Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 07:06:55 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj poznasz wszystko o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: 1 [2]   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Co zrobiła PFO w 2017 roku? :)  (Przeczytany 9006 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
Lukas
Redaktor
Użytkownik
*

Lasocice/Nysa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 746

Z066

« Odpowiedz #15 : Kwietnia 05, 2017, 03:12:33 »

Brawo yotan ! Chciałem Ci dać "pozytywa" ale nie da się ? Karma została zlikwidowana ? Nigdzie o tym nie czytałem.
Od kilku już dni wchodzę na wortal, aby właśnie przeczytać coś mądrego napisanego przez papugę i wloczykija, ale jak do tej pory cisza, czyżby było aż tak dobrze że aż ich zatkało ? Nie ma do czego się doczepić ? Nie wierzę  Umiech
Panowie więc może jakaś relacja z walnego z waszego punktu widzenia.

A PZHKiPE? Wg mnie daliśmy ciała… Po pierwsze: głosowanie za przyjęciem Opolskiego Stowarzyszenia Hodowców Kanarków i Ptaków Egzotycznych 10 Brygady (OSHKiPE) – odgórny nakaz wstrzymania się od pozytywnego głosu wobec naszych kolegów
Jak to skomentować, żeby nie powiedzieć skanal, przykra sprawa.
Liczę na jakieś merytoryczne wypowiedzi w tej kwestii.

wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk
Wiadomoci: 1 676

« Odpowiedz #16 : Kwietnia 06, 2017, 12:11:18 »

Gdyby odrobina kultury nieprzerywania wypowiedzi wkradła się na to walne,yotan zrozumiałby,o co pytałem.
Skoro sędziowie mają składki,z których płacą sobie za wykłady,opracowywanie stadardów itd,dlaczego RF ma kupować materiały?Trudne?Na pytanie o obrączkach padła odpowiedź,że zostanie przygotowane zestawienie co i ile kosztuje.
Skoro "doszły głosy",że część hodowców była niezadowolona przeprowadzeniem zawodów w Poznaniu,bo to wykluczało ich z obecność w Czeladzi, to jaka to była część?2,5,10 osób?Bo uczestnicy Poznania chyba byli zadowoleni?Czy zatem niezadowolone jednostki równoważą zadowoloną większość?Czy to jest argument przeważający za Czeladzią?Nie uzyskałem odpowiedzi na pytanie"ile to było głosów,ale wiem,że na swojej stronie jeden z doradców wygłosił identyczny pogląd,bez podawania liczby niezadowolonych.Ja stawiam,że było to góra dwóch chłopa,ale są to "głosy"...
Na jakiej podstawie wyciągnąłeś Twoje wnioski zawarte w sprawozdaniu,dotyczące hodowców harcenów?Gadałeś z kimś,masz jakieś statystyki,skąd masz te Twoje wnioski?
Najbardziej mi się podobało,jak delegat powiedział,że trzeba stopniowo zacząć ujednolicać klatki wystawowe,żeby to jakoś wyglądało,na co usłyszał,że absolutnie,bo trzeba to robić stopniowo...
Może to jednak Ty nie wszystko zrozumiałeś/nie słuchałeś uważnie.Może pojechałeś tam tylko wygłosić swoje,nie słuchać?
Prosiłem,żeby mi nie przerywać,bo zatraca się sens tego,co chcę powiedzieć i najlepszym na to dowodem jest yotan.Może teraz uzyskam jakąś sensowną odpowiedź?Merytoryczną.Nie spodziewam się Umiech

dumny i blady hodowca harceńskich,szlachetnych turkotów
wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk

« Odpowiedz #17 : Kwietnia 06, 2017, 12:13:54 »

Raz w życiu daj przykład... Duy umiech

wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk

« Odpowiedz #18 : Kwietnia 06, 2017, 12:55:14 »

No i te regały: będą fajniejsze, tańsze, lżejsze i mniej podatne na uszkodzenia, niż te z PZHKiPE…
Tego nie wiesz.Jak złożysz i rozłożysz regał,będziesz wiedział,który lepszy,poręczniejszy i wytrzymalszy.

Lukas
Redaktor
Użytkownik
*

Lasocice/Nysa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 746

Z066

« Odpowiedz #19 : Kwietnia 06, 2017, 07:12:43 »

Raz w życiu daj przykład... Duy umiech
Omijasz temat

wloczykij
master of puppets
Uczeń2
Aktywny użytkownik
**

Górny Śląsk

« Odpowiedz #20 : Kwietnia 06, 2017, 09:23:49 »

No więc,co Cię tak bulwersuje?Wiesz,jak wygląda glosowanie w parlamencie europejskim?Jeden facet podnosi rękę,lub nie a kilkudziesięciu za nim powtarza to,co ów lider zaordynuje.PZHKiPE jedynie wstrzymało się od głosu,nie zagłosowało przeciw.Nie wiem,jak głosował yotan.Jeśli się wyłamał z dyscypliny,wydaje mi się,że nie będzie ponosił żadnych konsekwencji,więc w czym problem?Co to za dyscyplina?Swoją drogą uzasadnienie wyjścia z PZHKiPE uniezależnieniem się i następnie wejście do PFO(czyli uzależnienie się od tejże),jest w moim odczuciu(może nie śmieszne,ale hmmm...)sympatyczne.
Jest jeszcze jedna sprawa,która mnie trapi.Kiedy próbowałem coś zagadać na temat ORKiW,zamiast merytorycznych przesłanek do istnienia mojego ulubionego zapisu,dostałem doskonałą radę,jak ten regulamin obejść od jednego z wysoko postawionych dygnitarzy.
Nie uważam,że zatkało kakało,lecz trzeba czasem troszkę się zastanowić nad tym,co się wydarzyło,zostało powiedziane.Taka retoryka natomiast doskonale wpisuje się w
Dalsza taka nieprzemyślana, podszyta prywatnymi ambicjami polityka zewnętrzna i niektóre nasze wybory będą się mścić w przyszłości.
Oczywiście widzę wiele pozytywów,które wydarzyły się na tym walnym.Trzeba zacząć się wzajemnie słuchać i nie rzucać kłód pod nogi w imię"po co inni mają mieć lepiej".Myślę,że ze strony prezydent jest wola i jest pewien pomysł,jednak głosy głupie i bezmyślne,podszyte prywatnymi ambicjami,są jeszcze zbyt głośne.

Strony: 1 [2]   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!