Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 08, 2025, 04:46:11 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj pogłębisz swą wiedzę o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 9   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Co zrobiła PFO w 2016 roku?  (Przeczytany 41408 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk
Wiadomoci: 1 676

« Odpowiedz #60 : Padziernika 23, 2016, 10:00:55 »

I niech odpowiedzą sobie na pytanie, dlaczego drożeje ser, kiełbasa, paliwo, papierosy i sprzęt elektroniczny. I euro też.
Mają rozmach skur...

dumny i blady hodowca harceńskich,szlachetnych turkotów
papuga
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 409

« Odpowiedz #61 : Padziernika 27, 2016, 05:41:29 »

wloczykij, yotan ja Wam nie bronię! Płaćcie sobie i po 1,50 zł, po 2 zł albo po 5 zł za obrączkę 2,9 zamawianą w PFO. Stać Was! Skoro jesteście zadowoleni z jakości i ceny takiej obrączki, to wszystko OK!. Ja zrobiłem tak na szybko rozeznanie wśród hodowców i znalazłem hodowców, którzy kupują takie same obrączki po 70 gr i jeszcze w dodatku otrzymują fakturę. A czy PFO jest w stanie wystawić hodowcy fakturę?
Z moich obserwacji wynika, że coraz więcej hodowców kupuje obrączki samodzielnie, bo dla nich te obrączki z PFO są po prostu za drogie. Widziałem takie obrączki i jakość wykonania jest identyczna lub niekiedy lepsza od tych lansowanych przez PFO.
Dlaczego w Czechach, w Niemczech, na Słowacji ceny obrączek od wielu lat są na niezmienionym poziomie, a w PFO corocznie obrączki drożeją? Tłumaczcie sobie to drożejącą kiełbasą i papierosami, ale nie oszukujcie innych! W Polsce mamy deflację od kilku lat!

wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk

« Odpowiedz #62 : Padziernika 27, 2016, 10:54:18 »

papuga,ja Cię chłopie naprawdę lubię i szanuję.Raz w życiu z Tobą gadałem i wystarczyło mi,żeby Cię ocenić jako inteligentnego i wspaniałego gościa.Piszę to bez żadnej drwiny.Masz pasję,masz wiedzę,to widać,słychać(a z racji zawodu muszę się znać na ludziach).Nie mogę jednak patrzeć,jak czytam te pierdoły.Weź,ku..wa zamów,znajdź,przekonaj,odezwij się na tym walnym.Myślisz,że mnie nie wkurza jakość tych obrączek?Te pomylone,niedodrukowane numery.Mam porównanie z innymi obrączkami i widzę różnicę.Myślę jednak,że obrączki nie są największym problemem PFO.Bardziej mnie boli chociażby obecność w RF SB'eka.Po prostu nie ufam nikomu,kto działał w organizacji,która specjalizowała się w torturowaniu Polaków marzących o wolności.Bardziej mnie martwi,że PFO zamiast zrzeszać,dzieli,służy uprawianiu jakiejś polityki mimo,że to tylko klub zrzeszający hodowców ładnych ptaszków.Że nie ma sezonu sportowego dla harcenów,że Łabaj urządza w prasie jakieś nagonki,że mamy zamiast miliona możliwości,miliony zakazów,nakazów wymyślonych przez kretynów i musimy się ich trzymać.Że więcej rzeczy nam nie wolno,niż wolno.Bo wymyślili to hodowcy.Po co?Po co sobie robić pod górkę?Bo jakiś wszechwiedzący idiota ma widzimisię i pisze zdu...ny statut.Sam z resztą wiesz,że wiele jest błędów popełnionych przez kolejne władze PFO.Teraz każdy następny zarząd zaczyna od zanurzenia się powyżej nosa w gó..no i kombinuje,jak się z tego wygrzebać.I obrączki,moim zdaniem,są najmniej istotne w tym całym szambie.Może nie najmniej,ale najbardziej istotne na pewno nie są.Wyluzuj się,ogarnij i zacznij kombinować,jak to naprawić.Satyrą,żartem,wnioskiem ale nie złośliwością.Znam tam paru chłopaków,pogadaj z nimi,pomóż,są naprawdę świetni.Poza jednym,którego nie pozwala mi szanować moja miłość do Polski i jej wspaniałej historii.
I daję Ci plusik "na zachętę".

papuga
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #63 : Padziernika 28, 2016, 10:10:28 »

Istotne, nieistatotne! Zależy jak na to patrzeć. Skoro zamawiając 100 szt. obrączek można je normalnie kupić w Polsce za 70 zł i otrzymać fakturę, a wytwórca na tym jeszcze zarabia, to zapewne kupując tysiące obrączek można jeszcze wynegocjować korzystniejszą cenę. Zastanawia mnie po co Rada Federacji drenuje hodowcom portfele? Robi tak dla hecy czy ma w tym jakiś interes?

Teraz każdy następny zarząd zaczyna od zanurzenia się powyżej nosa w gó..no i kombinuje,jak się z tego wygrzebać.
Interesujące spostrzeżenie! Wygląda na to, że obecna Rada Federacji już wyczerpała swoje możliwości działania i teraz może być już tylko gorzej i gorzej. Sam miałem nadzieje, że coś się zmieni, ale widzę, że byłem mocno naiwny. Rada Federacji ciągnie mocno w dół całą polską hodowlę. W bieżącym tylko roku do mojego stowarzyszenia wstąpiło 12 osób z Polski. Czy sam ten fakt nie powinien być zastanawiający dla Rady Federacji? Wiem, że Rada Federacji utrudnia stowarzyszeniom uzyskiwanie CIH-ów dla nowych hodowców. Wnioski o nadanie CIH-ów rozpatruje miesiącami. Czy ktoś mnie może uświadomić jaki ma w tym interes?
Ogólnie to ciężkie są nawet kontakty z Radą. Dawno już zaprzestali odbierać telefony od hodowców. Każda sprawa związana z PFO kuleje: obrączki, CIH-y, sędziowie, OMP, regulaminy wystaw, platforma. Każda sprawa to większe bagno! Nawet nie to, że nie ma postępu, ale mam wrażenie, że się cofamy i to w coraz szybszym tempie. Na dobrą sprawę to nawet nie wiadomo jaki jest skład Rady Federacji. Prezydent Wejman utrzymuje, że nie jest prezydentem, Prezydent Herich najpierw zrezygnował z prezydentury na rzecz Wejmana, a potem jeszcze pisał do hodowców dziwne rezygnacje, Prezes Kamiński najpierw zrezygnował ze swej funkcji, potem proszony przez Prezydenta Wejmana przyjął ponownie funkcję Prezesa, tyle tylko, że nie na regulaminowym zebraniu. Ludzie ogarnijcie się! Czy takie PFO jest Wam w ogóle do czegoś potrzebne? Co Wy  macie z tego, że PFO żeruje na Waszych składkach? Czy jesteście zadowoleni z działań PFO w 2016 roku?

wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk

« Odpowiedz #64 : Padziernika 28, 2016, 11:50:30 »

A co byś chciał,żeby się zmieniło?Masz kontakt na tańsze i lepsze obrączki?To podaj.Ciekawi mnie, ile za sztukę płaci RNA07TE?
Papuga,masz pomysł,masz możliwości,działaj.Ja naprawdę nie wiem,czego Ty chcesz.O fakturę Ci chodzi?A Ty w ogóle jesteś w jakimś polskim stowarzyszeniu,czy nie?Bo tak mieszać w cudzym garze...średnie.No nie do końca Cię ogarniam.Że niby kto i co ukradł/zdefraudował?Kto i jaki ma w czym interes?Pisz konkretnie,bo gadasz jak Swetru.

RNA07TE
Uczeń2
Użytkownik
**

Tytuły: Hodowca Roku 2013 i 2015
Wiadomoci: 935

« Odpowiedz #65 : Padziernika 28, 2016, 12:04:29 »

Za obraczki typu B,Y,A place 0,35 centa.
Typu B mam na mysli dla kanarkow kolorowych  i sa one o diametrze 2,9 w Polsce, bo we Wloszech od 2017 diametr ten zostal zmieniony.

wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk

« Odpowiedz #66 : Padziernika 28, 2016, 12:13:16 »

Czyli po jakieś 1,50 pln.A tu o 90 groszy zadyma i jeszcze fakturę mu daj.papuga,widzisz to?Masz zapytanie jeszcze jakieś?

wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk

« Odpowiedz #67 : Padziernika 28, 2016, 12:14:11 »

Da się tu coś ukraść?ja wiem,że Polak potrafi,ale bez jaj...

yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski
Tytuły: Hodowca Roku 2014
Wiadomoci: 1 984

« Odpowiedz #68 : Padziernika 28, 2016, 01:49:23 »

Nie dziwię się hodowcom, że zapisują się do zagranicznych stowarzyszeń. Sam też dojrzałem do tej decyzji, planuję to zrobić w najbliższym czasie. Jednak nie ze względu na cenę obrączek, nie z powodu nazwisk, ani z powodu chęci wywołania zazdrości u "kolegów", tylko po prostu dlatego, że polskie stowarzyszenia, żadne, nie jest w stanie zapewnić mi odpowiedniego materiału hodowlanego. Bez urazy, ale w Polsce nie kupię satysfakcjonującej mnie amadyny wspaniałej. Sprowadziliśmy polską hodowlę do parteru, niżej już się chyba nie da. I nie obarczajcie za to broń Boże winą PFO: sami jesteście/jesteśmy sobie winni. I powód tego jest równie błachy, jak powód, dla którego jeden czy drugi zamawiają obrączki przez internet: kasa, kasa, kasa, kasa! KASA! Dla zaoszczędzonego grosika Polak własną matkę do burdelu sprzeda!
A co do cen obrączek, to nie dramatyzujmy, nie jest to powalający koszt. Ściąganie zza granicy nie byłoby wiele tańsze. Wystawianie faktur pojedynczemu hodowcy? - bzdura. Ostatnio próbowałem kupić profile aluminiowe, znalazłem takie, które mi odpowiadają i dzwonię do firmy - a oni na to: tylko hurtownikom. Tłumaczę więc, że mam działalność gospodarczą, NIP itd. Już wydawało się, że się dogadam, aż doszliśmy do ilości, którą potrzebuję - i znowu: nie! Dwóch sztuk nie sprzedadzą. Więc nie tylko z obrączkami jest tak "źle".
Nie zgodzę się, że PFO dzieli. Sami się dzielimy i jedni drugim podkładamy pod nogi kłody. Nie wiem, czym jest to spowodowane, ale nie ważni są koledzy, nie ważne jest dobro ptaka, nie ważna jest idea kiedy w grę wchodzi osobista ambicja hodowcy... Przy takim podejściu ani PFO, ani nic/nikt inny nie zespoli środowiska hodowców, bo ono samo się nie da. Daleko szukać nie muszę - widzę to chociażby u siebie w oddziale.
Zamiast skupiać się, czyje nazwisko jest na pierwszym, a czyje na drugim miejscu, zamiast domagać się faktur za obrączki, zamiast przeróżnych oskarżeń i insynuacji lepiej skupić się na tym, żeby było lepiej. papuga, wydajesz się być mądrym gościem, wykorzystaj swoją wiedzę i zapał inaczej: ukierunkuj je na pomaganie, a nie szkodzenie. Ludzi tacy jak Ty są bardzo potrzebni, ale do pomocy.

wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk

« Odpowiedz #69 : Padziernika 28, 2016, 02:54:39 »

Dobrze,że przynajmniej nie słyszę, że za ten syf odpowiadają hodowcy harcenów.

RNA07TE
Uczeń2
Użytkownik
**

Tytuły: Hodowca Roku 2013 i 2015
Wiadomoci: 935

« Odpowiedz #70 : Padziernika 28, 2016, 10:17:19 »

Nie rozumiem co ma zapisanie sie do zagranicznego zwiazku z zapewnieniem odpowiedniego materialu hodowlanego. YOTAN daj namiary na taki zwiazek bo potrzebuje kilka samic intensywnych. Duy umiech

wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk

« Odpowiedz #71 : Padziernika 28, 2016, 10:28:01 »

To akurat jest wina Tuska

klapuch
Mariusz Herich-H013
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Katowice
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 2 068

http://glostery.katowice.pl

« Odpowiedz #72 : Padziernika 31, 2016, 12:45:47 »

Prezydent Herich najpierw zrezygnował z prezydentury na rzecz Wejmana, a potem jeszcze pisał do hodowców dziwne rezygnacje,

Nie odzywam się, ale piszesz o mnie po nazwisku.
Powiem krótko: kłamiesz.

wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk

« Odpowiedz #73 : Padziernika 31, 2016, 02:41:06 »

Hola,hola!Ja też czytałem jakiś Twój list o rezygnacji z pełnionych funkcji,z przeprosinami za pozostawienie kolegów samych z problemami.Czy jakoś tak.

papuga
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #74 : Listopada 04, 2016, 05:17:19 »

Po raz kolejny Rada Federacji wykazuje się publicznie nieznajomością swego statutu zwołując Nadzwyczajne Walne w celu wyboru prezydenta Rady Federacji. Panowie przeczytajcie wreszcie swój zakichany statut.

Strony: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 9   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!