Możliwe że podczas walnego się coś zmieni.
RF PFO to nie wszystko, jednak oni mają ludzi / sekcje które mogą być odpowiedzialne za daną część OMP.
Jeśli RF zaczęła by przygotowania do OMP w styczniu a nie w lipcu to może było by inaczej, jednak obecny skład PFO nie wykazuje odrobiny chęci sprawdzenia jakiegoś planu.
Myślę że nie wiele się można spodziewać, ponieważ nawet wewnątrz RF się nie układa, skoro RF nie działa jak dobry team to nie ma na co liczyć.
Tekst który wstawił yotan, czytałem już kilka dni temu, takich osobników którzy pomagają do momentu oceny ich ptaków nie brakuje. Tak samo mieliśmy w związku hodowców gołębi, jak się gołębie hodowcy znalazły w kosztu to sruuuu i koleś zniknął. Fakt, że na drugi dzień dostał bury od wszystkich, i potem było już lepiej, ale na OMP jest inaczej.
Organizator OMP boi się odezwać, nie wspominając już o wyciągnięciu konsekwencji co do palących i pijących, jednak co on może skoro regulaminy są do bani?? Mają cały rok i przez ten czas 2-3 osoby nie mogą opracować konkretnego regulaminu?
Od przyszłego tygodnia mamy już luty, a podsumowania OMP jak nie ma tak nie ma. RF postanowiła jedynie opublikować kilka zdań odnośnie uwag z OMP i coś z sekcji CITES.
Co zatem RF robi? liczy zyski z OPM?

mam nadzieję że po nadchodzącym walnym zmieni się zarząd a PFO w końcu zacznie funkcjonować na wysokim poziomi którego nie będziemy się musieli wstydzić.