|
rafcio181
Go
|
 |
« Odpowiedz #30 : Lipca 20, 2010, 09:53:01 » |
|
Dokładnie o takie klateczki chodzi przy wysyłce ptaszków. Niestety poczta polska zażyczyła sobie standardy europejskie a dokładnie unijne to mamy. Dodatkowy koszty za pudełeczko. Trudno się mówi- chodzi tu jednak o bezpieczeństwo naszych ptaków.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
EDI
Uczeń1
Nowy użytkownik
Wiadomoci: 30
|
 |
« Odpowiedz #31 : Lipca 21, 2010, 12:18:25 » |
|
Witam ja kupuje takie klatki w tym sklepie http://newzooland.pl/index.php?products=product&prod_id=615 są bardzo pomysłowo zrobione bo przychodzą rozłożone i w jedną paczkę można ich dużo zapakować. Montaż jest bardzo prosty i nie wymaga wielkich zdolności.Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
marlo-m1
Kanarki to mój konik.
Uczeń1
Nowy użytkownik
dolnośląskie
Wiadomoci: 186
|
 |
« Odpowiedz #32 : Listopada 22, 2010, 08:14:42 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
waluś
Uczeń1
Nowy użytkownik
Wiadomoci: 148
|
 |
« Odpowiedz #33 : Listopada 22, 2010, 08:40:48 » |
|
A kluczyk do kłódki gdzie się znajduje w przesyłce?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
globus-kraków
Uczeń1
Nowy użytkownik
KRAKÓW
Wiadomoci: 87
|
 |
« Odpowiedz #34 : Listopada 22, 2010, 08:46:12 » |
|
przy przesylce,
a tak wogole to mozna samemu zrobic taka transportówke, wystarczy kawalek sklejki, Javas sam zrobił taka transportówke jak mi wysylal ryżowce, zrobie zdjecia i wstawie
|
|
|
|
|
|
|
|
|
maromak
Uczeń1
Nowy użytkownik
Grudziądz
Wiadomoci: 137
|
 |
« Odpowiedz #35 : Listopada 22, 2010, 08:53:46 » |
|
A kluczyk do kłódki gdzie się znajduje w przesyłce?
Może to zabrzmi nieco dziwnie, ale kluczyk od kłódki wpina się za kółko w uchwyt kłódki.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
maxjot
Uczeń1
Nowy użytkownik
łódŹ
Wiadomoci: 54
|
 |
« Odpowiedz #36 : Grudnia 05, 2010, 10:03:50 » |
|
wie ktos jak jest z wysyłka przy mrozach?ptaki trzymane są w cieple?widzę ze na allegro ludzie ptaki dostają ,przy takich mrozach w nieogrzewanych transportach chyba by padły
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rafcio181
Go
|
 |
« Odpowiedz #37 : Grudnia 05, 2010, 10:47:48 » |
|
Maxjot, miałem zeszłego roku ten sam problem co ty teraz. Również były śniegu i towarzyszące im niskie , bardzo niskie temperatury. Nie myśląc zakupiłem parke kanarków, po czym po fakcie zastganowiłem się, jak takie drobne stworzenia wytrzymają w takich ekstrymalnych temperaturach. los tak chciał, że jednego z kolegów mama pracuje na stanowisku w głównej poczcie i dokładnie zapoznałem się z warunkami gdzie taka paczka na warunkach szczególnych ,z naszym kanarkiem jest przetrzymywana w nocy. Takie paczki są przetrzymywane w tzw. sortowniach gdzie panuje temeratura pokojowa, czyli ciepełko. Następnego dnia jeśli posiadasz nr. kontaktowy do osoby która rozwozi tego typu paczki, dzięki temu możesz mieć paczuszkę w godzinach porannych. Ogólnie paczka dochodzi następnego dnia po wysyłce, do godz.18. Wniosek: nie ma czego się obawiać, nasze zakupione ptaszki są w jak najlepszych i bezpiecznych warunkach przechowywane.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
maxjot
Uczeń1
Nowy użytkownik
łódŹ
Wiadomoci: 54
|
 |
« Odpowiedz #38 : Grudnia 05, 2010, 11:22:49 » |
|
wielkie dzięki za informację
|
|
|
|
|
|
|
|
|
przygoda
Uczeń1
Nowy użytkownik
Wiadomoci: 27
|
 |
« Odpowiedz #39 : Grudnia 06, 2010, 12:29:18 » |
|
w zeszłym tygodniu w środe,czyli jak sie zaczął mróz,śnieg i cała zawierucha zimowa ,dostałem w doskonałej kondycji 2 kanarki wysłane aż z Suchej Beskidzkiej ,do Warszawy,,,wysłane były we wtorek ok 14 00 i ok 14 00 w środę je otrzymałem ,,kierowca poczty mówił żę mu było wesoło bo ptaszki podśpiewywały mu radośnie w czasie jego pracy,,czyli i ptaszkom było bardzo dobrze...więc chyba nie ma problemów z wysyłaniem w taką pogodę ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aleksanderalien
Go
|
 |
« Odpowiedz #40 : Stycznia 16, 2011, 12:23:06 » |
|
W moim przypadku kierowca, który przywoził kanarki jak bylem na poczcie je odebrac powiedział (odebrałem je z szoferki osobiscie), ze trzymał je w szoferce na siedzeniu (rok temu) tak samo jak poprzednik, od którego odebrał ptaszki. Wiec to zależy od kierowcy jak traktuje przesyłki tego typu ( żywe zwierzęta).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|