yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik
Solec Kujawski
Tytuły: Hodowca Roku 2014
|
|
« Odpowiedz #45 : Marzec 08, 2016, 09:54:50 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
papuga
Uczeń1
Nowy użytkownik
|
|
« Odpowiedz #46 : Marzec 08, 2016, 01:56:38 » |
|
§ 46. 1. W razie ustąpienia, wykluczenia lub śmierci któregoś z członków Rady, Rada ma prawo uzupełnić swój skład osobą spośród delegatów na Walne Zebranie Delegatów. Zakres kooptacji nie może przekraczać trzech członków Rady. Osoby dokooptowane sprawują powierzoną im funkcję do najbliższego Walnego Zebrania Delegatów, które zatwierdza lub odrzuca zmiany dokonane w składzie W tym zapisie chodzi o Radę. Przykładowo rezygnuje Prezydent z dalszej pracy w Radzie, to jego obowiązki przejmuje Wiceprezydent do Spraw Hodowlanych i Rada może powołać do swego składu np. na wakatujące stanowisko Wiceprezydenta do Spraw Hodowlanych jakiegoś delegata na Walne. I tak oto Rada trwa do kolejnego Walnego. Póki co taki przypadek nie ma miejsca.
|
|
|
|
|
|
|
Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
Łódź
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
|
|
« Odpowiedz #47 : Marzec 08, 2016, 05:05:01 » |
|
Coś dziwnego dzieje się z informacją o Walnym. Dziś zniknęła ze strony PFO informacja o zwołaniu Walnego. Coś się zmieniło w kwestii zebrania?
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
Górny Śląsk
|
|
« Odpowiedz #48 : Marzec 08, 2016, 06:45:51 » |
|
|
|
|
|
dumny i blady hodowca harceńskich,szlachetnych turkotów
|
|
|
DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik
Katowice/Manchester.
|
|
« Odpowiedz #49 : Marzec 12, 2016, 05:37:48 » |
|
można przedłużyć agonię, działając z naruszeniem zasad statutowych. Wyjaśnisz proszę? I kto wg Ciebie chciałby powoływać nową strukturę, i do tego jeszcze być jej szefem? Bo ja nie widzę kandydata... Stworzenie nowej organizacji było by nawet dobrym rozwiązaniem, tylko czy i tam prędzej czy później nie będzie tak jak jest teraz w PFO? Przecież nie chodzi o to aby w nowej organizacji było miejsce dla kolegów ale dla wszystkich stowarzyszeń z całej PL, a wtedy zarząd i sekcje będą się składały z hodowców z różnych stowarzyszeń no chyba że zrobi się od górne ''zasady'' i wszyscy który będą chcieli być w organizacji na to przystaną - to oczywiście jest wątpliwe. Myślę że należało by dalej pracować nad PFO ale do tego jest potrzebna odpowiednia osoba która wybierze sobie zaufanych i sprawdzonych ludzi do współpracy. Jak by nie było to jedno jest pewne. Jak napisał yotan, trzeba rozmawiać z każdym! I PFO powinno też tak robić.
|
|
|
|
|
|
|
DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik
Katowice/Manchester.
|
|
« Odpowiedz #50 : Marzec 12, 2016, 05:47:17 » |
|
Coś dziwnego dzieje się z informacją o Walnym. Dziś zniknęła ze strony PFO informacja o zwołaniu Walnego. Coś się zmieniło w kwestii zebrania?
Nie dość że na stronie PFO jest mało informacji a jak już są to artykuły zaczynają się od tego że ''jest źle bo ludzie z pewnego wortalu coś tam piszą ... '' Nie dziwi mnie fakt ze ktoś skasował informacje na temat Walnego, bo zaczęła się dyskusja na jego temat oraz nad planem Walnego. Lenistwo sięgnęło zenitu ponieważ nawet nie chciało się napisać podsumowania na temat OMP 2015. Statut PFO też powinien zostać poprawiony w taki sposób aby paragrafy na wzajem sobie nie przeczyły. Sprawa nie jest trudna, wystarczy się do tego przyłożyć odpowiednio wcześnie a projekt nowego statutu przesłać do stowarzyszeń aby mogli się przygotować do tego i być gotowym do dyskusji na Walnym. Na to musi być czas, bo to są ważne rzeczy do których będą się wszyscy odnosić.
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
Górny Śląsk
|
|
« Odpowiedz #51 : Marzec 12, 2016, 09:31:47 » |
|
A ja myślę,że to dlatego,że trzeba wymyslić,jak tu Justynę wcisnąć na stanowisko prezydenta. A ponieważ nie ma mandatu delegata PZHKiPE,nie ma prawa być prezydentem.Założę się,że będzie próba zmiany statutu.
|
|
|
|
|
|
|
papuga
Uczeń1
Nowy użytkownik
|
|
« Odpowiedz #52 : Marzec 19, 2016, 08:44:03 » |
|
Zdaje się, że po Justynce już wszystko pozamiatane! Szukajcie nowych kandydatów!
|
|
|
|
|
|
|
Lukas
Redaktor
Użytkownik
Lasocice/Nysa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Z066
|
|
« Odpowiedz #53 : Marzec 19, 2016, 09:26:19 » |
|
Zdaje się, że po Justynce już wszystko pozamiatane! Szukajcie nowych kandydatów!
Słyszałem o innych. A możesz rozwinąć co na ten temat wiesz ?
|
|
|
|
|
|
|
DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik
Katowice/Manchester.
|
|
« Odpowiedz #54 : Marzec 19, 2016, 09:32:09 » |
|
A ponieważ nie ma mandatu delegata PZHKiPE,nie ma prawa być prezydentem.
Bzdura na kółkach. I to jest właśnie ten cały burdel, ponieważ nikt po za delegatami nie może kandydować i przez to wybiera się RF z tego samego grona przez pewien czas. Niestety nie ma czasu aby czekać aż ktoś odpowiedni zostanie delegatem i go wybiorą.
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
Górny Śląsk
|
|
« Odpowiedz #55 : Marzec 19, 2016, 09:45:57 » |
|
Słyszałem o innych. A możesz rozwinąć co na ten temat wiesz ? A o kim?Jak ktoś chce kandydować,chyba nie kryje się,tylko szuka poparcia,nie?Wolałbym mieć to przemyślane, zanim podniosę rękę.
|
|
|
|
|
|
|
Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
Łódź
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
|
|
« Odpowiedz #56 : Marzec 20, 2016, 04:06:24 » |
|
Wprawdzie nie jestem jakimś wieloletnim hodowcom, ale odkąd pamiętam, to wszyscy kandydaci do Rady ujawniali się w ostatniej chwili. Czy to dobre posunięcie? W każdym razie lepiej późno niż wcale.
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
Górny Śląsk
|
|
« Odpowiedz #57 : Marzec 20, 2016, 04:33:22 » |
|
Rozumiem,że to pytanie retoryczne?
|
|
|
|
|
|
|
yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik
Solec Kujawski
Tytuły: Hodowca Roku 2014
|
|
« Odpowiedz #58 : Marzec 22, 2016, 10:58:17 » |
|
Wczytałem się w materiały, które p. Justyna udostępniła na Walnym PZHKiPE. Wg mnie dają dużo do myślenia. Co Ty papuga na te zarzuty?
|
|
|
|
|
|
|
papuga
Uczeń1
Nowy użytkownik
|
|
« Odpowiedz #59 : Marzec 29, 2016, 11:13:09 » |
|
Nie znam treści materiałów, które p. Justyna udostępniła na Walnym PZHKiPE, więc nie mogę się wypowiadać na temat tych zarzutów i nie mam pojęcia czy dają one dużo do myślenia.
|
|
|
|
|
|
|
|