Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 06:56:25 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj znajduje się kopalnia wiedzy o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: 1 [2] 3   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Przynależność do związku  (Przeczytany 15113 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
dariuseki
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Olsztyn, War-Maz
Wiadomoci: 207

http://www.warminskie-kanarki.gq/

« Odpowiedz #15 : Listopada 02, 2016, 06:02:57 »

... Rozpoczynam hodowlę Arlekinów. Liczę, że lęgi będą udane. ...
cześć,
z iloma parkami startujesz? To nie jest łatwa rasa jeśli chodzi o złożenie kolekcji. Nie zdziw się jeśli młode w ogóle nie będą przypominały kolorystycznie standardu - to podobno normalne u tej rasy.

Zaczynam z dwoma ptakami. Nie mam odwagi zacząć z dnia na dzień wielkiej rozbuchanej hodowli w bloku Umiech.  Zacznę spokojnie, w tym sezonie jedna parka w kolejnym druga i może powoli coś się uda. Fajnie byłoby mieć z czym pokazać się na wystawie ale nic z wszelką cenę. Uda się dobrze, nie uda - będę się cieszył tym co mam. Staram się szukać informacji o Arlekinach ale nie jest  łatwo (nawet portugalskie strony). W Portugalii byłem ale jedyne słowo, które znam to obrigado Umiech na szczęście jest Google translator i kumaci koledzy   Umiech na wortalu, więc będę suszył głowę. Jak znajdę coś sensownego to wrzucę w odpowiednią sekcję i będziemy dyskutować.

wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk
Wiadomoci: 1 676

« Odpowiedz #16 : Listopada 02, 2016, 08:12:49 »

I o to chodzi,żeby mieć zdrowe podejście. Wiedz jednak,że za kilka lat będziesz uzależniony  Duy umiech

dumny i blady hodowca harceńskich,szlachetnych turkotów
dariuseki
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Olsztyn, War-Maz

« Odpowiedz #17 : Listopada 02, 2016, 09:06:17 »

I mi spółdzielnia eksmisje zrobi z powodu zagrożenia epidemiologicznego, a może nawet i w "Uwadze" będę.  Mrugnicie Mrugnicie Mrugnicie

dariuseki
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Olsztyn, War-Maz

« Odpowiedz #18 : Listopada 06, 2016, 05:49:49 »

Byłem na wystawie, pooglądałem ptaszki, pozmawiałem z członkami PZHiPE Olsztyn oraz prezesem. Zaproszą mnie na zebranie to dopełnimy formalności. Rzeczywiście, arlekiny to egzotyka. Umiech Wstyd przyznać ale pierwszy raz widziałem "na żywo" czyża i amadyńce i zaparło mi dech w piersiach.
Zrobiłem parę zdjęć i krótki filmik (lepszej jakości niż zdjęcia).
https://goo.gl/photos/W2qgse6V2YVFuHB6A

wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk

« Odpowiedz #19 : Listopada 06, 2016, 05:53:38 »

No i przepięknie!

dariuseki
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Olsztyn, War-Maz

« Odpowiedz #20 : Grudnia 27, 2016, 10:46:41 »

Mieli zadzwonić i zaprosić na zebranie w listopadzie ale nie zadzwonili. Sam zadzwonię bo w Olsztynie alternatywy nie ma.

dariuseki
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Olsztyn, War-Maz

« Odpowiedz #21 : Stycznia 31, 2017, 06:32:38 »

Po paru miesiącach oczekiwania doczekałem się spotkania oddziału Olsztyn Umiech. Formularze wypełnione, składka zapłacona, towarzystwo super. Teraz tylko czekać na obrączki.

wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk

« Odpowiedz #22 : Stycznia 31, 2017, 07:43:24 »

Welcome to the jungle  Duy umiech

Gregorov
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Ruda Śląska
Tytuły: Hodowca Roku 2016
Wiadomoci: 346

Kanarki harceńskie

« Odpowiedz #23 : Stycznia 31, 2017, 08:36:02 »

Gratuluję wstąpienia w szeregi PZHKiPE. Bardzo dobry wybór  Mrugnicie

Sygnum (CIH) C-060
PZHKiPE oddział KNURÓW
PFO CSO klub Radzionków
dariuseki
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Olsztyn, War-Maz

« Odpowiedz #24 : Stycznia 31, 2017, 08:43:37 »

Dziękuję. Od niedzieli czuję więc upoważniony aby brać udział w postach-kłótniach co zrobiło PFO ect.. Mrugnicie

januszomd
Go
« Odpowiedz #25 : Stycznia 31, 2017, 09:10:11 »

Dziękuję. Od niedzieli czuję więc upoważniony aby brać udział w postach-kłótniach co zrobiło PFO ect.. Mrugnicie
a taki był z Ciebie porządny człowiek  Duy umiech Duy umiech Duy umiech
wytrwałości życzę  Umiech
pozdrawiam

wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk

« Odpowiedz #26 : Stycznia 31, 2017, 10:14:30 »

Porównaj to,co macie u siebie do naszych warunków i profitów   Spoko
Nawet piwo stoi Spoko
U nas wyciąga się konsekwencje z wpisem do akt Spoko
U Was rozdaje się gazety,u nas-kary Spoko

dariuseki
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Olsztyn, War-Maz

« Odpowiedz #27 : Lutego 01, 2017, 12:42:32 »

Porównaj to,co macie u siebie do naszych warunków i profitów   Spoko
Nawet piwo stoi Spoko
U nas wyciąga się konsekwencje z wpisem do akt Spoko
U Was rozdaje się gazety,u nas-kary Spoko

Włóczykij, kim są my i wy bo nie mam pojęcia bladego  Umiech?

Do Januszomd: pewnie nadal będę cicho siedział w tych sprawach. Jako przew. komisji socjalnej w pracy wiem jak to wygląda od drugiej strony - co byś nie zrobił zawsze źle :-). .

wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk

« Odpowiedz #28 : Lutego 01, 2017, 08:31:42 »

Janusz pisał,co zrzeszeni mają do dyspozycji w Holandii.Ot co.
Jeśli natomiast pogrzebiesz w stronie PFO,znajdziesz informacje o tym,że znów ktoś sapał RF i ktoś znów został ukarany.
Nie wiem,skąd się bierze ta dziwna cecha.
Przy obecnym poziomie zaufania do PFO jako instytucji,karanie jest troszkę nie na miejscu.
Kiedyś chodził po ziemskim padole taki facet z brodą,który powiedział"kto jest bez winy,niechaj pierwszy rzuci kamień".
Myślę,że te kary są:po pierwsze-głupie,po drugie-śmieszne,po trzecie-odpychające.
Znam kilku hodowców,wielu się wypisało.Zdecydowana większość z nich ma niezbyt przychylne zdanie na temat funkcjonowania wszelkich organizacji zrzeszających hodowców.Wydaje mi się,że jest to spowodowane dość niepoważnym stosunkiem ludzi hodujących drogie ptaki i ładujących kasę do rzeszy szaraczków.Traktuje się ich troszkę jak ciemną masę.Oczywiście nie wszyscy tacy są.
"przecież nie wezmę na wystawę ptaka za 600 zł"-tak powiedział mi jeden facet z rady.Ale jak ktoś się szarpnie i zrobi wystawę-kara.
Moim zdaniem problemem PFO jako całości jest mentalność.

januszomd
Go
« Odpowiedz #29 : Lutego 02, 2017, 08:36:32 »

dariuseki,opowiadałem Krzyśkowi jak to u mnie jest.
6 lutego mamy następne zebranie w ,,Związku hodowców ptaków".Opłata roczna wynosi aktualnie 37€ .Opłacona jest z tego wystawa w klubie(sędziowie ,organizacja etc.), oraz opłacone jest 12 zebrań ,które odbywają się co miesiąc ,kawa,ciasta podawane przed zebraniem oraz w trakcie przerwy piwo,pepsi,woda mineralna + ciastka ( Duy umiech holendrzy lubią sobie słodzić) .Co miesiąc dostajemy kolorową gazetkę 16 stron ,format A4 z opisami ptaków(rozmnażanie,mutacje,itd)oraz broszurkę (8 stron)dotyczącą spraw organizacyjnych,czyli np.przypomnienie kiedy zebranie,kiedy obrączki zamówione-domówione dotrą,numery telefonów,kto ma urodziny ,kto umarł,wszystko to co dotyczy członków danego nazwijmy to związku-koła hodowców w danym miasteczku lub mieście,oraz zawsze ktoś coś opisuje ciekawego z własnej hodowli...Podany jest również plan w pkt. co będzie na najbliższym spotkaniu omawiane i o czym będzie dyskusja.Idzie więc się przygotować jak do lekcji w szkole  Chichot
Tak na marginesie Wam powiem,że w moim miasteczku mieszka dokładnie 24.417 mieszkańców...z czego zarejestrowanych hodowców w naszym klubie jest dokładnie 101(stojeden)
Będę na zebraniu to kliknę parę fotek szpiegowskich  Duy umiech Duy umiech Duy umiech
Zawsze jakiś ciekawy film puszczają ,zdjęcia ptaków,człowiek cały czas pogłębia wiedzę .Klimat jest przyjemny,ludzie chętnie dzielą się doświadczeniami......nie zabierają jak to niektórzy z mojego ukachanego kraju tajemnic ,,do grobu" Mrugnicie
Tak to się u mnie w Holandii przedstawia ,,z grubsza"
Pozdrawiam

Strony: 1 [2] 3   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!