Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 07:16:37 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj poznasz wszystko o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: 1 2 [3] 4 5 ... 9   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Co zrobiła PFO w 2016 roku?  (Przeczytany 41393 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
JK
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Czeczewo
Wiadomoci: 164

« Odpowiedz #30 : Kwietnia 17, 2016, 09:03:42 »

Laki, po co Ty odpowiadasz na takie zarzuty. Przecież o to chodzi przedmówcy, aby denerwować. Trzeba ignorować. Dalej nie chcę się rozwodzić na ten temat, ale weź sobie tę radę do serca. Sam z sobą nie będzie dyskutował nie mając "pożywki"

papuga
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 409

« Odpowiedz #31 : Kwietnia 22, 2016, 09:45:51 »

Póki co polityka "oddziałowa" PZHKiPE jest owiana mgłą niejasności...
O jaką mgłę niejasności chodzi, bo temat wydaje się ciekawy.

§ 46 pkt 2 jeszcze ciepły statut PFO stanowi:
W przypadku ustąpienia, wykluczenia lub śmierci Prezydenta jego obowiązki przejmuje Wiceprezydent do Spraw Hodowlanych, a gdy jest to niemożliwe to Wiceprezydent do Spraw Organizacyjnych.

Tymczasem na stronie PFO czytamy:
W niedzielę 10 kwietnia 2016 roku w siedzibie PFO odbyło się posiedzenie Rady Federacji.
W posiedzeniu uczestniczyli:
1. Mariusz Herich – Wiceprezydent ds. organizacyjnych
2. Artur Kupczak – Skarbnik
3. Łukasz Wejman – członek
4. Jerzy Kozik – członek
Posiedzeniu przewodniczył pełniący obowiązki prezydenta Mariusz Herich.
Z racji tego, iż do Rady zostało powołanych dwóch nowych członków zostały przydzielone następujące funkcje zgodnie z zapisami statutowymi:
1. Mariusz Herich pozostał Wiceprezydentem ds. organizacyjnych
2. Artur Kupczak pozostał Skarbnikiem
3. Łukasz Wejman został wybrany Wiceprezydentem ds. Hodowlanych
4. Jerzy Kozik został wybrany Sekretarzem.
Zgodnie z powyższym nowym pełniącym obowiązki prezydenta został Wiceprezydent ds. Hodowlanych – Łukasz Wejman.

Statut PFO nie przewiduje karuzeli stanowisk. Zatem należy postawić sobie pytanie czy Mariusz Herich ustąpił z pracy w Radzie Federacji, czy został wykluczony? Tylko te dwie sytuacje mogą według statutu prowadzić do zmiany na stanowisku Prezydenta.
To jest najbardziej istotna rzecz dla hodowców!
W jaki sposób doszło do objęcia stanowiska Prezydenta przez Łukasza Wejmana? Nie da się uciec od poważnej odpowiedzi na to pytanie!
Jako Rada omijacie postanowienia statutu i wymagacie poważnego podejścia hodowców do współpracy z PFO. Żaden poważny hodowca nie będzie współpracował w Radą.

Jak zostanie powołany przedstawiciel komisaryczny będziesz o tym wiedział, ponieważ zostanie taka informacja umieszczona na stronie. Nic na siłę i nic na szybko!
Na razie to podobnie, jak Wy, nie widzę chętnego kandydata. Ludzie boją się zaufać Radzie, która działa łamiąc postanowienia własnego statutu. Coś musicie z tym zrobić! I to szybko, bo czas leci. Rozmawiałem z kilkoma sędziami i nie zostawili na Was suchej nitki. Także zadanie macie na wczoraj do wykonania. Na wortalu można pisać, że nic na siłę i nic na szybko, ale im dłużej będziecie zwlekać tym gorsza będzie Wasza pozycja i gorsze każde rozwiązanie, na które się zdecydujecie.

Kolejny nonsens to nowy wzór o wniosku o nadanie CIH:
Mariusz Herich przedstawił nowy wzór wniosku o nadanie/wykreślenie CIH oraz migrację pomiędzy stowarzyszeniami. Wniosek jest dwustronicowy co zmniejszy „papierologię”, a stowarzyszeniom oraz Radzie Federacji ułatwi archiwizację tego dokumentu. Nowy wzór wniosku został przyjęty przez wszystkich członków Rady.
Pierwsza strona wniosku zawiera wszystkie niezbędne dane, wraz z podpisem hodowcy i prezesa stowarzyszenia. Drugą stronę otrzymuje hodowca podpisujący wniosek. Pierwsza strona powinna być dostarczona do PFO w wersji elektronicznej (skan, zdjęcie) na adres cih@pfo.info.pl, a oryginał powinien być przechowywany w stowarzyszeniu.

Papierologię to Wy sami tworzycie. Podmieniliście formularze wniosków na swojej stronie i myślicie, że jest cacy! A nie jest! Musicie ustalić przepis, który wprowadził poprzedni wniosek, unieważnić go i wprowadzić inny przepis (np. Uchwałę Rady Federacji), który wprowadzi obecny wzór wniosku. Sama podmiana wniosku do niczego dobrego nie prowadzi.

papuga
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #32 : Maja 15, 2016, 05:07:59 »

Mistrzostwa Polski 2016 odbędą się w Czeladzi, według dotychczasowych zasad. Tylko kanarki harceńskie będą mieć osobne mistrzostwa w Poznaniu.

yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski
Tytuły: Hodowca Roku 2014
Wiadomoci: 1 984

« Odpowiedz #33 : Maja 15, 2016, 08:12:54 »

papuga: raport na kilkadziesiąt stron, a Ty tylko tyle potrafisz skomentować? Oczekiwałem dłuższych wywodów... Szczerze mówiąc: zawiodłem się...

RNA07TE
Uczeń2
Użytkownik
**

Tytuły: Hodowca Roku 2013 i 2015
Wiadomoci: 935

« Odpowiedz #34 : Maja 15, 2016, 09:54:25 »

YOTAN Twoj cynizm zaczyna byc dla mnie nudny. Popatrz czasem na czyjes posty bez cenzury PFO.

wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk
Wiadomoci: 1 676

« Odpowiedz #35 : Maja 16, 2016, 12:46:37 »

Mistrzostwa Polski 2016 odbędą się w Czeladzi, według dotychczasowych zasad. Tylko kanarki harceńskie będą mieć osobne mistrzostwa w Poznaniu.
A PP PZHKiPE kanarków śpiewających w Opolu.Trzeba się będzie z ptakami najeździć.

dumny i blady hodowca harceńskich,szlachetnych turkotów
Gregorov
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Ruda Śląska
Tytuły: Hodowca Roku 2016
Wiadomoci: 346

Kanarki harceńskie

« Odpowiedz #36 : Maja 16, 2016, 08:32:22 »

Są już jakieś konkretne terminy dla harcenów?

Sygnum (CIH) C-060
PZHKiPE oddział KNURÓW
PFO CSO klub Radzionków
yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski
Tytuły: Hodowca Roku 2014
Wiadomoci: 1 984

« Odpowiedz #37 : Maja 16, 2016, 12:09:01 »

YOTAN Twoj cynizm zaczyna byc dla mnie nudny. Popatrz czasem na czyjes posty bez cenzury PFO.
To nie cynizm. Na prawdę czekałem na szeroki komentarz papugi do Protokołu z WZD PFO.
Więc to chyba Ty musisz zmienić okulary na te bez szkieł PFO Buziak

Tylko kanarki harceńskie będą mieć osobne mistrzostwa
Nie "Tylko" i nie "harceńskie", a "śpiewające"!

papuga
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #38 : Czerwca 22, 2016, 09:49:38 »

Pan Prezydent PFO zwołał na 25.06.2016 r. zebranie Sekcji Sędziów. Czy Prezydent ma do tego jakieś prawo? Dlaczego nie opiera się na obowiązujących przepisach ale, jak miało to miejsce niejednokrotnie w przeszłości, łamie prawo.

Zastanawiam się jakie będą następstwa tej decyzji. Ale poczekamy zobaczymy. Lepiej to nie będzie, ale zapewne śmieszniej.

wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk

« Odpowiedz #39 : Czerwca 23, 2016, 07:45:59 »

na walnym nie dostrzegłem Twojej aktywności  Duy umiech

papuga
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #40 : Sierpnia 09, 2016, 11:15:06 »

Co to znów się wydarzyło w PFO? Docierają do mnie jakieś listy otwarte. Delegaci, sędziowie i Rada Federacji znów nie mogą się dogadać ze sobą. Całe to towarzystwo zupełnie nie dorosło do tego, by kierować stowarzyszeniem i rozwijać hodowlę ptaków egzotycznych w Polsce. Wstyd mi za Was!

wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk

« Odpowiedz #41 : Sierpnia 10, 2016, 08:42:39 »

Jakieś,ktoś,kiedyś,gdzieś...
Chodzi Ci o stronę Janka?
Hodowcy chcą absurdalnych wręcz zapisów.I żeby hostessy topless roznosiły drinki ze słomką i parasolką(to akurat jest ok).A ja coś widzę,że ściemniają,bo nie potrafią przygotować ptaków na dwa dni konkursu.
Czasem wydaje mi się,że łatwiej dogadać się z samicą homo sapiens w początku cyklu...

papuga
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #42 : Sierpnia 11, 2016, 11:24:07 »

Oto przyczyny całej awantury: ktoś nie czytał emaila, ktoś nie wysłał sms, ktoś wypomniał, że pracuje w Radzie Federacji za darmo, ktoś zaczął prace nad porządnym Regulamin OMP, ktoś blokuje zamieszczanie ważnych informacji na stronie PFO, ponoć też strona internetowa pshae-aves.pl komuś nie przypadła do gustu. Najciekawsze jest to, że dawni przyjaciele stali się wrogami! Ogarnijcie się Państwo trochę! Jeśli chcecie prowadzić swoje małe wojenki i nie chcecie pracować w PFO, to zwołajcie Walne Delegatów i podajcie się do dymisji.

wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk

« Odpowiedz #43 : Sierpnia 13, 2016, 09:44:03 »

Tak się kończy wpuszczanie czerwonej zarazy do władzy.Całkowicie popieram działania i tekst regulaminu kol.Zdzisława Mikuły.
Nie dziwi mnie irytacja rzeczonego,gdy narobił się chłop,a przylazł ubek i próbuje mu zabrać zasługi i należne uznanie.
Mamy do czynienia ze sporem wieloletniego sędziego OMJ,wicemistrza świata,człowieka honorowego,nakierowanego na progres i dostrzegającego potencjał drzemiący w nas z byłym funkcjonariuszem bezpieki...
Czy moi koledzy są ślepi,czy przyzwyczajeni do prania głów?A może przestraszeni?A ja się nie boję i będę stał murem za kolegą(dumny jestem z tego koleżeństwa)Zdzisławem.
Po łikendzie wrzucę tekst regulaminu przez zmianami pana przedstawiciela związku zawodowego(o ironio)kanarkarzy.
Nie chce mi się nawet o tym pisać...jak można dać się tak omamić...dorośli ludzie...pomalujmy harceny na czerwono i z sierpem i ku**a młotem na plecach...

papuga
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #44 : Wrzenia 03, 2016, 02:24:32 »

Rada Federacji PFO zaspała z akcją zamawiania obrączek. Z moich ustaleń z Radą Federacji wynika, że hodowcy muszą się liczyć ze wzrostem cen obrączek i krótkim terminem zamówień.

Strony: 1 2 [3] 4 5 ... 9   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!