Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 06:54:56 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj znajduje się kopalnia wiedzy o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: [1]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Kanarki o cichym śpiewie  (Przeczytany 8649 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
nadia92
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 21

« : Marca 14, 2016, 10:08:09 »

Witam.
Czy moglibyście polecić mi rasę kanarków które jak najciszej śpiewają i ćwierkają? Chciałabym rozpocząć małą hodowlę. Myślałam o amadynach wspaniałych, jednak od dziecka miałam kanarki i nie zamieniłabym ich na żadne inne ptaki. Zbudowałam już wolierę, lecz na razie mieszkam na stancji i chciałabym żeby współlokatorzy zza ściany nie słyszeli ptaków zwłaszcza rano. Chwilowo mam u siebie kanarki chłopaka i samiczka krzyczy straszliwie. Ja sama nie mogę spać  Mrugnicie

Gregorov
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Ruda Śląska
Tytuły: Hodowca Roku 2016
Wiadomoci: 346

Kanarki harceńskie

« Odpowiedz #1 : Marca 14, 2016, 10:15:13 »

Kanarek harceński  Mrugnicie

Sygnum (CIH) C-060
PZHKiPE oddział KNURÓW
PFO CSO klub Radzionków
wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk
Wiadomoci: 1 676

« Odpowiedz #2 : Marca 14, 2016, 11:17:44 »

tylko harceny Umiech

dumny i blady hodowca harceńskich,szlachetnych turkotów
nadia92
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #3 : Marca 15, 2016, 09:04:45 »

Dziękuję Umiech A czy przy głuchej ciszy rano będzie je słychać w pokoju obok? Zwłaszcza samiczkę, bo przypuszczam, że samiec nie będzie przy niej śpiewać. Byłabym bardzo wdzięczna np. za filmik na którym ktoś mówi normalnym tonem głosu, a w tle słychać samiczkę. Miałabym porównanie Umiech

wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk

« Odpowiedz #4 : Marca 15, 2016, 09:16:13 »

Myślę,że nie będzie ich słychać.Nawet jeśli dojdą do Ciebie jakieś dźwięki,będą ledwo słyszalne.Kanarki harceńskie,nazywane szlachetnymi to naprawdę ciche ptaki  Mrugnicie

yotan
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Solec Kujawski
Tytuły: Hodowca Roku 2014
Wiadomoci: 1 984

« Odpowiedz #5 : Marca 15, 2016, 11:08:24 »

Byłabym bardzo wdzięczna np. za filmik na którym ktoś mówi normalnym tonem głosu, a w tle słychać samiczkę. Miałabym porównanie Umiech
Odsyłam to YOUTUBE

nadia92
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #6 : Marca 19, 2016, 10:13:43 »

Przejrzałam wszystkie filmiki na youtube, ale nie znalazłam takiego na którym widziałabym porównanie jego śpiewu do normalnego tonu głosu. A czy samiczki harceńskie są też bardziej ciche niż np. kolorowe? Bo szczerze powiedziawszy harceńskie kanarki (przynajmniej te najczęściej spotykane - żółte nieintensywne) średnio mi się podobają i chciałabym mieć chociaż śliczną samiczkę, jeśli wydają dźwięki równie głośne Umiech Ewentualnie czy znacie jakiegoś hodowcę kanarków harceńskich kolorowych w województwie lubelskim, podkarpackim lub małopolskim? W jednym mam dom rodzinny, w kolejnym chłopaka, a w Lublinie studiuję także mogę odebrać kanarka po drodze Umiech

Michal2772
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Podkarpacie
Wiadomoci: 47

« Odpowiedz #7 : Marca 19, 2016, 10:19:34 »

Jeśli kanarek widzi samice to i tak będzie czasem śpiewał. Ale harceńskie są cichsze od innych i nie przeszkadzają podczas snu

Początkujący hodowca glosterów od 2016 roku.
nadia92
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #8 : Marca 19, 2016, 10:27:03 »

One będą mieszkać razem w wolierze pokojowej przez cały rok Umiech Jeśli będzie śpiewał cicho to może śpiewać nawet cały czas. Ja uwielbiam śpiew i ćwierkanie wszelkich ptaków, tylko nie chciałabym żeby współlokatorka je słyszała zwłaszcza rano, bo dobrze mi się mieszka na obecnej stancji i nie chciałabym wylecieć przez ptaszki Chichot Ktoś wie co z samiczką? Czy ćwierka ciszej niż kolorowe?

Michal2772
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Podkarpacie
Wiadomoci: 47

« Odpowiedz #9 : Marca 19, 2016, 10:53:25 »

Samiczki wydają tylko pojedyncze dźwięki i nie ma różnicy jeśli chodzi o rasy. Z tego co zauważyłem to moje kanarki są ciszej jeśli są w 1 klatce.

Początkujący hodowca glosterów od 2016 roku.
nadia92
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #10 : Marca 19, 2016, 08:19:27 »

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Byłam dziś u hodowcy i zarezerwowałam sobie żółtego nieintensywnego samca i "łaciatą" żółto-brązową/ zieloną samiczkę. Samiec śpiewa prześlicznie i rzeczywiście cichutko, a co do samiczek to też miałam wrażenie, że ćwierkają ciszej Umiech Kiedy wrócę na stancję po świętach i kanarki będą już u mnie to pochwalę się nimi w dziale "wasze kanarki" Umiech

wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk

« Odpowiedz #11 : Marca 19, 2016, 08:30:15 »

To naprawdę świetna, sportowa rasa i do tego podszyta tradycją Umiech
Harceny są ładne,śpiewają cicho i są bez "domieszek".Kanarki z kanarków Umiech Tak słyszałem.
Powodzenia!
PS.A podobno zainteresowanie nimi spada Umiech

Kate
Amator
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 9

« Odpowiedz #12 : Padziernika 12, 2016, 05:08:53 »

jezeli nie chcesz by kanarki spiewały wcześnie rano można zakrywać je na noc ciemnym np recznikiem i odsłaniać o dogodnej porze tylko nie za późno:)

Strony: [1]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!