. Na owym zebraniu zostanie powołany nowy prezes SS.

Podobnie jak w przypadku Sekcji Sędziów Rada Federacji powoła zarządcę komisarycznego w sekcji COM, który będzie pełnił obowiązki kierownictwa sekcji do czasu powołania nowego kierownika.

Jeżeli żadne stowarzyszenie do dnia 15 maja nie zgłosi aspiracji na organizację OMP, wtedy Rada Federacji po raz kolejny zorganizuje sama tę imprezę.
Powodzenia!

Rada postanowiła wznowić poszukiwania osoby/osób do sekcji ds. komunikacji społecznej.
Który to już jubileusz poszukiwań obchodzimy?

Dużo uchwał, zero treści!

* PAPUGA Kto decyduje, kto czym się zajmuje w Radzie?? Hodowca który się nie podpisuje czy członkowie rady?? Takie decyzje zapadły ja się z nimi pogodziłem. Jeśli masz z tym problem masz prawo o tym mówić i pisać, masz też prawo aktywnie włączyć się w działanie RADY! Pracy nie brakuje, jak masz ambicje, masz poparcie delegatów to przypominam że mamy etat PREZYDENTA.

* przedstaw cały problem "skoczków" stowarzyszeniowych to wtedy wszyscy zrozumieją po co zmiana wniosku. Czy ktokolwiek napisał że macie na nowo wypełniać wnioski?? Najpierw dopytaj nim zaczniesz pisać głupoty na forum! Nikt nie zostanie bez obrączek jeśli się zgłosi w terminie, a procedury muszą być zachowane! Do urzędu też musisz przedłożyć wniosek z podpisem a nie tylko wypełnić internetowy formularz.

* Jak zostanie powołany przedstawiciel komisaryczny będziesz o tym wiedział, ponieważ zostanie taka informacja umieszczona na stronie. Nic na siłę i nic na szybko!

* jak wyżej

* człowieku małej wiary, ubolewam że zapał szybko opadł starej gwardii ale liczę że znajdą się chętni do pracy nad kolejnymi OMP

* zdziwisz się bo mamy kandydatów w liczbie mnogiej Jzyk wiec może wreszcie przestaniesz obchodzić miesięcznice Jzyk

W razie potrzeby jestem tu Umiech
pozdrawiam

Strony: 1 [2] 3 4 ... 9   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!