chcesz sprawdzić czy to samiec czy samica zastosuj wahadełko dołączam zdjęcie jak to sprawdzić .Jeżeli igła porusza sie w przód i tył jest to samiec jeśli zatacza koło jest to samica sprawdzałem ten system chyba na 20 ptakach i zawsze mi sie sprawdzało .
Eee, no wiesz, "odrobinę" to uprościłeś. Po pierwsze trzeba się przekonać czy dana osoba ma predyspozycje do pracy z wahadłem. Po drugie wahadełko trzeba zrobić lub kupić, oczyścić energetycznie i dostosować do siebie. Potem nie powinno być dotykane przez inne osoby. Poza tym wahadła trzeba się nauczyć - "zaprogramować", a siebie "wyciszyć". Dla Ciebie jest to koło i linia, dla innych może być to elipsa, linia skośna, obrót w lewo/prawo lub inne.
Poza tym nie ma potrzeby, jak to widziałem, machaniem wahadła tuż przy kloace kanarka, trzymanego na plecach (bardziej wygląda to na pokaz niż na sprawdzanie). Jak ktoś ma opanowane wahadło to wystarczy kanarka mieć w ręce albo patrzeć na niego w klatce, a dokładniej wystarczy myśleć o nim - może być nawet w innym pokoju, nie ma to znaczenia. Wahadło (generalnie) nie rozróżnia odległości i czasu.
Jak "pierwsza lepsza" osoba zrobi sobie wahadło z igły na nitce to co najwyżej będzie mogła zacerować sobie skarpetkę.
Jak kogoś interesuje jak to zrobić - mogę opisać. Pracuję z wahadłami, chociaż nie stosowałem ich (jeszcze) do określenia płci.
Wahadełko - najlepiej najprostsze, dla początkujących proponuję "łezkę":

Nie polecam za to czegoś takiego:

chociaż jak ktoś pracuje dłużej z wahadłami to i z takim też sobie poradzi.