Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 10, 2025, 09:40:11 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj pogłębisz swą wiedzę o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: 1 [2] 3   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Gotowy mieszanka jajeczna  (Przeczytany 19128 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
gosia121
Go
« Odpowiedz #15 : Stycznia 29, 2009, 03:48:59 »

Witam1 ZGADZAM SIÊ Z Tobą odnośnie ciasta piekarniczego,ale musisz odróżnić kołocz który stosujemy do kanarków i gołebi.Mają
inny skład i zastosowanie i są bez drożdży i proszku do pieczenia.Pozdrawiam !

wiki
Amator
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 26

« Odpowiedz #16 : Stycznia 29, 2009, 03:55:03 »

ja myślę że w wszystkie mieszanki są dobre ale w kupczych mogą być barwniki albo inne składniki nie zdrowe dla kanarka . dla tego lepiej jest robić samemu bo wtedy mamy wszystko pod kontrolą .

gosia121
Go
« Odpowiedz #17 : Stycznia 29, 2009, 04:14:02 »

Witam! Wiki nie masz racji/chociaż nie twierdzę że,własna mieszanka jest niedobra/,mieszanki które kupisz w sklepie są dostosowane do karmienia kanarków celem ich przgotowania do lęgów,w czasie karmienia młodych od 3 dnia,jak również w okresie pierzenia.Są dwa podstawowe kolory -czerwony i żółty,kóre zawierają odpowiednie minerały i witaminy.Podstawowe mieszanki jajeczne nie zawierają kantaksantynę /t.j.barwnik/,dlatego bez obawy można ten pokarm jajeczny podawać.
Dodatnią cechą tego pokarmu jest że nie ulega psuciu tak jak pokarm jajeczny z jaj kurzych.Pozdrawiam!

Granos
Go
« Odpowiedz #18 : Stycznia 29, 2009, 04:59:48 »

Witam ! Słyszałem ,ze pokarm jajeczny należy podawac gdy są młode dopiero po osiągnięciu trzeciego roku życia-dlaczego?

Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
*

Łódź
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 2 752

« Odpowiedz #19 : Stycznia 30, 2009, 10:59:43 »

Witam ! Słyszałem ,ze pokarm jajeczny należy podawac gdy są młode dopiero po osiągnięciu trzeciego roku życia-dlaczego?

Trzeciego roku???

Od pierwszego dnia rodzice (samica) karmią pisklęta pokarmem jajecznym.

Granos
Go
« Odpowiedz #20 : Stycznia 30, 2009, 11:15:05 »

Przepraszam za pomyłkę Chichot .Oczywiście chodziło mi trzeciego dnia. Podobno właśnie od trzeciego dnia należy podawać kanarkom mieszanke jajeczną.

Jacky
Administrator
Aktywny użytkownik
*

Łódź
Netykieta: Nadzór mam nad Adminem
Wiadomoci: 2 752

« Odpowiedz #21 : Stycznia 30, 2009, 11:31:41 »

Podobno właśnie od trzeciego dnia należy podawać kanarkom mieszanke jajeczną.

A czym niby miałyby być karmione do trzeciego dnia!? Wszak muszą coś jeść, żeby żyć i przeżyć do tego 3 dnia!

malypro
Uczeń4
Nowy użytkownik

woj. śląskie
Tytuły: Hodowca Roku 2017
Wiadomoci: 452

lizard, czerwona i żółta mozaika

« Odpowiedz #22 : Stycznia 30, 2009, 11:40:53 »

jedną dobe to by może wytrzymały, bo żywiłyby się jeszcze żółtkiem z jajka, ale 3 dni to za długo.

wiktoria
Go
« Odpowiedz #23 : Lutego 01, 2009, 07:01:44 »

WITAM !

Ja uważam że jednak mieszanka robiona własnoręcznie jest lebsza ponieważ gdy ją robimy wiemy co dodajemy do niej . A w kupczej są różne sztuczne składniki i te nie zdrowe dla kanarka rzeczy .

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dopiero rozpoczynam hodowlę kanarków . Mam kanarki od niedawna i zaczęłam pisać na forach aby o nich się dowiedzieć . Mam samicę i samca z rasy kasztan i będą oni mieli lęgi . Uważam że kanarki to mądre i fajne zwierzęta i dlatego chce je rozmnażać .

Wszystkich serdecznie pozdrawiam . Umiech

Wiktoria .

Granos
Go
« Odpowiedz #24 : Lutego 01, 2009, 08:09:46 »

Ja uważam że jednak mieszanka robiona własnoręcznie jest lebsza ponieważ gdy ją robimy wiemy co dodajemy do niej . A w kupczej są różne sztuczne składniki i te nie zdrowe dla kanarka rzeczy .

Gdyby gotowe mieszanki były aż tak nafaszerowane chemią nie cieszyłyby się tak  wielkim zainteresowaniem. Hodowców. Przeczytaj ten wątek a dowiesz sie o wielu zaletach gotowej mieszanki.

Mam samicę i samca z rasy kasztan i będą oni mieli lęgi . Uważam że kanarki to mądre i fajne zwierzęta i dlatego chce je rozmnażać .

życze powodzenia chociaż musisz wiedzieć ,ze dośc często zdarzajasię antypatie wśród ptaków.Hodowcy pracuja ciężko cały rok nad tym by ptaki były dobrze przygotowane na ten wyjatkowy okres lęgów.

Granos
Go
« Odpowiedz #25 : Lutego 05, 2009, 10:16:19 »

Wieć pokarm jajeczny należy podawać od samego urodzenia ?...

Marcin
Uczeń3
Nowy użytkownik

Cyprzanów
Tytuły: Hodowca Roku 2010
Wiadomoci: 351

Kanarki: żółte, białe recesywne

« Odpowiedz #26 : Lutego 05, 2009, 11:43:45 »

Wg. mnie w pojemnikach pokarm jajeczny powinien znalesc sie juz 1-2 dni przed wykluciem mlodych dlatego aby samica wytwozyla "ptasie mleczko" potrzebne do prawidłowego rozwoju młodych.

CIH F-047
Grzegorz
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Jaworzno
Wiadomoci: 77

« Odpowiedz #27 : Lutego 05, 2009, 04:48:03 »

Ja mojej samicy pokarm jajeczny podaje dzień przed kluciem młodych

Czuczek:)
BOOG22
Go
« Odpowiedz #28 : Lutego 05, 2009, 06:20:37 »

Witam.Pokarm jajeczny ze zwyklego jajka kurzego podaje sie z chwila gdy pojawi sie młody,natomiast mieszanke kupiona np.Biovit Deli natura dopiero od 3 go dnia zycia pisklat.Nie wiem jak jest z innymi kupionymi mieszankamid kiedy mozna.Pozdrawiam.

orlik-1943
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Wiadomoci: 83

« Odpowiedz #29 : Lutego 08, 2010, 09:39:33 »

Witam! Mam pytanie w jakich warunkach należy przechowywać gotową mieszankę jajeczną kupioną w sklepie zoologicznym. Może np. w lodówce?. Jak Wy to robicie?.

Strony: 1 [2] 3   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!