Zdjęcie miesiąca

Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Grudnia 07, 2025, 07:49:10 *
Witamy, Go. Zaloguj si lub zarejestruj.

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Aktualnoci: Tutaj pogłębisz swą wiedzę o kanarkach i ptakach egzotycznych.

Strona gwna Pomoc Linki Zaloguj si Rejestracja  

Nasz serwis używa plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w naszej Polityce prywatności.

Strony: 1 [2] 3   Do dou
  Drukuj  
Autor Wtek: Nowe klatki lęgowe  (Przeczytany 37757 razy)
0 uytkownikw i 1 Go przeglda ten wtek.
jot-ka11
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Częstochowa
Netykieta: Kontroluję Redaktora
Wiadomoci: 1 140

« Odpowiedz #15 : Lutego 08, 2009, 01:06:21 »

Witam!
Regał wstępnie zmontowałem,ale w "ptasim pokoju"jeszcze remont.Skończyłem gipsówkę,a teraz maluję.Czeka mnie zatem rozbiórka regału i ponowne złożenie na miejscu gdzie będzie stał.To będzie regał na moje miniatury hiszpańskie(9 par i nowonabyte garbusy japońskie 3 pary).Myślę,że w przyszłym tygodniu wpuszczę do niego ptaki.Mam nadzieję zacząc lęgi pod koniec lutego.Samce już ostro śpiewają.Smice coraz bardziej niespokojne.Wszystko zwiastuje lęgi.
Pozdrawiam i życzę udanych lęgów.JK.

ROBERTO
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Jaworzno
Wiadomoci: 271

« Odpowiedz #16 : Lutego 08, 2009, 12:39:35 »

Normalnie takie piękne te wasze regały że mnie zatkało  Szok. Mam proŹbę do Rafała czy mógłbyś zrobić zdięcie w przybliżeniu jak są zamocowane przody w regale  Co?. Bo niewiem czy dałbym rade w takiej sklejce 6 mm przymocować żeby się nierozeszła fronty na wkrętach- haczykach takich które mocuje się pułki na ścianie te wkręty sa z takimi igielitowymi osłonkami mysle że się domyślacie o jakie mi chodzi  Co?. Pozdrowienia dlawas Umiech.
   Ponawiam proŹbę  Mrugnicie.

Rafał
Uczeń4
Nowy użytkownik

Warszawa
Wiadomoci: 311

« Odpowiedz #17 : Lutego 08, 2009, 01:10:36 »

U mnie klatki są "zaczepione" na małych wkrętach (na nich opiera się ciężar frontów). Dodatkowo po bokach są porobione małe dziurki, przez które przeprowadziłem mały drut i skręciłem bok klatki (sklejkę) z frontem! Początkowo wydawało mi się to prowizorycznym rozwiązaniem (a czas mnie gonił), jednak z czasem okazało się to bardzo dobrym sposobem. Klatki są stabilne i spełniają jak do tej pory swoją funkcję dobrze!

Zdjęć niestety nie dodaję, gdyż mam kiepski aparat i przybliżone zdjęcia są rozmazane i nic na nich nie widać! Przepraszam.

ROBERTO
Uczeń2
Nowy użytkownik
**

Jaworzno
Wiadomoci: 271

« Odpowiedz #18 : Lutego 08, 2009, 08:30:27 »

Wielkie dzięki i sorki za natarczywość  Mrugnicie.

Granos
Go
« Odpowiedz #19 : Marca 14, 2009, 12:41:46 »

Rafal mam pytanie czy pomyliłeś siepisząc cene frontu czy taka jest w Animał naprawdę? Jak oglądałem w kankanie to te same fronty są po 50 zł!!!

malypro
Uczeń4
Nowy użytkownik

woj. śląskie
Tytuły: Hodowca Roku 2017
Wiadomoci: 452

lizard, czerwona i żółta mozaika

« Odpowiedz #20 : Marca 14, 2009, 02:38:00 »

na allegro fronty 30 x60 kosztują 18 zł, + 12 zł dwie sztuki karmidełek. Za wszystko moża zapłacić kartą MASTER-CARD, natomiast wrażenia z hodowli kanarków sa bezcenne  Duy umiech

Grzegorz
Uczeń1
Nowy użytkownik
*

Jaworzno
Wiadomoci: 77

« Odpowiedz #21 : Marca 14, 2009, 03:21:59 »

Ja w ostatnim czasie kupowałem w ANIMALSIE przody 30x40 i płaciłem za nie 10zł/szt. + pojemniczki (8zł komplet). A kiedyś jak kupowałem 60x30 to płaciłem około 14zł/szt. Także opłaca się w ANIMALSIE kupować. Pozdrawiam

Czuczek:)
jot-ka11
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Częstochowa

« Odpowiedz #22 : Marca 14, 2009, 04:39:36 »

Ostatnio kupowałem fronty w Animalsie-60x40 kosztowały niecałe 17,-za szt.,
natomiast karmidełka do nich kupowałem w Kankanie ponieważ były tańsze o 1,4,-na szt.Kupowałem 40 kompletów,czyli coś tam zaoszczędziłem
(56,-).W Kankanie przody są firmowe dlatego są droższe.Fronty z Sosnowca są troszkę gorszej jakości,lecz dużo tańsze.Na dwadzieścia sztuk cztery były słabo ocynkowane,ale przy tej cenie nawet gdybym musiał je wymienic w przyszłym roku to i tak warto było je kupic.

gosia121
Go
« Odpowiedz #23 : Marca 14, 2009, 04:56:01 »

WITAM RAFAł.ZBUDOWAłEŚ łADNE KLATKI,WIEM ILE TO PRACY POCHłANIA.TY BYłEŚ W TEJ LEPSZEJ SYTUACJI żE,BUDOWAłEŚ WIÊKSZE KLATKI,JA MUSIAłEM DOSTOSOWAÆ REGAłY DO WARUNKÓW MIESZKANIOWYCH.tAK NA MARGINESIE - CZY TY ZASTOSOWAłEŚ W ŚRODKU KLATEK ŚCIANKI RUCHOME,WYCI¡GANE,CZY TEż S¡ NA STAłE,NIE MOGÊ DOBRZE DOJRZEÆ NA ZDJÊCIACH.POZDRAWIAM I JAK TAM LÊGI /

jot-ka11
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Częstochowa

« Odpowiedz #24 : Marca 14, 2009, 09:33:27 »

To mój nowy regał lęgowy, dół (dwie klatki 120x80x40cm jeszcze niegotowe).
Cały regał to: 12 lęgówek - 60x43x40cm. Po wyjęciu przegród 6 klatek 120x43x40cm. Mogę również wyjmować poziome półki i powstaną 2 klatki 120x88x40cm (góra) oraz dwie 2 klatki 120x125 (wys.) x 40cm.

BOOG22
Go
« Odpowiedz #25 : Marca 14, 2009, 09:55:53 »

Witam.Jotka-11 klatki super jak i ptaki.Udanych legow.Pozdrawiam.

DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
Wiadomoci: 1 107

« Odpowiedz #26 : Marca 14, 2009, 10:12:23 »

Extra regał, napisz ile Cię kosztował ten regał, bo raczej mój przerobie w tym roku, chociaż mam go od zeszłego roku ale jest niedopracowany.pozdrawiam.

I.G.B.A. - F076 | PZHKiPE o/Częstochowa - F007

Strona PZHKIPE o/Częstochowa  -   www.pzhkipeczestochowa.pl

Serwis ogłoszeniowy  -  www.ptasieoferty.pl

Grupa hodowców Glosterów  -  https://www.facebook.com/groups/286643908520878/
jot-ka11
Redaktor
Aktywny użytkownik
*

Częstochowa

« Odpowiedz #27 : Marca 14, 2009, 10:34:41 »

Trudno mi wyliczyc,ale z drobiazgami typu:gniazda,paszniki,deserówki i pojniki-to między 1000 a 1500.Dziękuję za pochwały.W tym regale zakwaterowałem 9 par miniatur hiszpańskich i 3 pary garbusów japońskich.Ja również w pszyszłym roku będę przerabiał swój stary regał(wymienię fronty z siatki na druciane).

Granos
Go
« Odpowiedz #28 : Marca 23, 2009, 05:01:40 »

Witam! Widzę ,że większość z Was także do swoich regałów tak jak ja uzyła karmniki firmy quiko ze sprężynkami.Moj regał jest w budowie i mam jedno pytanie :jak zamocować sprężynki do karmnikia? Diostałem zestaw sprężynek tylko nie wiem jak je użyć by prawidłowo funkcjonawały a jak wiemy nie maja one żadnych pokręteł do zaminięcia więc ptak mógłby sie łatwo wydostać przed czym powinna chrnić właśnie sprężynka.

DarekF
Uczeń3
Aktywny użytkownik

Katowice/Manchester.
Wiadomoci: 1 107

« Odpowiedz #29 : Marca 23, 2009, 05:21:53 »

Cześć Granos, ja mam te karmniki, i miałem problem z sprężynkami, bo chciałem aby "odbijały" ale zrobiłem je obojętnie jak, i czasem sprytne ptaki uciekają przez to, a czasem i karmniki wypadną, bo niemaja "mocowania" w ten posób dwa karmniki już mi pękły jak spadły na ziemie, ale opatentuje to.

I.G.B.A. - F076 | PZHKiPE o/Częstochowa - F007

Strona PZHKIPE o/Częstochowa  -   www.pzhkipeczestochowa.pl

Serwis ogłoszeniowy  -  www.ptasieoferty.pl

Grupa hodowców Glosterów  -  https://www.facebook.com/groups/286643908520878/
Strony: 1 [2] 3   Do gry
  Drukuj  

Skocz do:  

Zdjęcie miesiąca

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2018, Simple Machines
Kanarki - Wortal Jacky & Mark
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!